Názor na maminky 40+

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1570
17.1.12 07:45

To je zajímavá diskuze, já bych uvedla malý příklad .Za 1. měla jsem spolužačku a ta když tenkrát slavila 15 tak její maminka měla něco okolo 60.A ta spolužačka se vždycky nechala slyšet, že se za to hrozně stydí, že má tak „starou“ matku. :)Za 2.pak jsem měla kolegyni v práci, když dávala výpověd bylo jí myslím že 42 no a před pul rokem se jí narodili dvojčátka holčičky, už má dva syny jednoho 20let ten má i přítelkyni a druhého 15. Někteří si tukali na čelo, ale matka je to vzorná všichni ji pomáhají a ona to zvládá perfektně a nemyslým si, že je to nějaké nezodpovědnost:)Ve 40 není člověk starý!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
17.1.12 07:49

No jo, otázka zní, zda je to bezohlednost vůči těm dospělým potomkům. Jak vidíš toto?

Gazoldo, vstávej a pojď nám to zkorigovat, jak jsi to myslela!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56772
17.1.12 07:52

Člověk se může stydět za své rodiče i z jiných důvodů, než kvůli věku, třeba kvůli inteligenci :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
17.1.12 07:54
kacakaca píše:
No jo, otázka zní, zda je to bezohlednost vůči těm dospělým potomkům. Jak vidíš toto?Gazoldo, vstávej a pojď nám to zkorigovat, jak jsi to myslela!

myslím že to myslela tak, že bude dávat všechnu lásku a čas tomu malému a na starší už nebude mít čas a energii, tak by se mohli cítít odstrčené..
kažodpádně já od 19 let doma nebydlím, tak tohle by mi bylo celkem fuk. :lol: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1570
vrobca píše: Člověk se může stydět za své rodiče i z jiných důvodů, než kvůli věku, třeba kvůli inteligenci :mrgreen:

Tak to moje maminka je taková jednoduchá, ale je to moje matka a musí se brát taková jaká je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359

OT

nebola tu tato diskuzia zalozena aj vcera?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
17.1.12 07:55
soldi píše:
OTnebola tu tato diskuzia zalozena aj vcera?

včera nešla otevřít - protože se nezobrazovala - nebyla prý uložená nebo co.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
13119
17.1.12 07:57
kacakaca píše:
No jo, otázka zní, zda je to bezohlednost vůči těm dospělým potomkům. Jak vidíš toto?Gazoldo, vstávej a pojď nám to zkorigovat, jak jsi to myslela!

někteří to tak můžou brát, ale je třeba si uvědomit, že současné babičky můžou být mladé (měly potomka v nácti), ale také okolo 50sáti. Takže by se dalo říct, že babička, která si pořídila potomka ve 40ceti, má pouze blbé mladé dítě, které počala hodně mladá a její dítě se zařídilo jako ona a mělo dítě taky v mladém věku, takže by se dalo říct, že to dítě bylo sobecké, protože místo studia, cestování, vydělávání… si pořídilo dítě a čekalo, že si mladá babička z toho sedne na zadek. A babička si naopak pořídila dítě -třeba proto, že teď v těch 40ceti ví, že si dítě tolik v mládí neužila a teď ho bere absolutně jinak :mrgreen: a to bychom mohli probírat pořád dokola. Na druhou stranu - my- resp. naše generace - nebude fungovat jako babičky ani náhodou. Důchod nás čeká okolo 70, a do té doby bychom měly být pracující, takže pokud by naše dítě chtělo hlídací babičku, musely bychom ho mít zhruba okolo té 40tky, aby v době, kdy půjdeme do důchodu, chtělo svoje dítě a bylo by mu okolo 30ti.
Btw. to jen naše česká zahleděnost do sebe si myslí, že mít mámu starší je jen k tomu, abychom se styděli před spolužákama. Ono totiž záleží na daném člověku, znala jsem babičku - bylo jí 60,70… pořád chodila moderně oblékaná v jasných barvách, na hlavě vždy perfektná účes, nabarvené vlasy, nalíčená, umělé nehty, s dcerou probírala, kde mají slevy, kde se co dá nakoupit, chodila cvičit a tancovat.....žádná nenalíčená, šedivá, neupravená, se zájmem jen o ten jeden den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56772
17.1.12 07:58
pavoucica píše:
vrobca píše: Člověk se může stydět za své rodiče i z jiných důvodů, než kvůli věku, třeba kvůli inteligenci :mrgreen:
Tak to moje maminka je taková jednoduchá, ale je to moje matka a musí se brát taková jaká je

Přesně to jsem tím myslela, prostě maminky jsou maminky, daly nám život a je jedno, jestli ve 20, nebo ve 40, jestli jsou krásné, chytré, důležité je, že nás vychovali s láskou. Kolik je maminek, které své dítě pohodí, mučí a na věku nezáleží, ani na inteligenci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
17.1.12 07:59

hezká diskuse, bavím se. nicméně vše už bylo řečeno, tak vyjadřovat se k tomu nemá moc smysl.
zakladatelko, myslím, že sobec jsi ty, ne tvoje čtyřicetiletá teta.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1570
17.1.12 07:59
kacakaca píše:

Já si myslím to co vy všichni matka se stará o dceru dokud nedospěje a co si pak matka nebo dcera dělají to je věc každé z nich. My si s manželem taky nenechám kecat do toho kam jdem nebo co máme a nemáme dělat, ikdyž teda tchýně je urejpaná a do všeho se snaží zasahovat.Jako když mi o Novém roku řekla, že jsme měli s miminkem ještě počkat, to mě mrzelo, ale je to naše rozhodnutí a my se o malou budem starat ne ona:)vezme si ji do kočárku jen když bude chtít, neberu ji jako chůvu na plnej úvazek, já budu maminka a malá je moje starost ne její.A naopak tchýně si dělá co chce a žije si svuj život a nám je jedno co dělá nebo nedělá, kde je a nebo nejde :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
874
17.1.12 08:00

Tak nevím, po přečtení diskuse je mi nějak smutno. Moje maminka mě měla v 38 letech a myslím si, že jsem nikdy neměla lepší kamarádku, než je ona. Pravda, v pubertě jsem taky nebyla moc nadšená, že mám nejstarší rodiče ve třídě, ale nevyměnila bych je za nic na světě :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2734
17.1.12 08:04

Můj názor je takový,že maminky mají právo se rozhodnout kdy se ještě cítí na dětˇátko,moje mamka třeba říkala,že už by na to neměla nervy,ráda mi pohlídá syna a moc si to s dědečkem užívají,ale jsou maminky,které to chtějí a těm fandím,je to sobecké od jejich dospělých dětí myslet si,že babičky budou jenom hlídat.Kruciš,my jsme si děti pořídili,tak se musíme starat,neříkám někdy je hlídání nevyhnutelné,ale ne pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2254
17.1.12 08:05

Kdyz jsem po 40ti otehotnela, zapomela jsem se sveho syna zeptat na nazor… co kdyby byl razantne proti ??? :think:
Kazdopadne uvodni prispevek pobavil me i manzela, dekuji za ranni zvednuti nalady ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56772
17.1.12 08:07
bonnie14 píše:
Kdyz jsem po 40ti otehotnela, zapomela jsem se sveho syna zeptat na nazor… co kdyby byl razantne proti ??? :think:
Kazdopadne uvodni prispevek pobavil me i manzela, dekuji za ranni zvednuti nalady ;)

A to máš pravdu, nesmím udělat stejnou chybu :think: , musím se dovolit své dcery a syna, než se do toho vrhnu :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí