Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
vrobca píše:pavoucica píše:Přesně to jsem tím myslela, prostě maminky jsou maminky, daly nám život a je jedno, jestli ve 20, nebo ve 40, jestli jsou krásné, chytré, důležité je, že nás vychovali s láskou. Kolik je maminek, které své dítě pohodí, mučí a na věku nezáleží, ani na inteligenci.vrobca píše: Člověk se může stydět za své rodiče i z jiných důvodů, než kvůli věku, třeba kvůli inteligenciTak to moje maminka je taková jednoduchá, ale je to moje matka a musí se brát taková jaká je
Souhlasím
. Jasně, že v pubertě je období, kdy dítě může řešit, jestli se máma oblíká moderně a má nabarvené vlasy
, ale rodiče jsou jedni. Na stydění jsou jiné věci, ale to záleží na hodnotách toho potomka.
Já osobně bych ve 40-ti nejspíš do dalšího potomka nešla. Bála bych se, že až bude v pubertě, nebudu už mít sílu ho ukočírovat. Ale vytýkat to někomu jinému nebo být naštvaná, že mi mamka nehlídá dítě, to by mě nenapalo ![]()
tak myslím si taky že babičky nejsou od toho aby musely hlídat..je to věc každé babičky jak se k tomu postaví.
MOji rodiče oba ještě pracují, takže hlídat tak maximálně o víkendu nebo o dovolené.. a za druhé jdou 120km vzdálení, takže to taky nebude na hlídání moc echt. Holt si budu muset pomoct sama..a ani mi to nevadí.Je to moje díte tak se i něho taky postarám. Ráda jim ho půjčim když budou mít dovolenou, ale ne že bych prostě vyžadovala, příští týden si udělej volno, potřebuju pohlídat - to je zvrácené..
vrobca píše:vrobco ahooojbonnie14 píše:A to máš pravdu, nesmím udělat stejnou chybu
Kdyz jsem po 40ti otehotnela, zapomela jsem se sveho syna zeptat na nazor… co kdyby byl razantne proti ???
Kazdopadne uvodni prispevek pobavil me i manzela, dekuji za ranni zvednuti nalady, musím se dovolit své dcery a syna, než se do toho vrhnu
![]()
bonnie14 píše:vrobca píše:vrobco ahooojbonnie14 píše:A to máš pravdu, nesmím udělat stejnou chybu
Kdyz jsem po 40ti otehotnela, zapomela jsem se sveho syna zeptat na nazor… co kdyby byl razantne proti ???
Kazdopadne uvodni prispevek pobavil me i manzela, dekuji za ranni zvednuti nalady, musím se dovolit své dcery a syna, než se do toho vrhnu
![]()
jeste by jsme radi bratricka… ale pockam, az se mala nauci mluvit, at se ji zeptam na nazor…
No to rozhodně počkej
A hlavně se pak k dětem nehlaš, aby se za tebe nemusely stydět
Já už asi taky raději začnu chodit kanálama ![]()
vrobca píše:bonnie14 píše:No to rozhodně počkejvrobca píše:vrobco ahooojbonnie14 píše:A to máš pravdu, nesmím udělat stejnou chybu
![]()
jeste by jsme radi bratricka… ale pockam, az se mala nauci mluvit, at se ji zeptam na nazor…A hlavně se pak k dětem nehlaš, aby se za tebe nemusely stydět
Já už asi taky raději začnu chodit kanálama
jee to ja mam vyreseny! Ja ji poridila mladsiho tatinka, s detmi bude chodit on a u kanalu si pak dame srazik ![]()
bonnie14 píše:vrobca píše:jee to ja mam vyreseny! Ja ji poridila mladsiho tatinka, s detmi bude chodit on a u kanalu si pak dame srazikbonnie14 píše:No to rozhodně počkejvrobca píše:vrobco ahooojbonnie14 píše:A to máš pravdu, nesmím udělat stejnou chybu
![]()
jeste by jsme radi bratricka… ale pockam, az se mala nauci mluvit, at se ji zeptam na nazor…A hlavně se pak k dětem nehlaš, aby se za tebe nemusely stydět
Já už asi taky raději začnu chodit kanálama
No jo, tak to mne nenapadlo
Že bych vyměnila tatínka?
Raději ne, to by se pak zase mohly děti stydět, že mám zajíčka ![]()
vy si z toho děláte srandu, ale nikdy nemůžete vědět jak se bude vaše díte citit. Mužete ho vychovat k úctě k vám i ke stáří, ale svět je krutý, kdo dnes není cool tak je vyvrhel. Až se bude vaše díte vracet domu, že se mu ostatní smějí, nevím až jak moc vám to pak přijde vtipný… ![]()
Tak jsem po ránu ,díky zakladatelce ,získala perfektní náladu.Já sama mám 3 letá dvojčata ,je mi 40 a vůbec se necítím být stará.Babičky mi děti také nehlídají,mají svůj život,občas jsem za jejich pomoc vděčná,to je jasné a starších dětí,jsem se na jejich názor ,jestli si mám nebo nemám pořídit mimčo vážně neptala,a jejich reakce spíše byla jestli se ještě nějakého brášky či sestřičky dočkají,mám 4 kluky ,manžel dceru s prvního manželství a jsou ve věku 18,16,15 a jsou rádi že mohou blbnout s těmi malými.Toť můj názor.Matka se má ctít ať je jakákoliv,pořád je to matka která nám dala život a starala se o nás.Plnoletostí to končí,a i ona má právo na svůj život.Mám kamarádku,bylo jí 20 když čekala své první mimi a také její matka čekala v 43 mimi ,rodili o jeden den po sobě a to jste neviděli jak si rozumí a scházejí se každý den,a zároveň si předávají zkušenosti,jako nejlepší kamarádky. ![]()
GAZOLDA píše:
Jaký je váš názor na maminky 40+?
Já si myslím, že každá žena touží po dítěti, některá dřív a některá třeba až ve 40ceti. Mě osobně to nějak netrápí, když ho chce, at ho má. Proč nedruhá otázka je puberta
Ale co když 40letá máma chce dítě a zároven její DOSPĚLÍ potomek také.Příklad: Moje teta má dceru, která už má děti (3,5 a 5let). Teta, ale toužila po vlastním a pořídila si další dítko 2roky. Sestřenice se nemůže nikam hnout, babička prostě nefunguje(nemá sílu ani nervy). Pozornost od jejich dětí se strhává na její malou sestru. Když babička konečně hlídá není to taková radost(jé přijely dětičky, ty vyrostly…)
V tomto případě mi to přijde bezohledné vůči DOSPĚLÍM potomkům a vnoučatům.
Moje máma má syna 13let a už jí chlapec pořádně roste přes hlavu. A to mu puberta ještě pořádně nepropukla.
Nechci nikoho soudit nebo odrazovat, ale jen mě zajímají vaše názory.
Já jsem mladá máma a pokud by moje máma chtěla mít další dítě. Budu razantně proti.
Tak pište
Zajímají mě také názory maminek40+ nebo i babiček
Sestrenice je tak trochu sobec, ne? Tomu rikam sourozenecka laska
Nezlob se, ale hlidaci babicky nema kdekdo. Treba my
Jsou daleko. I kdyby byly blizko- pracujou. Kdyby jsme byli vsichni v tom veku a poridily si dite, byla bych nadsena! Vic deti, vetsi rodina. Pro ni ma vetsi hodnotu jeji pohodli, nez zivot jejiho sourozence?
Mmch. pubertaci prerustaji pres hlavu i mladym matkam. O tom bych mohla vypravet…
smurfka píše:
vy si z toho děláte srandu, ale nikdy nemůžete vědět jak se bude vaše díte citit. Mužete ho vychovat k úctě k vám i ke stáří, ale svět je krutý, kdo dnes není cool tak je vyvrhel. Až se bude vaše díte vracet domu, že se mu ostatní smějí, nevím až jak moc vám to pak přijde vtipný…
Jenže to bys pak nesměla porodit dítě vůbec, vyvrhel může být kvůli jménu, příjmení, stáří rodičů, neznačkovým hadrám, značkovým hadrám, pize na nose…atd ![]()
Já si myslím, že je to každého věc. Pokud je žena ve 40 zdravá a cítí se na to, proč ne. A že by jsi byla „razantně proti“? Promiň, ale ono se tě na to musí maminka ptát? Nevím, no, já mám na to jiný názor. Jo, pokud je ženské 48, tak to už je teda divné, ale přesto je to pořád jen její vůle.
Já jsem vděčná rodičům i tcháňatům, kdykoliv mi chtějí pohlídat děti. Moji rodiče třeba hlídají málokdy, cca 1× za měsíc a nikdy by mě nenapadlo jim něco vytýkat. Během života se dost nadřeli, vychovali 3 děti. Moje děti milují a kdykoliv tam přijedeme, oči jim září štěstím. Ale nevidím důvod, proč bych je měla zatěžovat hlídáním mých dětí. Konečně jsou v důchodu a konečně si můžou odpočinout a to jim moc přeju.
A tchýně… ta šla na potrat ve 40, právě proto, že právě ženila syna (mého švagra) a ten už čekal rodinu taky a všichni do ní ryli, ať si to nechá vzít, že je to nevhodné mít dítě a syn taky. Dodnes toho lituje!
Mě osobně třeba přijde zvláštní mít dítě v 17,18. Vždyť dítě rodí dítě. Když si vzpomenu, co jsem dělala v 18… A denně kolem nás projdou davy holek na zdejší SŠ a stačí mi, co vidím, jak se baví, jak se chovají…a představa, že tohle stvoření má mít tak brzy dítě…waw. ![]()
Tím neodsuzuju mladé maminky. Jen říkám, že mít dítě v 18 a ve 48 je pro mě stejně zvláštní, ale…každého věc ![]()
Příspěvek upraven 17.01.12 v 08:38
A co když se mu budou smát, že nemáš dost cool zaměstnání nebo dost cool auto nebo že máš nadváhu nebo žádné vlasy nebo že táta koktá… Tak preventivně žádné děti? Já si posměch užila kvůli zlatému zubu (vyrazila jsem si obě přední jedničky) a naučilo mě to víc si hledět toho vevnitř - jak já prožívám život, dělám si věci hodně po svém, nezajímá mě moc, co si o tom myslí ostatní.