Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
no já přijít v šesnácti s tím, že jsem těhotná, tak mě naši asi taky nepochválí.....ale taky by mě nevyhodili z baráku a určitě by pomohli najít řešení.
no jo, jenže když je celá rodina věřící, tak ji na potrat nikdo nepožene, ale také jí neudělají žádnou osvětu, že si má pořídit antikoncepční pilulky a nebo použít kondom. ![]()
sikinka16 píše:weendulka píše:Takovy chytry přispěvky miluju.. Holka prosí o radu.. Asi sama ví jak to u nich doma funguje. Jasně psala že to jak psala že jí vyxkopou z baraku přehnala.. Ale chytrej si to snad dokaže přebrat jak to vlastně mysli a v jakej je opravdu situci
Tak myslím si, že se tady někdo hodně nudí. Dlouho tu nebylo téma tipu ´Těhotná v 16-ti´…
Odpovím ti, jdi na gyndu, tam se poraď s doktorem. A pokud je tvoje rodina opravdu tak moc věřící, jak píšeš, tak tě opravdu nevyhodí z baráku. A na potrat tě taky nemůžou poslat. Nebo se pletu?
Heh, a kde máš tu radu?
![]()
Zakladatelko, své rodiče znáš jenom ty. Věřící - nevěřící, jsou to tví rodiče a ty čekáš jejich vnouče. Nadšení nebudou, ale já myslím, že ti pomůžou. Až to stráví. Ty se jim přiznej co nejdřív. Čím dřív, tím líp.
Držím palce.
No,asi by si s rodičema měla co nejdřív promluvit a pak uvidíš co dál.Pokud máš přítele,který se o vás postará tak je to fajn ale v 16 se na vlastní nohy těžko postavíš..Já v tom nevidim žádnou tragédii asi proto,že mě je 17 a za měsíc mám rodit.Taky sem si ze začátku myslela,že mě rodiče vyhodí ale nakonec jsou v pohodě a na malýho se těší a hlavně mám skvělýho přítele..
Musíš mít zázemí a vyřešit finanční stránku..hlavně se pokus nepřerušit školu to je na nic,pak si jí těžko doděláš..
Přeju hodně štěstí ![]()
ahoj chápu tvoji situaci byla jsem ve stejné v tvém věku..a řešila sjem to stejnýmy slovy jako do 10tt jsme to tajila,jelikož sme si dítě chtěly nechat..pak mi máma vnutila test at si udělám,zjistila to hned den den sme byly na gyndě a objednala mi potrat…to jsem utekla k přítely pak podruhé jsem měla poslední termín na potrat,asi ve 12tt..to mě držela doma,já si vzala jeden prášek an spanín abych malému moc neublížila abych ráno nemusela,ale stejně sem se probudila s neuvěřitelnýma bolestma…to co probíhalo okolo toho všeho hnusu v nemocnici psát nechci…tět sem ráda,že se to tak stalo,ten kluk enstál za nic a já envím ajk by to vše dopadlo..
tět jsme v 10tt a den myslím a jsem štatná..
tenkrát jsem byla hodně hodně velkej magor,a dost sem si užívala života,tak jsem an dítě ani enbyla vyspělá.ale ty jak píšeš máš asi jinou výchovu a je to jen na tobě jestly si miminko necháš,máma a táta tě nevyhodí z domu,milují tě..budou sice řvát a tak,ale nevyhodí tě a nakonec ti se vším pomužou záleží jen na tobě..a jaký máš vztah s tím klukem?,
Ahoj, úplně Tě chápu jak ti je a jaké prožíváš strachy a stresy.Jestli Ti mohu poradit, bude nejlepší, když se rodičům svěříš. Tak jako tak to za chvílí na Tobě bude vidět to těhotenství a máš to jedno, jestli shcytáš rachot teď , nebo potom- tak jako tak si dítě chceš nechat a akorát si urychlíš trápení, ono se ti nemusí dennodenně usínat s tak špatným pocitem lehce, viď? Neboj, určitě to mamka s tatíkem „nějak“ překousnou", nejsi sama na tomto světě, určitě i rodiče, pokud jak píšeš jsou silně věřící, tak ti dle mě pomohou, jak budou moct. Takže bych to viděla tak- svěř se mamce, promluv s přítelem(otcem dítěte, pokud nějaký je) a nebo ještě lépe vem ho ssebou a řekněte to doma rodičům oba…On je taky „viník“, né? Jestli není ovšem „hajzlík“ a nenechá tě v tom samotnou. Držím palečky, uvidíš, že mamka nakonec s tebou i zajde na gynekologii a společně to nějak vyřešíte. Hlavu vzhůru a dej nám určitě vědět , jak to dopadlo.
![]()
radúna píše:sikinka16 píše:weendulka píše:Takovy chytry přispěvky miluju.. Holka prosí o radu.. Asi sama ví jak to u nich doma funguje. Jasně psala že to jak psala že jí vyxkopou z baraku přehnala.. Ale chytrej si to snad dokaže přebrat jak to vlastně mysli a v jakej je opravdu situci
Tak myslím si, že se tady někdo hodně nudí. Dlouho tu nebylo téma tipu ´Těhotná v 16-ti´…
Odpovím ti, jdi na gyndu, tam se poraď s doktorem. A pokud je tvoje rodina opravdu tak moc věřící, jak píšeš, tak tě opravdu nevyhodí z baráku. A na potrat tě taky nemůžou poslat. Nebo se pletu?Heh, a kde máš tu radu?
