Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Že jsi těhotná, ale teď ještě nemá smysl nahánět doktora. (Pokud nemáš hned nasazovat/měnit nějaké léky.)
Podle síly čárky jsi těhotná krátce, může to ještě odejít s MS a na utz by teď stejně nebylo nic vidět.
Gratuluju a držím palce, ať to vyjde. ![]()
Počkej ten týden a udělej si test znova, popřípadě jdi na kontrolu. Mě kdyby vyšel pozitivní test tak bych i tak šla k doktorce aby mi to potvrdila. Vydrž a pak uvidíš.
Počkala bych třeba 3dny a zkusila test znovu, uvidíš, zda sílí. Může to být mladší těhotenství, tak zatím čárka nemusí být tolik vidět. ![]()
Jako, ze si nekdo dela test jeste pred MS, tak jako dobry, byt to nechapi, ale to, ze si nekdo udela test pred MS a hned vola doktorovi, to uz je mazec ![]()
@Vesnickaholka proc jako mazec? Taky jsem to tak udelala, protoze jsem mela do konce tydne nastupovat zpet po dovolene do prace, kde jsem pracovala s covid pozitivnimi pacienty (jaro 2020). Potrebovala jsem proste od doktora neschopenku, abych do tech “sra. ek” nemusela.
Nemuzete vedet duvod, proc to takhle zakladatelka resi ![]()
@Anonymní píše:
@Vesnickaholka proc jako mazec? Taky jsem to tak udelala, protoze jsem mela do konce tydne nastupovat zpet po dovolene do prace, kde jsem pracovala s covid pozitivnimi pacienty (jaro 2020). Potrebovala jsem proste od doktora neschopenku, abych do tech “sra. ek” nemusela.
Nemuzete vedet duvod, proc to takhle zakladatelka resi
Jakoze jsi volala doktorovi, ze jsi tehotna jeste pres terminem MS? A on co? On Ti napsal neschopenku na zatim vlastne neexistujici tehotenstvi?? Nerypu, jen me to zajima, protoze treba moje doktorka je s neschopenkami hoodne opatrna…
@Anonymní píše:
Nemuzete vedet duvod, proc to takhle zakladatelka resi
To jo, ale tady zakladatelku doktor „odbyl“. Tak tam asi žádný vážný důvod nebyl.
Doktor nevi, co vykonavam za povolani. Pokud vše dobre dopadne, tak na rizikovy těhotenství me pošle okamžitě. Nehledě na to, že taham těžké veci v praci a i pracuju ve 4 stupnich. Ale ja nepsala doktorovi ohledně oho abych se hned objednavala nebo mi vystavil neschopenku. Pouze jsem mu psala abych věděla odborný názor na pozitivni tt před ms.
Nemam s tím zadne zkusenosti, a za zeptani doktora jen ohledně toho přeci nic nedám. Nekontaktovala jsem ho abych se hned běžela objednat. ![]()
@A.N.99 píše:
Doktor nevi, co vykonavam za povolani. Pokud vše dobre dopadne, tak na rizikovy těhotenství me pošle okamžitě. Nehledě na to, že taham těžké veci v praci a i pracuju ve 4 stupnich. Ale ja nepsala doktorovi ohledně oho abych se hned objednavala nebo mi vystavil neschopenku. Pouze jsem mu psala abych věděla odborný názor na pozitivni tt před ms.Nemam s tím zadne zkusenosti, a za zeptani doktora jen ohledně toho přeci nic nedám. Nekontaktovala jsem ho abych se hned běžela objednat.
Prosim Te, co delas, ze to nemuzes delat tehotna a zaroven Te zamestnavatel nemuze preradit na pozici vhodnou pro tehotnou?
Dobrý den,
Holky mám takový dotaz s manželem se snažíme o miminko 10 měsíců zatím nic.Beru Gynprodyl. Paní gynekoložka mi to vždy vypočíta a ja začnu brát 10 dni pak nic mezitím dojde menses. Jenže moje posledni menses byla 18.1-25.1 2023 pak jeden den klid a pak spineni a krvaceni napsala mi ascorutin ten zabral a 2.2 byl konec. A bez menstruace mi gynprodyl nemůže vypočítat. A menstruace nikde test negativni ve čtvrtek mam jit na ultrazvuk tak nevím co se to děje bolesti v podbrisku mam jinak nic
.Má nekdo zkušenosti z tímto problémem?
![]()
Ahoj holky, chci se vás zeptat. Už tyden pred ocekavanou ms jsem měla hodne slabeho ducha na tt. Pote mi nateklo a zacalo bolet na dotek druhy den pravé prso a dalsi den levé prso. Tt ukazuji takhle. Menstruaci mam mít v pondělí. Doktor rekl ze mame pockat ještě tyden, ze ty carky jsou slabé ze musi byt silne aby se mohlo rict ze jsem tehotna a za tyden se mam když tak ozvat.
Jaky nazor mate vy? Je pravdepodobnost ze ms se dostavi?
Nektere testy jsem zkousela delat 2× za den jednou z ranni moči a druhy treba odpoledne (ze zvedavosti).Plodny dny jsem mela +/- od 15-21.2 a Ovu +/- mela být 20.2