Těhotná pár týdnů po potratu

Anonymní
15.8.22 15:19

Těhotná pár týdnů po potratu

Dobrý den. Omlouvám se za anonym ale chodí sem rodina.
Doma mám 10 měsíční dítě. Poslední ms jsem měla od 9.5. Pár dní na to zjistila, že jsem těhotná. 22.6 jsem šla na potrat. Miminko jsme takhle brzo nechtěli, až časem, až dítko povyroste. Je pravda, že jsme s manželem nedodrželi šestinedělí, ale vždy jsme měli sex s ochranou, nikdy jsme si nevšimli, že by nám kondom praskl. Posledních 4-5 dní jsem měla nevolnosti, udělala jsem si test dnes odpoledne a hned se tam ukázala dálnice jako blázen. Po potratu jsem krvácela cca týden, od té doby jsem neměla menstruaci. Je možné, že je test falešně pozitivní, potrat se udělal špatně nebo něco? Přijde mi divné, že bych otěhotněla znovu, když jsem neměla menstruaci. K doktorovi jsem hned volala a mám přijít v pátek. Jsem z toho dost nervózní, další miminko teď prostě nechceme. Antikoncepci neberu- stále kojim. Po potratu jsem se s lékařem domluvila na tělísku, ale řekl mi, ať přijdu až když bude menstruace, takže jsme na ní pořád čekali. Je možné jít na potrat takhle brzo po sobě? Děkuji za rady.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4129
15.8.22 15:23

Možné to je, jelikož je nejdřív ovulace a až po ovulaci by přišla menstruace.

Existuje i hormonální antikoncepce, která se může brát při kojení.

Myslím, že půl roku po potratu ti nikdo další neudělá, ale to si nejsem úplně jistá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
np10021
15.8.22 15:24

Tak kondom není 100% to by jsi mohla vědět.. zdá se mi jako blbost, aby takovou dobu po potratu byl test pozitivní (dálnice). Já po potratu (měla jsem ale SP) testovala a čárka postupně slábla a po 2 týdnech nebyl žádný náznak druhé čárky.

• Citovat
  • Upravit
np10021
15.8.22 15:25

Nestačí ti než jen doufat, že těhotná znovu nejsi.. jelikož druhý potrat takhle brzy se nedělá.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.8.22 15:26

Antikoncepci při kojení jsem měla prvních pár měsíců po narození dítěte. Bohužel mi nevyhovovala, musela jsem jí vysadit. Jinou mi lékař nenapsal, že prý jiná která by se mohla při kojení není. Pro to jsme spoléhali na kondom

• Citovat
  • Upravit
21311
15.8.22 15:32

Osobně myslím, ze si opět těhotná. Na zbytkové hcg po potratu je to moc dlouhá doba.

Potrat se takto po sobě neprovádí, leda ze zdravotních důvodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
15.8.22 15:33

Nedávno tu byla diskuze, kdy byla žena na potratu a plod to přežil. Zbytkový hcg to nebude, takže buď interupce neproběhla jak měla nebo vám selhal kondom. Interupce se dělá jen jednou za půl roku.

• Citovat
  • Upravit
72725
15.8.22 15:37

Prekerka.. buď se to nepovedlo, měla jsi jít na kontrolu :think: nebo jste vyhráli jackpot. Každopádně další potrat nelze :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
15.8.22 16:08

Když vám selhal jednou kondom, ovoce jste nebyli opatrnější? I s kondomem prerusovane a a pharmatex třeba..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
15.8.22 16:11

No budeš muset počkat k Dr, ale s největší pravděpodobností jsi znovu těhotná. Potrat ti ale nikdo neudělá, můžeš tuším nejdřív po půl roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3076
15.8.22 16:11

Menstruaci nepotřebuješ, abys otěhotněla. Ochranu můžeš užívat, i když kojíš, například Azalia je pro kojící a pořád je tu kondom že jo. Jsi nezodpovědná a na 90% znovu těhotná 😡

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
15.8.22 16:21
@Suelinda píše:
Menstruaci nepotřebuješ, abys otěhotněla. Ochranu můžeš užívat, i když kojíš, například Azalia je pro kojící a pořád je tu kondom že jo. Jsi nezodpovědná a na 90% znovu těhotná 😡

Neuniklo ti, že kondom používají?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.8.22 16:23

@Suelinda antikoncepci jsem brala pár měsíců po porodu. Nevyhovovala mi. Doktor mi řekl, že jinou mi napsat nemůže. Proto jsem jinou nebrala. Byli jsme domluvený že až mi začne ms, zavede mi tělísko, tak jsme čekali. Kondom jsme měli, manžel se vždy udělal mimo. Proto si nemyslím, že bych byla až tak nezodpovědná. Ano, měli jsme vydržet šestinedělí, to je jediné.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.8.22 16:27

Sama nechápu jak se to stalo. Jediné co mě napadá, že zbyla nějaká kapka a byl prasklý kondom. Což je sice zajímavá náhoda, ale jiné vysvětlení nemám. Oba jsme si s manželem dávali pozor, proto jsme oba z naší situace překvapení.

• Citovat
  • Upravit
1977
15.8.22 16:29

Taky se mohl nevydařit potrat. Byla jsi po něm na kontrole?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí