Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
GAZOLDA píše:olienka67 píše:já už jsem několikrát psala, že držím palce
Nechtěla jsem,ale musím ti tedy něco sladkého sdělit![]()
mám jednu známou,mimochodem je jí 46let a právě dnes v tuto chvilku se má narodit její už sedmé dítko
![]()
![]()
![]()
To je co???Včíííl tedy mudruj
![]()
![]()
Jsi opravdu bezohledná a jednou bych si chtěla vyslechnout tvůj názor,až tobě bude tedy kýžených 40+
![]()
![]()
Zamyslela jsi se nad tím,že se jednou můžeš i ty sama dostat do téhle situace,kdy budeš toužit po miminku po 40tce???Asi ne viď?Tak buď k nám trošku vstřícnější
![]()
![]()
A drž nám palce,čekáme na narození miminka skvělé 46leté maminky
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
jste odvážné
nedávno jsme se o tom bavily právě s mojí mámou, tak sem chtěla vidět názory ostatních a né někoho soudit
Maruška13 píše:
Tak tahle diskuze mě fakt nadzvedla!!!!! Nedá mi,abych sem nenapsala.Já měla taky starší matku,bylo jí 38,když jsem se narodila,pak měla ještě o 2 roky později mého bratra.Nikdy bych se za to nestyděla!!!Ani by mě to nenapadlo…nikdy…a mého bratra také ne.A přes hlavu jsme jí taky nikdy nepřerostli.Napíšu vám muj příběh.Já měla první dětatko v 17 letech,nikdy mě ani nenapadlo,nenechat si ho,i když to bylo tak brzy a dobře jsem udělala.Vyčítala bych si to.Chtěla jsem 3 děti ale už to nešlo mít ani druhé.Během 20 let jsem si kvuli tomu prožila své,spontánní potrat,zamlklé těhotenství,léčení,pak čekání,jestli se to ještě povede.Pak jsem absolvovala diagnostickou laparoskopii,kde mi zjistili nepruchodné vejcovody,takže jediné řešení umělé oplodnění.Po prvním IVF následovalo mimoděložní těhotenství,kdo to neprožil,neumí si představit co se ve vás děje.Pak se nám rozpadlo manželsví,nebudu tu popisovat proč,ale tohle vše se v tom také odrazilo.Pak,po dalších 3 letech, jsem poznala užasného muže se kterým jsme se rozhodli do toho jít,po roce a pul léčení i mého přítele,protože měl také problém,se zadařilo po IVF a ted čekáme konečně vytoužené miminko,až se narodí,tak už mi bude těch 40 a vy by jste nám to nepřáli kvuli věku?OPRAVDU SOBECKÉ.VY,CO JSTE PROTI,LIDI PROBERTE SE,NIKDY NEVÍTE,CO VÁS MUŽE V ŽIVOTĚ POTKAT!!!!!A ještě bych ctěla dodat,moje první dítě-nyní 22 let se těší na brášku nebo sestřičku s námi a moc nám to přeje,NENÍ TOTIŽ SOBEC!!!!
olienka67 píše:
mám jednu známou,mimochodem je jí 46let a právě dnes v tuto chvilku se má narodit její už sedmé dítko
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Jsi opravdu bezohledná a jednou bych si chtěla vyslechnout tvůj názor,až tobě bude tedy kýžených 40+
![]()
![]()
Zamyslela jsi se nad tím,že se jednou můžeš i ty sama dostat do téhle situace,kdy budeš toužit po miminku po 40tce???Asi ne viď?Tak buď k nám trošku vstřícnější
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Taky cekam!!!