Zakladatelko, své rodiče znáš jenom ty. Věřící - nevěřící, jsou to tví rodiče a ty čekáš jejich vnouče. Nadšení nebudou, ale já myslím, že ti pomůžou. Až to stráví. Ty se jim přiznej co nejdřív. Čím dřív, tím líp.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Držím palce.
Radu kterou bych napsala už tady je.. Takže ji psat už nebudu.
sikinka16 píše:weendulka píše:Takovy chytry přispěvky miluju.. Holka prosí o radu.. Asi sama ví jak to u nich doma funguje. Jasně psala že to jak psala že jí vyxkopou z baraku přehnala.. Ale chytrej si to snad dokaže přebrat jak to vlastně mysli a v jakej je opravdu situci
Odpovím ti, jdi na gyndu, tam se poraď s doktorem. A pokud je tvoje rodina opravdu tak moc věřící, jak píšeš, tak tě opravdu nevyhodí z baráku. A na potrat tě taky nemůžou poslat. Nebo se pletu?
Napsala jsem svůj názor, to se nesmí ![]()
Také jsem ve svém druhém příspěvku napsala, že pokud to není sranda, tak se zakladatelce omlouvám ![]()
No a rady jsem jí napsala hned ve svých dvou příspěvcích. Ať jde k dr a řekne top doma. Jaký jiný rady ještě napsat?
Zakladatelko:**** pokud jsi v tom a pevně rozhodnutá si mimčo ponechat, musíš to rodičům říct co nejdříve. Hlavně v klidu,asi to bude nelehká chvilka, ale musíš nést následky za své činy.
Pracovala jsem v kojeňáku a tam jsme něli dost nezletilých maminek. Je to boj , neříkám, že to budeš mít jednoduché, ale myslím si ,že to za to stojí. Každopádně si ale uvědom, že mimčo je starost na celý život.
Pokud to nemáš potvrzené, šla bych nejdřív k doktorovi a promluvila si s budoucím otcem.Pak bych buď s ním, dle situace, jak se k tomu postaví nebo sama, šla za rodičema a řekla bych jim to co nejdřív.Rozhodně nečekej.Nemáš na co čekat.Nějak to přijmou.Dříve či později se s tím smíří.Ať to dobře dopadne.
sunnyho.motylek píše:
ahoj chápu tvoji situaci byla jsem ve stejné v tvém věku..a řešila sjem to stejnýmy slovy jako do 10tt jsme to tajila,jelikož sme si dítě chtěly nechat..pak mi máma vnutila test at si udělám,zjistila to hned den den sme byly na gyndě a objednala mi potrat…to jsem utekla k přítely pak podruhé jsem měla poslední termín na potrat,asi ve 12tt..to mě držela doma,já si vzala jeden prášek an spanín abych malému moc neublížila abych ráno nemusela,ale stejně sem se probudila s neuvěřitelnýma bolestma…to co probíhalo okolo toho všeho hnusu v nemocnici psát nechci…tět sem ráda,že se to tak stalo,ten kluk enstál za nic a já envím ajk by to vše dopadlo..
tět jsme v 10tt a den myslím a jsem štatná..
tenkrát jsem byla hodně hodně velkej magor,a dost sem si užívala života,tak jsem an dítě ani enbyla vyspělá.ale ty jak píšeš máš asi jinou výchovu a je to jen na tobě jestly si miminko necháš,máma a táta tě nevyhodí z domu,milují tě..budou sice řvát a tak,ale nevyhodí tě a nakonec ti se vším pomužou záleží jen na tobě..a jaký máš vztah s tím klukem?,
můžu se zeptat,kolik ti bylo let,když jsi byla na potratu a kolik ti je ted ?
chapu ze nekteri si mysli ze si delam srandu…takoveto situace resi holky v mym veku cim dal casteji si myslim…a je jasny, ze s tim mame asi vetsi trapeni nez vdana zaopatrena zena…ja treba nemam ani dostudovanou skolu, tak se nedivte, ze si chodim pro rady a pochopeni nekam jinam nez za rodici…(jak to mame doma-vite)…
Kazdopadne dekuju vsem co mi aspon nejak malo poradili…ikdyz vim, ze je to nejdulezitejsi zajit za rodicema a rict jim to…vim to!…ale kazdej potrebuje ujistit ze to co dela je spravne..
jo a pritel..no on to ani pritel neni…:(bohuzel to bylo „uletove“…takze ani nevim jestli ma cenu mu to rikat…kdyz ani neni muj pritel a navic je zadany…takze tak…ze by byl hajzlik si nemyslim, ale svych starosti ma nad hlavu a taky se bojim jeho reakce…ze me bude naprosto ignorovat a nebude se se mnou chtit ani bavit:/…tak mam pocit, ze bude i lepsi nechat to tak jak to je..a nerikat mu to..nebo fakt nevim:(
Eliško a tomu úleťáku je kolik? No asi by to měl vědět ale je to je jen tvoje věc. Myslím, že i tví rodiče budou chtít vědět kdo je otec a možná i taky aby to věděl. A třeba to budou zrovna oni kdo tě budou podporovat ve všem. Taky popřemýšlej nad alimentama. Teda pokud chodí do práce. No a pokud si mimčo necháš, tak i ba to malý, co mu jednou řekneš kdo je táta…
No ale v prní řadě bych si hned v pondělí zašla na gyndu abys to měla potvrzený
Takovy chytry přispěvky miluju.. Holka prosí o radu.. Asi sama ví jak to u nich doma funguje. Jasně psala že to jak psala že jí vyxkopou z baraku přehnala.. Ale chytrej si to snad dokaže přebrat jak to vlastně mysli a v jakej je opravdu situci