Názor na maminky 40+

441
17.1.12 02:18

názor na maminky 40+

Jaký je váš názor na maminky 40+?
Já si myslím, že každá žena touží po dítěti, některá dřív a některá třeba až ve 40ceti. Mě osobně to nějak netrápí, když ho chce, at ho má. Proč ne :nevim: druhá otázka je puberta :think:
Ale co když 40letá máma chce dítě a zároven její DOSPĚLÍ potomek také.

Příklad: Moje teta má dceru, která už má děti (3,5 a 5let). Teta, ale toužila po vlastním a pořídila si další dítko 2roky. Sestřenice se nemůže nikam hnout, babička prostě nefunguje(nemá sílu ani nervy). Pozornost od jejich dětí se strhává na její malou sestru. Když babička konečně hlídá není to taková radost(jé přijely dětičky, ty vyrostly…)

V tomto případě mi to přijde bezohledné vůči DOSPĚLÍM potomkům a vnoučatům.

Moje máma má syna 13let a už jí chlapec pořádně roste přes hlavu. A to mu puberta ještě pořádně nepropukla.
Já jsem mladá máma a pokud by moje máma chtěla mít další dítě. Budu razantně proti.

Nechci nikoho soudit nebo odrazovat, ale jen mě zajímají vaše názory.
Tak pište :kytka:
Zajímají mě také názory maminek40+ nebo i babiček :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6555
17.1.12 02:53

Proč je to bezohledné vůči dospělým potomkům? Protože není babička k dispozici na hlídání? Já naopak myslím, že ona už svým potomkům dala vše a má právo na vlastní život - a pokud si chce „nový“ život naplnit dalším potomkem, proč ne…Naopak by mi přišlo bezohledné, kdyby její dcera počítala s tím, že jí využije na hlídání svých dětí.
Jinak moje babička měla mámu taky hodně pozdě, myslím taky kolem 40tky…Mno, užili si obě děti náramně nehledě na věk…Máma jí milovala.Nevýhodu vidím v tom, že jsme si jí moc neužili - dnes je babička už 6 let po smrti.Takže mě mrzí, že nestihla můj maturák, svatbu ani dítě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Barushe
17.1.12 04:00

Mám stejný názor jako xangel. Babičky tu nejsou od toho, aby hlídaly. Samozřejmě, že jsem ráda, když pohlídají (ještě se tak nestalo), ale neberu to jako jejich povinnost 8o mají svůj život a ony už děti vychovaly, teď je řada na mě a jestli chtějí mít další dítě? proč ne? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3284
17.1.12 06:36

Ale já myslím, že vysloveně nebylo řečeno, že babičky jsou hlavně na hlídání…já tuhle situaci právě zažívám, mám 18ti mesíčního brášku, mamce je 43. samozřejmě, bylo to její rozhodnutí, není nijak nemocná a celé těhu i porod byly na jedničku, ale je pravda, že to že se já s manžou snažíme o mimi a třeba už brzo bude, je tím trochu zastíněno. vždycky jsem se těšila, jak z toho všeho bude nadšená, že bude mít vnoučátko, že bude babča, a vyloženě je na ní vidět, jak jí to zrovna moc netankuje. já jí to nevyčítám, snažím se to chápat, ale neříkám, že mě to nemrzí :|

je ale pravda že je to takové bezohledné říct že by byla zakladatelka razantně proti, nebo, když už, tak to ale tý mámě neříkat a nedávat najevo.

Příspěvek upraven 17.01.12 v 06:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1112
17.1.12 06:37

Gazoldo, ty budeš razantně proti něčemu, do čeho nemáš ani zbla co mluvit?
Co je tobě vůbec do toho, zda bude tvoje maminka mít další dítě nebo ne? Ona není tvá zákonem danná hlídačka tvých dětí a se svým životem si může udělat naprosto cokoliv. Její povinnosti vůči tobě končí okamžikem tvé zletilosti.

Jsi hezkou ukázkou toho, jak může dítě přerůst rodiči přes hlavu, ať už si ho pořídí v jakémkoliv věku, dokonce i v tom mladém ;)

Musím říct, že tvůj příspěvek mě po ránu hezky pobavil, zahajuji den s výbornou náladou, což dneska obzvlášť potřebuju. Dík :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
17.1.12 06:49

:lol: :lol: Budu razantně proti!! :mrgreen:

Ha ha to mě rozesmálo - toto já říct mamce, že jsem razantně proti (čemukoliv) tak dostanu takovýho facana, že druhýho chytím o zeď :mrgreen:

A to jsme s mamkou velmi dobré kámošky. Jak píše Aghata, díky za rozveselení :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56772
17.1.12 06:55

Tak jako 40 se k tomu vyjádřím :lol: Vzhledem k tomu, že plánujeme v současné době ještě jedno miminko :palec: Myslím si, že mladým maminkám taky jejich maminky houby mluví do toho kdy mají mít dítě a když ano, je jim to houby platné, stejně si každý ten svůj život žije tak, jak si ho představuje a také to tak má být, protože ho žijeme jen jednou :nevim: Bezohlednost je, když tě málem porazí auto na ulici, protože prostě nechce zastavit u přechodu, bezohlednost je, když tě nepustí s pupkem sednout si v tramvaji, ale bezohlednost není to, když chce člověk žít a být šťastný podle svých možností :nevim: Nepředpokládám, že má dcera, které je 14 by pospíchala na vnoučata, protože v dnešní době je priorita studovat, aby člověk něčeho dosáhl a nemusel obracet každou korunu, to už ve svých letech stačila postřehnout sama, ale i kdyby se stalo, že by náhodou otěhotněla brzy, určitě bych se k ní zády neotočila i pokud bych sama měla malé. Jde jen o to, že pokud se dospělá dcera rozhodne žít, měla by to umožnit i svým rodičům, protože to, že jí vychovali neznamená, že pro ně život skončil :lol: Takže razantně proti můžeš být, ale je to jen čistě její věc, ty se dětí taky nebudeš ptát co smíš a co ne :* Ty ses své maminky ptala, jestli můžeš mít dítě :?: :think: :mrgreen:

Ještě se jen zeptám, děti přerůstají přes hlavu jen strarším rodičům? :think: Puberta postihuje jen děti starších rodičů? :think: Já ti nevím, asi to není o věku, ale o tom, co člověk těm dětem dá. Ve středověku se lidi dožívali 30, dnes je průměrný věk 80, tak proč si to neužít, než jen sedět a čekat, kdy budeš moct hlídat vnoučata ;)

Příspěvek upraven 17.01.12 v 07:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
17.1.12 07:17

jak píšou ostatní, být razantně proti je podle mě bezhohlednost od tebe, né od ní, že si chce „na stará kolena“ pořídit ještě jedno mimčo, jak jsem už párkrát zaslechla od mamin, co si k dospělému potomku pořizují ještě jedno mimčo-„na hraní“
jako je fakt, že bych se asi cítila trochu „odstrčeně“ a místo aby novopečená babička lítala metr vysoko radostí a obletovala vnoučka jak andělíček, tak má dost starostí doma s vlastním, ale na druhou stranu je to její život a rozhodně bych jí to nezazlívala ani v nejmenším… ;)
naopak, najdi v tom výhody, ber to tak, že máš parťáka na kočárkování :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
17.1.12 07:21

každá tady píšete že si chcete uživat život a proč ne, když vám je 40. Můj názor je ten, že bych určitě nechtěla mít ve 20 letech mamku které by bylo 60 let. Asi bych se i styděla, kdyby si každý myslel že to je moje babička a já musela říkat že to je moje máma..myslím že i generační rozdíl je dost problém - asi bych si s 60letou mámou vůbec nerozuměla. Vím že to je ted celkem modní a lidi si pořízují děti v 50 letech, takže za pár let, to už nebude tak ojedinělé..
Nevim no..mámě svojí bych to asi nezakazovala - to člověk nemůže, ale pak bych se fakt nechtěla vžít do toho dítěte..
Chápu že dneska člověk studuje, pak si chce něco vidělat a teprv pak mít dítě, mě je 28 a budu mít teprv první, no ale ve 40 ti bych do toho už znova nešla..Tot můj názor.Samozřejmě ale říkám at si dělá každá co chce..

• Citovat
  • Upravit
3270
17.1.12 07:23

Sestřenice se nemůže hnout…hmmm..pozornost jejích dětí se strhává na děti její mámy..to je snad normální ne?Když si pořídím děti tak počítám s tím že se s nimi nějaký čas prostě nikam nehnu.At je milá sestřenice moc ráda že jí mamka pohlídá aspoň někdy.Ona by totiž taky mohla chodit do práce někam na směny a měla by času ještě míň než má teď.A možná že i míň nálady na řvoucí děti.
jinak mi teda připadá že z tebe vůči zmiňované mamince mluví nějaká zášť neco co.Setřenice že je zkrátka ten chudák,který má děti a kvůli maminčině dítěti musí sedět doma.Mimochodem proč se tedy neobrátí na babičku číslo dvě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
17.1.12 07:25

Gazoldo, a to by sis jako dala hlídku u mámy v ložnici, aby nic nebylo, nebo jak si představuješ, že budeš „razantně proti“? :mrgreen: :roll: A když už babička „konečně hlídá“? Proč by měla hlídat? Dítě jste si udělali sami, nenárokovala bych si matčin život :think: - ať už na hlídání (to je její vůle) nebo na rozhodování, zda si smí pořídit benjamínka. Jednou ti bude 40 a budeš chtít mít svobodu bez výčitek si rozhodnout, co se svým životem. Nevím, co by sis myslela o své dospělé dceři, která, když bys v její dospělosti nečekaně otěhotněla, by tě třeba nutila jít na potrat, protože je razantně proti tomu, aby někdo věnoval pozornost tvému dítěti na úkor jejího. Považovala bys to zřejmě za velmi sobecké a nedospělé.

Nemám hlídací babičku, obě jsou do něčeho ponořené (jedna do práce, druhá do lásky) a moje máma se dojde čtyřikrát měsíčně na moji dceru podívat a jdeme spolu s kočárkem ven, protože chci, aby spolu měly holky vztah. A kdyby se rozhodla mít další dítě (a není to vyloučené, má o hodně mladšího bezdětného přítele), byla bych ráda, že něco přinese do jejího života tolik radosti a těšila bych se, jak jí pomůžu.

Myslím, že jsi zapomněla něco podstatného dodat - jako např. že ta čtyřicítka bije svoje děti, pije, žije nehygienicky - protože takhle to vyznělo tak nějak bezohledně a egocentricky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
17.1.12 07:25

a jen doplním, pokud by si moje máma chtěla pořídit ještě jednoho sviště, tak bych si možná klepala na čelo (ale měla bych velkou radost), páč já jsem názoru, že by rodič měl dovést dítko až do dospělosti a moc dobře vím, jak to bolí, když táta umře, a tobě je šestnáct, protože si tě pořídil ve věku 55let, můj přítel to tak měl a dodnes to oplakává, že si tátu víc neužil a že i předtím už na něj neměl vitamíny a neblbnul s ním, nechodil s ním na fotbal a co já vím…

já bych asi chtěla odrodit do třiceti, abych si taky ještě aspoň trochu užila znovu svobodného života, než to se mnou flákne…ale teda, možná budu stejná a v pětačtyřiceti se pak zblázním a budu chtít taky otěhotnět ještě jednou :lol:
a pokud mi do toho budou dítka pindat, tak si je srovnám na jednu hromadu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
17.1.12 07:37

a o co ti sakra jde?! Podle mě jsi mladý cápek, který si myslí, že budou lidi skákat podle jeho. Kde bereš tu jistotu a přesvědčení, že je sobeckost matek, pořídit si další dítě, kde bereš tu jistotu, že babičku tu jsou od toho aby skákaly okolo svých dcer a snach a hlídaly jim jejich děti. Proč si myslíš, že mají babičky mít povinnost z toho být poprděné z vnoučat. Už jsem četla jednu diskuzi - podobnou tvé, akorát si babička nepořídila malé dítě, ale světe div se, začala cestovat po světě, chodila tancovat, na různé kroužky a dcera - sobec si na ní stěžovala, protože si myslela, že babičky už na tohle nemají právo. Takže tobě doporučuju se zklidnit a pokud tvoje matka bude toužit po dítěti, můžeš být naštvaná a rozcapená jak chceš, ale je to život tvojí mámy a ta si rozhodne, co je pro ní nejlepší. Stejně tak, jako se rozhodla tvoje teta. Fandím jí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
17.1.12 07:40
smurfka píše:
každá tady píšete že si chcete uživat život a proč ne, když vám je 40. Můj názor je ten, že bych určitě nechtěla mít ve 20 letech mamku které by bylo 60 let. Asi bych se i styděla, kdyby si každý myslel že to je moje babička a já musela říkat že to je moje máma..myslím že i generační rozdíl je dost problém - asi bych si s 60letou mámou vůbec nerozuměla. Vím že to je ted celkem modní a lidi si pořízují děti v 50 letech, takže za pár let, to už nebude tak ojedinělé..
Nevim no..mámě svojí bych to asi nezakazovala - to člověk nemůže, ale pak bych se fakt nechtěla vžít do toho dítěte..
Chápu že dneska člověk studuje, pak si chce něco vidělat a teprv pak mít dítě, mě je 28 a budu mít teprv první, no ale ve 40 ti bych do toho už znova nešla..Tot můj názor.Samozřejmě ale říkám at si dělá každá co chce..

Ale nízký věk rodičů ti nezaručí, že si rozumět budete :nevim: . Je to spíš o tom, co dokážeš dítěti předat. Je to příliš zobecnělé. Ta postarší snažilka si mnohem víc rozmýšlí, zda dítě mít, než jiná ve 25. Myslím, že přes překážky chtěné dítě si může užít více lásky a pohody domova než dítě nevyblbnutých rodičů, kteří si sami neumí poradit se životem a chtě nechtě si své blbé nálady vybíjejí na dítěti. Neviděla bych to s tou starší mámou tak černě, hlavně proto, že třicet už mi bylo :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Apin
17.1.12 07:41

No taky koukám jako jouda, jak to má zakladatelka nalajnované :? Babičky mám 100 km daleko, máti ještě pracuje a tchýně je nepoužitelná. Jednoduše mi nehlídá NIKDO.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky