Názor na maminky 40+

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13119
17.1.12 09:47
Háňa86 píše:A ještě jsem zjistila, v MÉM OKOLÍ (žádný všeobecný poznatek), že maminky od třiceti výše jsou takové úzkostnější - poctivě vyvařují, dezinfikují si ruce, dezinfikují byt - ale opravdu poctivě, SAVO a spol. Asi nějaká krajová záležitost :lol:

děláš si srandu? stačí projet tady pár diskuzí a zjistíš, že to jsou právě ty mladší (cool) maminky od 16ti do 30ti, které se tulínkují, testíkují skoro od druhého dne po sexu, chodí na UTZ ve 4tt a pak se hroutí, že tam nebylo nic vidět, v těhotenství nadávají na tchýni nebo matku, jak není nadšená, nepomůže, má kecy, chce (nechce) vědět o těhotenství, mimino pak nechtějí půjčovat, protože je pouze jejich a ti staří vůbec netuší a nevědí, jak se o jejich jedinečné mimino postarat, blbnou s desinfekcí, vyvařovaly by prádlo až do x tého měsíce, sterilizují snad všechny kouty domova, nedokáží si samy bez toho aby to napsaly do diskuze zabezpečit domov (viz včerejší diskuze o schodech, k dr lítají s každou pidi rýmičkou a v dalších diskuzích nadávají na své rodiče a tchýně, jak nehlídají, jak jsou sobecké, že.....
Btw. dříve se děti mohly stydět, že mají starší matky. Ale nyní se trend obrací, pokud sis všimla, lidi mají děti ve starším věku, takže spíš bych se bála, že až to dětem dojde, že mají starší rodiče, budou se smát těm dětem, jejichž rodiče jsou naopak moc mladí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
17.1.12 09:48
"
smurfka píše:
bezohledný..pro mě za mě se do mě pustně že jsem sobecká, bezohledný.. :nevim:
.{color:navy}"

Já se nepustím, já naprosto souhlasím. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
17.1.12 09:48

Stejně jako má zakladatelka právo na svůj názor, tak i maminky po čtyřicítce mají právo na své děti.
Mě spíš mrzí, že jsem si babičky nevychovala k častějšímu hlídání. Často žárlím :oops: na kamarádky, které pípnou a babička se míní strhat. To jsou ty, které nejvíc prskají, když babička NÁHODOU nemá čas. Tyhle kamarádky by nepřežily, kdyby si babička pořídila vlastní dítě.
Myslím, že je rozumné respektovat, že babičky mají vlastní život, své koníčky, svou práci. Děti už vychovaly, teď si podle mě zaslouží si užívat. Ať už cestováním nebo péčí o vnoučátka.
Zakladatelko, ty se těšíš, jak budeš vychovávat a hlídat vlastní vnoučátka? Nebo budeš prskat, že tobě taky nikdo nehlídal, tak ať si mladí trhnou? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
17.1.12 09:51

YNAX - prosím tě, přečti si můj příspěvek znovu. Píšu tam, že v mém okolí. Osobní zkušenosti. Moje okolí není emimino. Jo a tyhle diskuze nečtu, proč už jen řešení tuleníčka, snaženíčka, mimulenka, ovulky .. Prostě sex a ovulace, nazdar :D

Nu a k tomu vyvařování.. Asi jsem právě nejhorší mladá matka na světě, protože lahve „jen“ omývám v horké vodě. I když! Nedávno (po sedmi měsících), jsem si všimla, že MAM lahve jsou samovyvařovací, tak je občas vrazím do mikro. Ruce jsem si nedezinfikovala ani v nemocnici - měla bych pak ekzém. Takže „jen“ omyla. Vytírám jednou týdně, někdy dvakrát. Malá se válí vedle psa, navzájem se olizujou. Říkejte si co chcete, ale ač jsem já alergik, malá doteď ani ťuk a ani nebyla nemocná ;)

Příspěvek upraven 17.01.12 v 09:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klementýnka
17.1.12 09:55

Zakladatelkou popsaná situace mi připadá dost zmatená, takže se nebudu vyjadřovat. To je konkrétní, příliš vrstevnatý a komplexní příklad a nedá se na základě úvodních informací posoudit, nebo bych musela pročíst celé vlákno, jestli tam jsou doplňkové informace, a na to nemám čas.

Ale název tématu se ptá na maminky nad 40 let, a ráda bych napsala, že znám spoustu maminek, které své první dítě porodily ve 38 a výš. Z různých důvodů: dlouho nebyl ten pravý, kariéra, zdravotní problémy, finanační problémy, neplodnost. A tyhle maminky rozhodně neodsuzuji, spíše naopak. Hodně záleží na prostředí, z něhož člověk vyšel a kde se pohybuje, já se pohybuji v mezinárodních prostředí v zahraničí a tady je pozdní těhotenství naprosto běžné. Maminka ve 40letech tu není žádnou raritou ani odsouzeníhodným objektem.

• Citovat
  • Upravit
29730
17.1.12 09:56

Ja porad nevim… Kazdymu se muze kdykoliv cokoliv stat. Znam nekolik holek, co jso us detma samy, protoze jim zemrel mlady manzel. Hodne mych znamych nemelo prarodice, ac rodice meli mlady. A ja treba si nedovedu predstavit, ze bych se nepostarala o deti svych pribuznych, kdyby doslo k cemukoliv. At by to byla moje matka nebo sestra. A co vy vite, treba vas vasi rodice jeste prezijou! :cert: Ne ze bych to nekomu prala… Ale takovymu uvazovani ja proste nerozumim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
17.1.12 10:00

Zakladatelko,můj názor je,že si ještě moc mladoučká a nebo nemáš o životě ještě ani páru (samo si to určitě nemyslíš),neznáš mapu holka,neznáš mapu :mrgreen:
Ono to není vše tak jednoduchý jak se může zdát
To,že máš dítě jako mladá ti nezaručí,že si z dítětem až vyroste budeš rozumět,že ty jemu hlídat budeš,a navíc-jak víš,že zrovna ty nebudeš ve stejné situaci za X let?
Nevíš,ani já to nevěděla.měla jsem děti v 19,21 a v 41 letech a jsem štastná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
488
17.1.12 10:01

Co je to za hloupost, aby se posuzovalo to, že má žena přes 40 další dítě, i když už děti má? To je jen její věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
17.1.12 10:05

pokud vám přijdu sobecká tak asi jsem :nevim:
moje máma je stejného názoru jako já.
hlídací babička určitě není spíš jezdí po ČR, navštěvuje přátele, baví se a spí :mrgreen:
jinak jí o hlídání moc neprosím, jak jste řekly je to moje dítě
ale ona sama přijde a zeptá se :nevim: :potlesk:
spíš sem myslela sobecké to automatické strhnutí pozornosti
já se těším na 40 druhý dech, nový život, cestování, vnoučánka :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
17.1.12 10:08

Ono mit vnuka po 40 neni nic extra..to zrovna nezavani nejakou zvlastni pomoci :mrgreen: Pokud nebudes zena v domacnosti, budes urvana z prace a tomu hlidani taky moc nedas :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
17.1.12 10:08

páni, jsem šokován 8o :lol:

sobecké - automatické strhnutí pozornosti???? Probůh kolik vám se sestřenkou je? Aby jste bojovaly o pozornost? 8o :lol:

A ty babičky co cestují a taktéž se o vnoučky nestarají jsou taky sobecké (jakože nemluví o vnoučeti a například probírají jen zážitky z cest?)? Já jen aby si utříbila myšlenky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
17.1.12 10:09
Klementýnka píše:
Zakladatelkou popsaná situace mi připadá dost zmatená, takže se nebudu vyjadřovat. To je konkrétní, příliš vrstevnatý a komplexní příklad a nedá se na základě úvodních informací posoudit, nebo bych musela pročíst celé vlákno, jestli tam jsou doplňkové informace, a na to nemám čas.Ale název tématu se ptá na maminky nad 40 let, a ráda bych napsala, že znám spoustu maminek, které své první dítě porodily ve 38 a výš. Z různých důvodů: dlouho nebyl ten pravý, kariéra, zdravotní problémy, finanační problémy, neplodnost. A tyhle maminky rozhodně neodsuzuji, spíše naopak. Hodně záleží na prostředí, z něhož člověk vyšel a kde se pohybuje, já se pohybuji v mezinárodních prostředí v zahraničí a tady je pozdní těhotenství naprosto běžné. Maminka ve 40letech tu není žádnou raritou ani odsouzeníhodným objektem.

já jim určitě fandím a držím pěstičky :kytka: každá žena má nárok :andel:
já fandím všem starším mamčám, kdyby nic je to velká odvaha :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
17.1.12 10:13
Aghata píše:
Gazoldo, ty budeš razantně proti něčemu, do čeho nemáš ani zbla co mluvit?
Co je tobě vůbec do toho, zda bude tvoje maminka mít další dítě nebo ne? Ona není tvá zákonem danná hlídačka tvých dětí a se svým životem si může udělat naprosto cokoliv. Její povinnosti vůči tobě končí okamžikem tvé zletilosti.

Jsi hezkou ukázkou toho, jak může dítě přerůst rodiči přes hlavu, ať už si ho pořídí v jakémkoliv věku, dokonce i v tom mladém ;)

Musím říct, že tvůj příspěvek mě po ránu hezky pobavil, zahajuji den s výbornou náladou, což dneska obzvlášť potřebuju. Dík :kytka:

Já věděla, že tady najdu názor, se kterým úplně souhlasím a nebudu to muset vypisovat. :pankac: :mrgreen:
To, že si maminka pořídí další dítě po čtyřicítce znamená, že je spokojená ve vztahu, že má radost ze života a spoustu jiných pozitiv. :palec: Mně by to potěšilo. A navíc, jsem ráda za velkou rodinu, takže jen houšť. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
17.1.12 10:13
Mar__tanka1983 píše:
a jen doplním, pokud by si moje máma chtěla pořídit ještě jednoho sviště, tak bych si možná klepala na čelo (ale měla bych velkou radost), páč já jsem názoru, že by rodič měl dovést dítko až do dospělosti a moc dobře vím, jak to bolí, když táta umře, a tobě je šestnáct, protože si tě pořídil ve věku 55let, můj přítel to tak měl a dodnes to oplakává, že si tátu víc neužil a že i předtím už na něj neměl vitamíny a neblbnul s ním, nechodil s ním na fotbal a co já vím…já bych asi chtěla odrodit do třiceti, abych si taky ještě aspoň trochu užila znovu svobodného života, než to se mnou flákne…ale teda, možná budu stejná a v pětačtyřiceti se pak zblázním a budu chtít taky otěhotnět ještě jednou :lol:
a pokud mi do toho budou dítka pindat, tak si je srovnám na jednu hromadu :mrgreen:

mám do slova a do písmene stejný názor :palec: vše co jsem chtěla napsat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
17.1.12 10:15

8o 8o 8o
Každý ať si pořídí dítě, kdy chce. A kdyby mi moje dospělá dcera krafala do toho, jestli můžu mít další dítě, asi bych s ní vyběhla :oops:

Argument „nefunguje jako babička“, to je co? :cert: Dítě jsem si pořídila já, prarodiče nejsou povinni mi ho hlídat :nevim: Můžou klidně chodit do práce, jezdit na dovolené, chodit do divadla, mít další dítě. Je to jejich život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí