Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Kazda letecka spolocnost to ma inac, urcite na ich web stranke bude napisano, do ktoreho tt mozes letat bez problem, a kedy potrebujes suhlas doktora. Ale ako pisala Alla, horse bude s pojisteniem. Do 26tt pojistovny bez problemu pojista, iba Evropska mala do 28tt, a po 28tt nikdo ta nechce pojistit, aspon tak som mala ked som chtela letet pred 1.5 rokom.
V 1. tehu som letela na eurovikend okolo 18-19tt, bolo to uzasne. V 27tt uz som nemohla ist na svadbu mojej najlepsi kamosky, bola som hospitalizovana v prubehu tehu a uz nikto vubec nechcel ma pojistit; aj tak tyzden pred odletom som havarovala s autom ![]()
Asi budu rekordman - letěla jsem víc jak třináct hodin ve 20tt a zpátky dokonce v 33+6 (KLM má hranici 34 týdnů). Nikdo po mě žádné potvrzení nechtěl, ani se mě nikdo neptal, v jakém jsem týdnu a to jsem měla fakt obří břich. Hodně jsem pila vodu a procházela se a bylo to v pohodě, jen jsem měla druhý den trošku vyšší tlak, ale to bylo spíš tím časovým posunem a nevyspáním.
ja litam behem tehotentsvi pravidelne. Letela jsem ve 7tt,15tt,21tt,24tt 26tt bez jakehokoliv potvrzeni lekare..
Ted poletim ve 32tt ato uz si vyrizuji potvrzeni lekare. A bude to muj posledni let v tomto tehotenstvi.
Ahoj holky, oživují diskuzi. Co ty stahovací punčochy vy co jste letěli? Pořídít, neporidit? Nějak nad tím uvažuji a nevím jestli jsou potřeba, let 2h30. A ještě nějaký tipy? Lety mi nevadili nikdy tak snad i teď to bude dobré, co ten přetlak? Je to v poho? Budu 20+6 a zpátky za týden.. ![]()
Ahoj holky, oživují diskuzi. Co ty stahovací punčochy vy co jste letěli? Pořídít, neporidit? Nějak nad tím uvažuji a nevím jestli jsou potřeba, let 2h30. A ještě nějaký tipy? Lety mi nevadili nikdy tak snad i teď to bude dobré, co ten přetlak? Je to v poho? Budu 20+6 a zpátky za týden.. ![]()
Letěla jsem 24. a 28.tt vždycky s přestupem, 2,5 a 1,5 a v pohodě úplně všechno, ale já ty lety i netehotna dávala špatně, jakože psychika (nechápu jak se prostě takovej stroj může dostat do vzduchu a ještě z místa A na místo B
) ale lety ok, i na to že bliju celé těhotenství, tak v letadle celkem ok, jen ten druhý jsem měla hroznou žízeň z pretopeneho letadla, ale jinak všechno ok
@M-A
jee tak to je super, a co ty punčochy měla jsi? Asi ne vid? Já pořád nevím no, jinak pití si koupim co největší na letišti, piju docela dost ty jo.
@Mytak neměla, ani jsem nad nima nepřemýšlela, a při představě jaký mi bylo vedro a ještě mít punčochy na nohou, stejně by šly hned dolů… To pití si fakt lepší osefovat, my to měli s jídlem (nevím jestli to je vždycky samozřejmost, letěla jsem vždycky jen s Aeroflotem) takže jsem pan o vodu ještě poprosila navíc, ale měla jsem mít i svoji, i tam mi to nestačilo k mé spokojenosti
@Mytak : druhy trimestr je na letani nejlepsi a na tak kratky let bych nic extra neresila, pokud mas pohodove tehotenstvi ![]()
@Mytak píše:
Ahoj holky, oživují diskuzi. Co ty stahovací punčochy vy co jste letěli? Pořídít, neporidit? Nějak nad tím uvažuji a nevím jestli jsou potřeba, let 2h30. A ještě nějaký tipy? Lety mi nevadili nikdy tak snad i teď to bude dobré, co ten přetlak? Je to v poho? Budu 20+6 a zpátky za týden..
Letam pravidelne, jsem v deuhem trimestru, vzdy kratke lety. Ted me ceka let 3 hodiny a podle me to nema smysl vubec resit - porad je to kratky let. Obecne mam letani rada, takze to dobre snasim. Gynekolog mi akorat doporucil pit magnesii a pripadne si koupit magnesium a uzivat preventivne. A pak dodrzovat obecne rady pro letani - jit se v prubehu letu projit, procvicovat nohy. Let 2,5 hodiny utece strasne rychle, to si nestacis ani skoro dojit na zachod. Mozna to sem nepatri, ale jako netehotna jsem zachody v letadle nikdy nevyuzila, ted mam naopak pocit, ze musim pokazde. A z toho duvodu bych si sebou vzala antibakterialni ubrousky, protoze wc v ekonomicke tride obcas vypadaji vselijak. A samozrejme koupit na letisti svacinu a piti, pokud nedostanes v letadle.
@Mytak
Ahoj letela jsem minuly tyden 2× ve 21tt 1,5h a uplne v pohode a to jsem mela strachu, navic Dr. me odrazoval. Zadny puncochy. Jen jsem si s sebou udelala velkou svacu, aby mi nebylo zle z hladu.
a trochu mi bolely zada, ale spis z toho, jak jsme stali ve fronte.
Ve tretim trimestru bych asi uz ale nelitala.
Tak Joo díky holky. Nejdřív jsem si myslela že to bude v pohodě, lety zvládám jinak dobre. Ale teď jak se to blíží se začínám pozorovat a pořád mi něco je
jinak těhotenství pohodové
ale je to jen psychicky. Táže všem děkuji za zkušenosti, jsem teď klidnější ![]()