Názor na maminky 40+

Napsat příspěvek
Velikost písma:
441
17.1.12 10:17
RyBANA píše:
páni, jsem šokován 8o :lol:

sobecké - automatické strhnutí pozornosti???? Probůh kolik vám se sestřenkou je? Aby jste bojovaly o pozornost? 8o :lol:

A ty babičky co cestují a taktéž se o vnoučky nestarají jsou taky sobecké (jakože nemluví o vnoučeti a například probírají jen zážitky z cest?)? Já jen aby si utříbila myšlenky :-)

najdete si kousek na všem
souhlasím nejsem zrovna nějak extra vyspělá, ale o dítě se starám pečlivě a s láskou
jdu najít mapu :lol: a tuším, že na emiminu jí nenajdu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1262
17.1.12 10:19

Tak tahle diskuze mě fakt nadzvedla!!!!! Nedá mi,abych sem nenapsala.Já měla taky starší matku,bylo jí 38,když jsem se narodila,pak měla ještě o 2 roky později mého bratra.Nikdy bych se za to nestyděla!!!Ani by mě to nenapadlo…nikdy…a mého bratra také ne.A přes hlavu jsme jí taky nikdy nepřerostli.Napíšu vám muj příběh.Já měla první dětatko v 17 letech,nikdy mě ani nenapadlo,nenechat si ho,i když to bylo tak brzy a dobře jsem udělala.Vyčítala bych si to.Chtěla jsem 3 děti ale už to nešlo mít ani druhé.Během 20 let jsem si kvuli tomu prožila své,spontánní potrat,zamlklé těhotenství,léčení,pak čekání,jestli se to ještě povede.Pak jsem absolvovala diagnostickou laparoskopii,kde mi zjistili nepruchodné vejcovody,takže jediné řešení umělé oplodnění.Po prvním IVF následovalo mimoděložní těhotenství,kdo to neprožil,neumí si představit co se ve vás děje.Pak se nám rozpadlo manželsví,nebudu tu popisovat proč,ale tohle vše se v tom také odrazilo.Pak,po dalších 3 letech, jsem poznala užasného muže se kterým jsme se rozhodli do toho jít,po roce a pul léčení i mého přítele,protože měl také problém,se zadařilo po IVF a ted čekáme konečně vytoužené miminko,až se narodí,tak už mi bude těch 40 a vy by jste nám to nepřáli kvuli věku?OPRAVDU SOBECKÉ.VY,CO JSTE PROTI,LIDI PROBERTE SE,NIKDY NEVÍTE,CO VÁS MUŽE V ŽIVOTĚ POTKAT!!!!!A ještě bych ctěla dodat,moje první dítě-nyní 22 let se těší na brášku nebo sestřičku s námi a moc nám to přeje,NENÍ TOTIŽ SOBEC!!!! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12603
17.1.12 10:21

Autorko, mně přijdeš bezohledná spíš ty se svým názorem.

Příklad: Moje teta má dceru, která už má děti (3,5 a 5let). Teta, ale toužila po vlastním a pořídila si další dítko 2roky. Sestřenice se nemůže nikam hnout, babička prostě nefunguje(nemá sílu ani nervy). Pozornost od jejich dětí se strhává na její malou sestru. Když babička konečně hlídá není to taková radost(jé přijely dětičky, ty vyrostly…)

Místo toho, abyste se radovaly, že je na světě nový človíček, že teta ve zdraví porodila zdravé miminko (teda předpokládám, nikde nepíšeš, že by se jim něco stalo nebo dítě bylo nemocné), tak řešíte, že teta/babička nemůže hlídat a její dítě (což se mimochodem rovná sourozenec tvý sestřenice a navíc i tvoje malinká sestřenka) na sebe strhává pozornost. To ta tvoje sestřenice spíš žárlí na svou malou sestřičku, ne? A závidí, že najednou nejsou její děti středobodem vesmíru?

Mně to tedfa přijde docela jako hnus… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
17.1.12 10:23

Moje maminka měla bráchu v 41 letech. Z mého pohledu starší sestry je to moc fajn, protože vím, že tady ještě někdo je a hlavně bude, až se naši ztratí. Ale z pohledu ženského si říkám, jestli to má mamka zapotřebí. Celý den je v práci a místo aby si po příchodu užila zasloužený odpočinek, tak se musí starat o puberťáka, řešit přijímačky na střední a v neposlední řadě finance. Mohla mít klid, věnovat se sama sobě a konečně si trochu užívat života. Naprosto tím ale neutrpěl její vztah k mým dětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
17.1.12 10:26

Takže můj názor je takový, pokud holky chcete, klidně ty mimča mějte i později, ale počítejte s tím, že to pro vás bude těžší. I tak před váma smekám, já bych na to neměla. :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
17.1.12 10:31

Jěště jsem chtěla dodat.raději budu po 40 tancovat kolem mimina než zakysat a po práci se svalit na gauč.O tom,že když děti odejdou z domova a ty budeš cestovat a bavit se.tak to se vzbud,proto,že budeš muset chodit do práce…

Jo a až bude mladej v pubertě a já v přechodu,tak to tomu chlapovi přeju :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9481
17.1.12 10:31

Jsem maminka nad 40 mám dospělou těhotnou dceru a nedovedu si představit, že by měla tu drzost a bezcitnost a nepřála by nám nyní téměř 3 letou holčičku. Radovala se s námi miluje ji a těší se jak bude chodit na procházky se svým miminkem a svojí malou sestřičkou.
A to rozhodnutí je na nás samotných pokud se na to cítíme a děti nemají právo na to rozhodovat o mém životě.
Ba právě naopak já budu fungovat ještě víc jelikož dcera studuje a ráda jí pomůžu, jako ona vždy mě :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
17.1.12 10:35

Jo a až bude mladej v pubertě a já v přechodu,tak to tomu chlapovi přeju
:mrgreen: :mrgreen: :palec: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
17.1.12 10:45

ještě jedva věc mojí babičku měla máma ve 38 a již 5let nemá žádného sourozence. Babičce je 61roků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20993
17.1.12 10:46

Nechtěla jsem,ale musím ti tedy něco sladkého sdělit :pankac: :pankac: mám jednu známou,mimochodem je jí 46let a právě dnes v tuto chvilku se má narodit její už sedmé dítko :dance: :dance: :dance: :dance: To je co???Včíííl tedy mudruj :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Jsi opravdu bezohledná a jednou bych si chtěla vyslechnout tvůj názor,až tobě bude tedy kýžených 40+ :jazyk: :jazyk: :jazyk: Zamyslela jsi se nad tím,že se jednou můžeš i ty sama dostat do téhle situace,kdy budeš toužit po miminku po 40tce???Asi ne viď?Tak buď k nám trošku vstřícnější :hug: :hug: :hug: A drž nám palce,čekáme na narození miminka skvělé 46leté maminky :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9481
17.1.12 10:48
vrobca píše:
pavoucica píše:
vrobca píše: Člověk se může stydět za své rodiče i z jiných důvodů, než kvůli věku, třeba kvůli inteligenci :mrgreen:
Tak to moje maminka je taková jednoduchá, ale je to moje matka a musí se brát taková jaká je
Přesně to jsem tím myslela, prostě maminky jsou maminky, daly nám život a je jedno, jestli ve 20, nebo ve 40, jestli jsou krásné, chytré, důležité je, že nás vychovali s láskou. Kolik je maminek, které své dítě pohodí, mučí a na věku nezáleží, ani na inteligenci.
:potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
17.1.12 10:49
GAZOLDA píše: … spíš sem myslela sobecké to automatické strhnutí pozornosti …

Nevím, jak to funguje u vás, ale u nás automaticky strhává pozornost nejmladší dítě. Takže vlastně chudák Maty, kterej byl 2,5 roku jedináčkem, všichni ho zbožňovali, teď je tady Mája, která se usměje, zažvatlá a všichni jsou z ní pokajdění. Ano, přijde mi to nespravedlivé, tchán Matyho nikdy takhle neunášel, nikdy mu nevěnoval tolik pozornosti, ale takhle to prostě je :nevim: A to mluvím jen o nespravedlnosti mezi sourozenci. Až se narodí dítě švagrové, budou moje děti v pozadí. Budou. A nic s tím neudělám. Edit.: A sobecké by mi to přišlo, kdybych já si vynucovala pozornost jen pro mé děti. Jako kdyby tchýně neměla právo na jiná vnoučátka :nevim:
U vás to funguje jinak?

Příspěvek upraven 17.01.12 v 10:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20993
17.1.12 10:50
Maruška13 píše:
Tak tahle diskuze mě fakt nadzvedla!!!!! Nedá mi,abych sem nenapsala.Já měla taky starší matku,bylo jí 38,když jsem se narodila,pak měla ještě o 2 roky později mého bratra.Nikdy bych se za to nestyděla!!!Ani by mě to nenapadlo…nikdy…a mého bratra také ne.A přes hlavu jsme jí taky nikdy nepřerostli.Napíšu vám muj příběh.Já měla první dětatko v 17 letech,nikdy mě ani nenapadlo,nenechat si ho,i když to bylo tak brzy a dobře jsem udělala.Vyčítala bych si to.Chtěla jsem 3 děti ale už to nešlo mít ani druhé.Během 20 let jsem si kvuli tomu prožila své,spontánní potrat,zamlklé těhotenství,léčení,pak čekání,jestli se to ještě povede.Pak jsem absolvovala diagnostickou laparoskopii,kde mi zjistili nepruchodné vejcovody,takže jediné řešení umělé oplodnění.Po prvním IVF následovalo mimoděložní těhotenství,kdo to neprožil,neumí si představit co se ve vás děje.Pak se nám rozpadlo manželsví,nebudu tu popisovat proč,ale tohle vše se v tom také odrazilo.Pak,po dalších 3 letech, jsem poznala užasného muže se kterým jsme se rozhodli do toho jít,po roce a pul léčení i mého přítele,protože měl také problém,se zadařilo po IVF a ted čekáme konečně vytoužené miminko,až se narodí,tak už mi bude těch 40 a vy by jste nám to nepřáli kvuli věku?OPRAVDU SOBECKÉ.VY,CO JSTE PROTI,LIDI PROBERTE SE,NIKDY NEVÍTE,CO VÁS MUŽE V ŽIVOTĚ POTKAT!!!!!A ještě bych ctěla dodat,moje první dítě-nyní 22 let se těší na brášku nebo sestřičku s námi a moc nám to přeje,NENÍ TOTIŽ SOBEC!!!! :srdce:
:potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
17.1.12 10:54
olienka67 píše:
Nechtěla jsem,ale musím ti tedy něco sladkého sdělit :pankac: :pankac: mám jednu známou,mimochodem je jí 46let a právě dnes v tuto chvilku se má narodit její už sedmé dítko :dance: :dance: :dance: :dance: To je co???Včíííl tedy mudruj :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Jsi opravdu bezohledná a jednou bych si chtěla vyslechnout tvůj názor,až tobě bude tedy kýžených 40+ :jazyk: :jazyk: :jazyk: Zamyslela jsi se nad tím,že se jednou můžeš i ty sama dostat do téhle situace,kdy budeš toužit po miminku po 40tce???Asi ne viď?Tak buď k nám trošku vstřícnější :hug: :hug: :hug: A drž nám palce,čekáme na narození miminka skvělé 46leté maminky :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance:

já už jsem několikrát psala, že držím palce :kytka: :andel:
jste odvážné :potlesk:
nedávno jsme se o tom bavily právě s mojí mámou, tak sem chtěla vidět názory ostatních a né někoho soudit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8413
17.1.12 10:56

MARUŠKO13: to je moccc hezké, co jsi napsala :hug: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie