Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
smurfka píše:
vy si z toho děláte srandu, ale nikdy nemůžete vědět jak se bude vaše díte citit. Mužete ho vychovat k úctě k vám i ke stáří, ale svět je krutý, kdo dnes není cool tak je vyvrhel. Až se bude vaše díte vracet domu, že se mu ostatní smějí, nevím až jak moc vám to pak přijde vtipný…
Jak už jsem psala, ty jsi dokonalá, na tobě se nenajde nic, za co by se mohly ostatní děti posmívat tvým? Já jsem se tedy nesetkala s tím, že by někdo smál mým spolužákům, kteří měli starší rodiče. Ani moje dcera neřeší, že její spolužačka má rodiče-tatínek v důchodu a maminka 50. Ono záleží na tom, jak jsou ty děti vychované kolem, pokud jsou rodiče prudérní a krátkozrací a doma děti slyší gayové jsou špatní, policajti jsou blbí, za staré rodiče je třeba se stydět, ten kdo svým dětem nemůže koupit adidas je lůzr apod. pak je jasné, že to přeberou. Vždycky v životě narazíš na někoho, kdo si na tobě najde něco, pro se posmívat, takový je bohužel život. Nebo mi chceš tvrdit, že se ti nikdo nikdy pro nic neposmíval? ![]()
RyBANA píše:smurfka píše:Jenže to bys pak nesměla porodit dítě vůbec, vyvrhel může být kvůli jménu, příjmení, stáří rodičů, neznačkovým hadrám, značkovým hadrám, pize na nose…atd
vy si z toho děláte srandu, ale nikdy nemůžete vědět jak se bude vaše díte citit. Mužete ho vychovat k úctě k vám i ke stáří, ale svět je krutý, kdo dnes není cool tak je vyvrhel. Až se bude vaše díte vracet domu, že se mu ostatní smějí, nevím až jak moc vám to pak přijde vtipný…
samozřejmě to neříkám že ne..
jen můj názor na to, že někomu muže přijít vtipné to, že se muže puberták stydet za věk svých rodičů.
smurfka píše:
každá tady píšete že si chcete uživat život a proč ne, když vám je 40. Můj názor je ten, že bych určitě nechtěla mít ve 20 letech mamku které by bylo 60 let. Asi bych se i styděla, kdyby si každý myslel že to je moje babička a já musela říkat že to je moje máma..myslím že i generační rozdíl je dost problém - asi bych si s 60letou mámou vůbec nerozuměla. Vím že to je ted celkem modní a lidi si pořízují děti v 50 letech, takže za pár let, to už nebude tak ojedinělé..
Nevim no..mámě svojí bych to asi nezakazovala - to člověk nemůže, ale pak bych se fakt nechtěla vžít do toho dítěte..
Chápu že dneska člověk studuje, pak si chce něco vidělat a teprv pak mít dítě, mě je 28 a budu mít teprv první, no ale ve 40 ti bych do toho už znova nešla..Tot můj názor.Samozřejmě ale říkám at si dělá každá co chce..
Tohle mne pobavilo
jesteze si rodice nevybirame
To bys ji ve dvaceti soupla nekam do ustavu?
Mmch., ono to neni tak o veku, spis o povaze (kdyz si s nekym nerozumis). Mam tchyni, je ji 68, zvlada s prehledem vsechny tri deti, kdyz tam jsme, jeste u toho uvari a pak je vezme do mesta. Ja jsem odrovnana, jen to vidim. A rozumime si skvele ![]()
smurfka píše:
promin… ale pokud chci dite, jsem schopna a ochotna dat mu maximum, chces rict, ze uz pri plozeni mam myslet na to, jak se bude stavajici dite citit? ![]()
mmch.. zakladatelka chtela znat i nas nazor, nazor matek 40+.
Ano, delame si z toho legraci. A vis proc? Moudra nasich babicek: Na hruby pytel hruba zaplata. Na blbou otazku blba odpoved…
smurfka píše:RyBANA píše:samozřejmě to neříkám že ne..smurfka píše:Jenže to bys pak nesměla porodit dítě vůbec, vyvrhel může být kvůli jménu, příjmení, stáří rodičů, neznačkovým hadrám, značkovým hadrám, pize na nose…atd
jen můj názor na to, že někomu muže přijít vtipné to, že se muže puberták stydet za věk svých rodičů.
To tady ale nikomu vtipné nepřišlo…pokud vím tak holky vtipkovaly o tom, že je třeba se puberťáka zeptat, zda si mohou nebo nemohou dítě pořídit
![]()
smurfka píše:RyBANA píše:samozřejmě to neříkám že ne..smurfka píše:Jenže to bys pak nesměla porodit dítě vůbec, vyvrhel může být kvůli jménu, příjmení, stáří rodičů, neznačkovým hadrám, značkovým hadrám, pize na nose…atd
To nejde o to, jestli je to vtipné, to jde o to, jak se to tu podává. Jako kdyby to byla tragédie, že si někdo pořídí dítě ve 40
Vtipné rozhodně není, když se dítě stydí za svého rodiče, ale tvoje děti si můžou na stydění najít i něco jiného na tobě než věk. Stejně tak se může dítě za pár let stydět, že ho maminka měla v patnácti, jak říká moje puberťačka, dnes je cool něco jiného ![]()
Tak ja nevim…ale mne to prijde u nas fakt postaveny na hlavu. Lidi po 40tce nejlip zastrelit, pokud k necemu nejsou. I pokud jsou. Pro zamestnavatele jsou neperspektivni (i kdyz maji zkusenosti, o cemz si mlady muzou nechat zdat), pro rodinu na odstrel, kdyz si zijou podle svyho. S timhle by se melo neco udelat.
smurfka píše:
každá tady píšete že si chcete uživat život a proč ne, když vám je 40. Můj názor je ten, že bych určitě nechtěla mít ve 20 letech mamku které by bylo 60 let. Asi bych se i styděla, kdyby si každý myslel že to je moje babička a já musela říkat že to je moje máma..myslím že i generační rozdíl je dost problém - asi bych si s 60letou mámou vůbec nerozuměla. Vím že to je ted celkem modní a lidi si pořízují děti v 50 letech, takže za pár let, to už nebude tak ojedinělé..
Nevim no..mámě svojí bych to asi nezakazovala - to člověk nemůže, ale pak bych se fakt nechtěla vžít do toho dítěte..
Chápu že dneska člověk studuje, pak si chce něco vidělat a teprv pak mít dítě, mě je 28 a budu mít teprv první, no ale ve 40 ti bych do toho už znova nešla..Tot můj názor.Samozřejmě ale říkám at si dělá každá co chce..
Moja mama je o 40 rokov starsia odo mna. A rozhodne som jej v puberte neprerastla cez hlavu. Ale urcite by som nechcela mat v 20 mamku, ktorej je 40. Asi si som si s nou vobec nerozumela, keby riesila svoj zivot (a mozno chlapov) a nebola by stale tou bezpecnou ukotvenou skalou ku ktorej sa mozem vzdy vratit a s ktorou mozem vzdy pocitat.
Jo, k zakladatelke … hromada mojich spoluziacok prerastla v 17-18 svojim 40 rocnym maminkam cez hlavu ![]()
nečetla jsem diskuzi, každý at si dělá co chce, proč by si nemohla pořídit další dítě, pokud na to mí sílu i zdraví?
prostě by se měla rozmyslet zda se o dítě dokáže postarat - samozřejmě nikdo nevidí dopředua stát se může cokoliv, ale o tom zda i pořídit další dítě by se měli rozhodovat jen rodiče…a zbytku rodiny do toho nepřísluší nijak mluvit…
vrobca píše:smurfka píše:To nejde o to, jestli je to vtipné, to jde o to, jak se to tu podává. Jako kdyby to byla tragédie, že si někdo pořídí dítě ve 40RyBANA píše:samozřejmě to neříkám že ne..smurfka píše:Jenže to bys pak nesměla porodit dítě vůbec, vyvrhel může být kvůli jménu, příjmení, stáří rodičů, neznačkovým hadrám, značkovým hadrám, pize na nose…atd
jen můj názor na to, že někomu muže přijít vtipné to, že se muže puberták stydet za věk svých rodičů.Vtipné rozhodně není, když se dítě stydí za svého rodiče, ale tvoje děti si můžou na stydění najít i něco jiného na tobě než věk. Stejně tak se může dítě za pár let stydět, že ho maminka měla v patnácti, jak říká moje puberťačka, dnes je cool něco jiného
Tak tragedie to rozhodně není..je to na rozhodnutí každé ženy či muže. Kdyby si máma pořídila po 40 dítě, tak bych ji za to nezabila, ani by mi to osobně nevadilo ( jak říkám jsem z baraku už do 19 let - takže by to šlo celkem mimo mě )ani bych na ni nezanevřela. Jsem v celkem svobodné zemi, tak at si každý dělá podle svého.. ![]()
Četla jsem jen první stranu a čtvrtou. Na těch mám TÉMĚŘ stejný názor jako Smurfka. Povinnost rodiče je postarat se o dítě, dokud není schopné se samo živit. Opačně - povinnost dítěte je pak se postarat o rodiče. To říká zákon. V porodnici jsem se potkala se 49ti letou paní, která čekala dvojčata. Už tehdy tam prohlásila, že toho má plné zuby a bude ráda, že se dožije jejich patnáctých natozenin - tohle mi přijde od ní hodně sobecké. Kdyby neměla už žádné děti a tyhle dvojčátka byly její první, moje pochopení by bylo větší. Takhle mi to hlava opravdu nebere, když si pani dokazuje, že ještě není tak stará
. Něco jiného samozřejmě je, když to prostě vlivem životních událostí dříve ženě nevyjde, ať už ze zdravotních důvodů nebo protože není vhodný partner, to je něco jiného.
A ještě jsem zjistila, v MÉM OKOLÍ (žádný všeobecný poznatek), že maminky od třiceti výše jsou takové úzkostnější - poctivě vyvařují, dezinfikují si ruce, dezinfikují byt - ale opravdu poctivě, SAVO a spol. Asi nějaká krajová záležitost ![]()
smurfka píše:vrobca píše:Tak tragedie to rozhodně není..je to na rozhodnutí každé ženy či muže. Kdyby si máma pořídila po 40 dítě, tak bych ji za to nezabila, ani by mi to osobně nevadilo ( jak říkám jsem z baraku už do 19 let - takže by to šlo celkem mimo mě )ani bych na ni nezanevřela. Jsem v celkem svobodné zemi, tak at si každý dělá podle svého..smurfka píše:To nejde o to, jestli je to vtipné, to jde o to, jak se to tu podává. Jako kdyby to byla tragédie, že si někdo pořídí dítě ve 40RyBANA píše:samozřejmě to neříkám že ne..smurfka píše:Jenže to bys pak nesměla porodit dítě vůbec, vyvrhel může být kvůli jménu, příjmení, stáří rodičů, neznačkovým hadrám, značkovým hadrám, pize na nose…atd
jen můj názor na to, že někomu muže přijít vtipné to, že se muže puberták stydet za věk svých rodičů.Vtipné rozhodně není, když se dítě stydí za svého rodiče, ale tvoje děti si můžou na stydění najít i něco jiného na tobě než věk. Stejně tak se může dítě za pár let stydět, že ho maminka měla v patnácti, jak říká moje puberťačka, dnes je cool něco jiného
To je tezky…mne mela mama v 19ti. A obcas mi stydno bylo, zvlast kdyz bylo jasny, ze jsem nebyla prilis planovana ![]()
RyBANA píše:smurfka píše:Jenže to bys pak nesměla porodit dítě vůbec, vyvrhel může být kvůli jménu, příjmení, stáří rodičů, neznačkovým hadrám, značkovým hadrám, pize na nose…atd
Maminám 40+ fandím…já rodila třetí mimčo ve 40ti…nechápu, proč by mělo být samozřejmostí, že babička musí být hlídací…přece si dítko nepořizuji s vědomím, že mi ho bude někdo hlídat, ale že se o něj budu starat já/my(manžel, přítel, …)…je pravda, že po čtyřicítce je člověk možná víc unavenější než ve třiceti…je to volba každé ženy…znám i starší maminy ![]()
Jsi hloupá, když si myslíš, že povinnost tvé maminky je hlídat ti děti. Sama sis je nasekala, tak se starej jak umíš. Mně sice hlídá jak maminka tak babička, ale snažím se je zatěžovat co nejméně a přizpůsobuji se jejich rozvrhu, většinou ony přichzejí s tím, že mi chtějí Eli pohlídat.
Na čtyřicetileté matky mám názor takový: Pokud je to prvorodička, docela hazarduje. je jasné, že některé se snaží léta a teprve v těch čtyřiceti to přijde, ale taky si myslím, že ženská by si měla sama ujasnit, jestli děti chce a podle toho se zařídit. Protože nemůže čekat, že staré kolo pojede po letech stejně dobře jako to nové, jestli víš, co tím myslím.
Každopádně, dle mého se chováš jako nevychovaný fracek