Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj, chceme jet s mužem na víkend relaxovat do luhačovic a tak mě zajímá, jestli máte tipy co bych jako těhotná mohla nebo neměla zkoušet z procedur atd. Předem moc dík
myslim, ze masaze driekovej oblasti nie su vhodne a takisto kupel v horucej vode a sauna.
Taky nesmíš bahno… My jsme byli na wellness víkendu a užil si jen manžel, páč ze všech těch procedur jsem mohla jen na masáž v sedě a do solné jeskyně…
Určitě nesmíš do bazénu, kde je teplota vody vyšší než 37 stupňů, to by se miminko přehřívalo, aspoň tak mi to vysvětlovala moje gynekoložka.
ahoj, nedávno jsem měla v lázních praxi, většina procedur je kontraindikována, takže bazén, popř těhotenské masáže které tam spíš nebudou, možná nějaká výřivka jen na nohy proti otokům, jestli nějaké máš jsou dobré střídavé koupele noh.. ale to vše ti tam řeknou nebo si tam zavolej
kazdej ti rekne neco jinyho…to mas lepsi resit s nima jak se ti dokazou prizbusobit a co nabizi. ja se treba v horky vode macela…doktorka rekla ze kdyz nemam zadny potize tak ok…o virivce ze by se tam nesmelo sem neslysela..naopak sem to vyhledavala pac mi to delalo dobre na zada…no a takhle bych mohla pokracovat…tady ti kazda napise to co ji delalo blbe a to nemusi delat blbe tobe…treba me delala zle studena voda a slana v mori - palilo me z toho cely telo ![]()
ale ja bych lazne vynechala v tehu…pac bych mela strach ze si tam fakt nic neuziju ![]()
mikita, ale vela zalezi aj na tyzdni tehotenstva. ked su to prve tt tak z kupelov v horucej vode sa moze potratit- prilisne prekrvenie.
soldi píše:
mikita, ale vela zalezi aj na tyzdni tehotenstva. ked su to prve tt tak z kupelov v horucej vode sa moze potratit- prilisne prekrvenie.
ano..ja to nevyvracim…nikomu nerikam aby to delal nebo nedelal…jen ja treba nemela tuseni o nejake teple vode… ze se neco nema a proste jsem se od zacatku v ni koupala a bylo mi v ni dobre
…zeptala sem se az pred porodem jestli na tom neco je…no a to uz mi doktorka rekla ze kdyz to delam celou dobu ze budu mit odolny dite
![]()
Ahojky, já si s přítelem taky dopřála víkend v lázních v Jablonci nad Nisou… Byla jsem ve 36. týdnu… Doporučili mi tam lymfatickou masáž nohou (dají Ti takové jakoby kalhoty, které se nafukují a promasírují Ti celé nohy - prý dobré proti křečím v těhotenství), dál jsem si dopřávala vířivku (ta mi dělala moc dobře, krásně jsem se v ní uvolnila), rašelinový zábal (krásně se Ti prohřejou bolavá zádíčka
), masáž šíje a zad a pak jako třešničku na dortu kosmetiku obličeje… Samozřejmě se hodí i bazén a zaplavat si (ale ten tam neměli)… Bylo to super, „zrelaxovala“ jsem se báječně, i když jsem přijela domů jakoby unavená… ale byla to taková ta příjemná únava…
Sauny i páry bych se asi bála, ale to mi nechybělo, ani před těhu jsem tomuto moc neholdovala… ![]()
tak teda děkuju za tipy i varování.. je mi jasné že se stejnak budu řídit tím co oni mě nabídnou a co na to řekne moje tělo .. ale prostě mě napadlo, že jste si třeba některá z vás něco obzvlášť užily a že bych to neměla vynechat ![]()
Terez85 píše:
Ahojky, já si s přítelem taky dopřála víkend v lázních v Jablonci nad Nisou… Byla jsem ve 36. týdnu… Doporučili mi tam lymfatickou masáž nohou (dají Ti takové jakoby kalhoty, které se nafukují a promasírují Ti celé nohy - prý dobré proti křečím v těhotenství), dál jsem si dopřávala vířivku (ta mi dělala moc dobře, krásně jsem se v ní uvolnila), rašelinový zábal (krásně se Ti prohřejou bolavá zádíčka), masáž šíje a zad a pak jako třešničku na dortu kosmetiku obličeje… Samozřejmě se hodí i bazén a zaplavat si (ale ten tam neměli)… Bylo to super, „zrelaxovala“ jsem se báječně, i když jsem přijela domů jakoby unavená… ale byla to taková ta příjemná únava…
Sauny i páry bych se asi bála, ale to mi nechybělo, ani před těhu jsem tomuto moc neholdovala…
to obdivuju ty co ti ty lymfy dělalali, ty se v těhotenství nesmí!!! jsem zdravotní masér, podle mě je nejlepší se fakt poptat tam nebo svého lékaře, já bych ten relax nechala po kojení, to se ti pak podle mě bude hodit krásně a užiješ si odpočinek
Já jsem se saunovala při obou těhotenstvích a dělalo mi to neskutečně dobře. Ale je fakt, že jsem byla zvyklá. A naše malá je do sauny jako divá - asi si to pamatuje z bříška ![]()
Při druhém těhotenství jsem byla (cca 10.TT) na týden v maďarských termálech - od rána do večera horká voda, sauny, masáže atd. Měsíc nato jsem se dozvěděla, že jsem těhotná
Když jsem to řekla doktorovi, tak šel do kolen. A prý když malý přežil tohle, přežije už všechno.
Narodil se v termínu krásný, velký, zdravý…
Ale jinak to samozřejmě nedoporučuju. Co pomohlo a neuškodilo mně, může jinému uškodit ![]()
Prostě bych jela, ale nepřeháněla bych to s pobytem v horké vodě nebo sauně. Ale na pár minut zahřát snad neuškodí. ![]()
Včera tu taková diskuse byla, tak na to koukni. Psala jsem tam, co nám doporučovala nebo zakazovala porodní asistentka, která na Kladně vede plavání pro třehotné.
Navíc mě napadá je drobnost: když my byli v lázních, tak se mi moc líbil medový detoxikační zábal. Ale nebyla jsem ještě těhotná, tak si případně zjisti, zda se může. Přece jen med…
Bylo to nejen příjemné, ale pleť na celém těle jsem ještě nikdy neměla tak hebkou, jako po této proceduře. Fakt super zážitek.
Mafina5 píše:
Včera tu taková diskuse byla, tak na to koukni. Psala jsem tam, co nám doporučovala nebo zakazovala porodní asistentka, která na Kladně vede plavání pro třehotné.Navíc mě napadá je drobnost: když my byli v lázních, tak se mi moc líbil medový detoxikační zábal. Ale nebyla jsem ještě těhotná, tak si případně zjisti, zda se může. Přece jen med…
Bylo to nejen příjemné, ale pleť na celém těle jsem ještě nikdy neměla tak hebkou, jako po této proceduře. Fakt super zážitek.
a čím může ublížit med na těle? vždyť konzumace medu v těh. je absolutně v pořádku