Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
To je zajímavá diskuze, já bych uvedla malý příklad .Za 1. měla jsem spolužačku a ta když tenkrát slavila 15 tak její maminka měla něco okolo 60.A ta spolužačka se vždycky nechala slyšet, že se za to hrozně stydí, že má tak „starou“ matku.
Za 2.pak jsem měla kolegyni v práci, když dávala výpověd bylo jí myslím že 42 no a před pul rokem se jí narodili dvojčátka holčičky, už má dva syny jednoho 20let ten má i přítelkyni a druhého 15. Někteří si tukali na čelo, ale matka je to vzorná všichni ji pomáhají a ona to zvládá perfektně a nemyslým si, že je to nějaké nezodpovědnost:)Ve 40 není člověk starý!!!
No jo, otázka zní, zda je to bezohlednost vůči těm dospělým potomkům. Jak vidíš toto?
Gazoldo, vstávej a pojď nám to zkorigovat, jak jsi to myslela!
Člověk se může stydět za své rodiče i z jiných důvodů, než kvůli věku, třeba kvůli inteligenci ![]()
kacakaca píše:
No jo, otázka zní, zda je to bezohlednost vůči těm dospělým potomkům. Jak vidíš toto?Gazoldo, vstávej a pojď nám to zkorigovat, jak jsi to myslela!
myslím že to myslela tak, že bude dávat všechnu lásku a čas tomu malému a na starší už nebude mít čas a energii, tak by se mohli cítít odstrčené..
kažodpádně já od 19 let doma nebydlím, tak tohle by mi bylo celkem fuk.
![]()
vrobca píše: Člověk se může stydět za své rodiče i z jiných důvodů, než kvůli věku, třeba kvůli inteligenci
Tak to moje maminka je taková jednoduchá, ale je to moje matka a musí se brát taková jaká je
soldi píše:
OTnebola tu tato diskuzia zalozena aj vcera?
včera nešla otevřít - protože se nezobrazovala - nebyla prý uložená nebo co.. ![]()
kacakaca píše:
No jo, otázka zní, zda je to bezohlednost vůči těm dospělým potomkům. Jak vidíš toto?Gazoldo, vstávej a pojď nám to zkorigovat, jak jsi to myslela!
někteří to tak můžou brát, ale je třeba si uvědomit, že současné babičky můžou být mladé (měly potomka v nácti), ale také okolo 50sáti. Takže by se dalo říct, že babička, která si pořídila potomka ve 40ceti, má pouze blbé mladé dítě, které počala hodně mladá a její dítě se zařídilo jako ona a mělo dítě taky v mladém věku, takže by se dalo říct, že to dítě bylo sobecké, protože místo studia, cestování, vydělávání… si pořídilo dítě a čekalo, že si mladá babička z toho sedne na zadek. A babička si naopak pořídila dítě -třeba proto, že teď v těch 40ceti ví, že si dítě tolik v mládí neužila a teď ho bere absolutně jinak
a to bychom mohli probírat pořád dokola. Na druhou stranu - my- resp. naše generace - nebude fungovat jako babičky ani náhodou. Důchod nás čeká okolo 70, a do té doby bychom měly být pracující, takže pokud by naše dítě chtělo hlídací babičku, musely bychom ho mít zhruba okolo té 40tky, aby v době, kdy půjdeme do důchodu, chtělo svoje dítě a bylo by mu okolo 30ti.
Btw. to jen naše česká zahleděnost do sebe si myslí, že mít mámu starší je jen k tomu, abychom se styděli před spolužákama. Ono totiž záleží na daném člověku, znala jsem babičku - bylo jí 60,70… pořád chodila moderně oblékaná v jasných barvách, na hlavě vždy perfektná účes, nabarvené vlasy, nalíčená, umělé nehty, s dcerou probírala, kde mají slevy, kde se co dá nakoupit, chodila cvičit a tancovat.....žádná nenalíčená, šedivá, neupravená, se zájmem jen o ten jeden den.
pavoucica píše:vrobca píše: Člověk se může stydět za své rodiče i z jiných důvodů, než kvůli věku, třeba kvůli inteligenciTak to moje maminka je taková jednoduchá, ale je to moje matka a musí se brát taková jaká je
Přesně to jsem tím myslela, prostě maminky jsou maminky, daly nám život a je jedno, jestli ve 20, nebo ve 40, jestli jsou krásné, chytré, důležité je, že nás vychovali s láskou. Kolik je maminek, které své dítě pohodí, mučí a na věku nezáleží, ani na inteligenci.
hezká diskuse, bavím se. nicméně vše už bylo řečeno, tak vyjadřovat se k tomu nemá moc smysl.
zakladatelko, myslím, že sobec jsi ty, ne tvoje čtyřicetiletá teta.....
kacakaca píše:
Já si myslím to co vy všichni matka se stará o dceru dokud nedospěje a co si pak matka nebo dcera dělají to je věc každé z nich. My si s manželem taky nenechám kecat do toho kam jdem nebo co máme a nemáme dělat, ikdyž teda tchýně je urejpaná a do všeho se snaží zasahovat.Jako když mi o Novém roku řekla, že jsme měli s miminkem ještě počkat, to mě mrzelo, ale je to naše rozhodnutí a my se o malou budem starat ne ona:)vezme si ji do kočárku jen když bude chtít, neberu ji jako chůvu na plnej úvazek, já budu maminka a malá je moje starost ne její.A naopak tchýně si dělá co chce a žije si svuj život a nám je jedno co dělá nebo nedělá, kde je a nebo nejde ![]()
Tak nevím, po přečtení diskuse je mi nějak smutno. Moje maminka mě měla v 38 letech a myslím si, že jsem nikdy neměla lepší kamarádku, než je ona. Pravda, v pubertě jsem taky nebyla moc nadšená, že mám nejstarší rodiče ve třídě, ale nevyměnila bych je za nic na světě ![]()
Můj názor je takový,že maminky mají právo se rozhodnout kdy se ještě cítí na dětˇátko,moje mamka třeba říkala,že už by na to neměla nervy,ráda mi pohlídá syna a moc si to s dědečkem užívají,ale jsou maminky,které to chtějí a těm fandím,je to sobecké od jejich dospělých dětí myslet si,že babičky budou jenom hlídat.Kruciš,my jsme si děti pořídili,tak se musíme starat,neříkám někdy je hlídání nevyhnutelné,ale ne pořád.
Kdyz jsem po 40ti otehotnela, zapomela jsem se sveho syna zeptat na nazor… co kdyby byl razantne proti ??? ![]()
Kazdopadne uvodni prispevek pobavil me i manzela, dekuji za ranni zvednuti nalady ![]()
bonnie14 píše:
Kdyz jsem po 40ti otehotnela, zapomela jsem se sveho syna zeptat na nazor… co kdyby byl razantne proti ???
Kazdopadne uvodni prispevek pobavil me i manzela, dekuji za ranni zvednuti nalady
A to máš pravdu, nesmím udělat stejnou chybu
, musím se dovolit své dcery a syna, než se do toho vrhnu
![]()