Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky,
omlouvám se za hloupý dotaz, ale nevíte někdo, proč je každé těhotenství jiné, co se týče příznaků, nevolností, atd? Beru samozřejmě v úvahu jednu osobu. Pokud otěhotní poprvé a špatně jí není, proč je jí špatně při druhém těhotenství, když se jedná o ten samý organismus a ty samé hladiny pořád stejných těhotenských hormonů? Vždyť pokud jednou ty hormony snáší dobře, musí je snášet stejně i o pár měsíců později ![]()
Jen mi to vrtá hlavou, nechápu to… ![]()
Děkuju!
Mě při obou těhotenstvích nebylo špatně ani jednou…obě probíhaly v pohodě. Ale myslím si že se mýlíš, že hladina hormonů není stále ta samá. Organismus jedince se mění celý jeho život, odolává nemocem, nástrahám, prostě vždy to není totéž.
Protoze i jedno telo nikdy neni stejne ![]()
Muze v tom hrat roli vek, kondicka, stres, zivotni podminky, vaha, a taky myslim ze i psychika… to je alespon muj nazor ![]()
Přesně jak píše barča, nebo můžeš mít třeba i jinou hladinu hormonů.
Aha, tak jedině, že by ta hladina hormonů fakt byla u každého těhotenství jiná. To s tím věkem, váhou, apod. se mi nezdá… Tak děkuju ![]()
Barca12345 píše:
Protoze i jedno telo nikdy neni stejne
Muze v tom hrat roli vek, kondicka, stres, zivotni podminky, vaha, a taky myslim ze i psychika… to je alespon muj nazor
presne souhlasiiiiiiim,vyborne napsane
![]()
ja bych druhe chtela aby bylo jine,jelikoz to prvni bylo hrozny,sileny…
Taky se divím
U předchozích dvou těhu mi bylo zle na kvadrát, teď nic
Né, že by mi to vadilo, jen mě to teda znervózňuje. Že se třeba mimčo nevyvýjí, tak jak by mělo ![]()
Barca12345 píše:
Muze v tom hrat roli vek, kondicka, stres, zivotni podminky, vaha, a taky myslim ze i psychika… to je alespon muj nazor
Teď se teda omlouvám za off topic, ale kdo uhádne, co jsem poprvý přečetla místo kondička?
![]()
bjetuschka píše:Barca12345 píše:Teď se teda omlouvám za off topic, ale kdo uhádne, co jsem poprvý přečetla místo kondička?
Muze v tom hrat roli vek, kondicka, stres, zivotni podminky, vaha, a taky myslim ze i psychika… to je alespon muj nazor![]()
![]()
Já myslím, že vím
![]()
bjetuschka píše:Barca12345 píše:Teď se teda omlouvám za off topic, ale kdo uhádne, co jsem poprvý přečetla místo kondička?
Muze v tom hrat roli vek, kondicka, stres, zivotni podminky, vaha, a taky myslim ze i psychika… to je alespon muj nazor![]()
![]()
Neodpoviem teda z toho zdravotneho hladiska
to neviem
ale u nas v rodine je napr vzdy tehu s klukom komplikovanejsie ako s holkou ![]()
A u mna keby som co i len tusila ake bude toto tehu, tak by som asi este par rokov pockala kym bude mladsia uplne samostatna ![]()
awantia píše:
bjetuschkakonvička
Těsně vedle, ikdyž konvička zní taky dobře ![]()