![]()
Háňa86 píše: Četla jsem jen první stranu a čtvrtou. Na těch mám TÉMĚŘ stejný názor jako Smurfka. Povinnost rodiče je postarat se o dítě, dokud není schopné se samo živit. Opačně - povinnost dítěte je pak se postarat o rodiče. To říká zákon. V porodnici jsem se potkala se 49ti letou paní, která čekala dvojčata. Už tehdy tam prohlásila, že toho má plné zuby a bude ráda, že se dožije jejich patnáctých natozenin - tohle mi přijde od ní hodně sobecké. Kdyby neměla už žádné děti a tyhle dvojčátka byly její první, moje pochopení by bylo větší. Takhle mi to hlava opravdu nebere, když si pani dokazuje, že ještě není tak stará. Něco jiného samozřejmě je, když to prostě vlivem životních událostí dříve ženě nevyjde, ať už ze zdravotních důvodů nebo protože není vhodný partner, to je něco jiného.
A ještě jsem zjistila, v MÉM OKOLÍ (žádný všeobecný poznatek), že maminky od třiceti výše jsou takové úzkostnější - poctivě vyvařují, dezinfikují si ruce, dezinfikují byt - ale opravdu poctivě, SAVO a spol. Asi nějaká krajová záležitost
To bude fakt krajové ![]()
GAZOLDA píše:
pokud vám přijdu sobecká tak asi jsem
moje máma je stejného názoru jako já.
hlídací babička určitě není spíš jezdí po ČR, navštěvuje přátele, baví se a spí
jinak jí o hlídání moc neprosím, jak jste řekly je to moje dítě
ale ona sama přijde a zeptá se![]()
spíš sem myslela sobecké to automatické strhnutí pozornosti
já se těším na 40 druhý dech, nový život, cestování, vnoučánka![]()
Na to se těším také, ale modlím se, abych nebyla ve 40 babičkou, protože ve 40 si opravdu jako babička nepřipadám ![]()
GAZOLDA píše:
pokud vám přijdu sobecká tak asi jsem
moje máma je stejného názoru jako já.
hlídací babička určitě není spíš jezdí po ČR, navštěvuje přátele, baví se a spí
jinak jí o hlídání moc neprosím, jak jste řekly je to moje dítě
ale ona sama přijde a zeptá se![]()
spíš sem myslela sobecké to automatické strhnutí pozornosti
já se těším na 40 druhý dech, nový život, cestování, vnoučánka![]()
Na to se těším taky, ale až tak po 50, teď se spíš modlím, abych nebyla ve 40 babičkou, protože si tak opravdu nepřipadám ![]()
GAZOLDA píše:Klementýnka píše:já jim určitě fandím a držím pěstičky
Zakladatelkou popsaná situace mi připadá dost zmatená, takže se nebudu vyjadřovat. To je konkrétní, příliš vrstevnatý a komplexní příklad a nedá se na základě úvodních informací posoudit, nebo bych musela pročíst celé vlákno, jestli tam jsou doplňkové informace, a na to nemám čas.Ale název tématu se ptá na maminky nad 40 let, a ráda bych napsala, že znám spoustu maminek, které své první dítě porodily ve 38 a výš. Z různých důvodů: dlouho nebyl ten pravý, kariéra, zdravotní problémy, finanační problémy, neplodnost. A tyhle maminky rozhodně neodsuzuji, spíše naopak. Hodně záleží na prostředí, z něhož člověk vyšel a kde se pohybuje, já se pohybuji v mezinárodních prostředí v zahraničí a tady je pozdní těhotenství naprosto běžné. Maminka ve 40letech tu není žádnou raritou ani odsouzeníhodným objektem.každá žena má nárok
já fandím všem starším mamčám, kdyby nic je to velká odvaha
Mít dítě je odvaha v každém věku, znám ženské po 40, které odrodily jedna malina a dvacítky, které měly komplikace jako prase ![]()
Hlavně takové teorie, že když jsou staří rodiče, že třeba brzy umřou. Mé mamince bylo 13let, když zemřel její otec, kterému bylo 40let, takže to nebyl žádný starý otec. Smrt si nevybírá, ať jste mladí rodiče, staří rodiče, může se to stát komukoliv.
asha píše:olienka67 píše:Taky cekam!!!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Tak to je nás celá halda, co netrpělivě čekáme ![]()
asha píše:já takýýýýýýolienka67 píše:Taky cekam!!!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Těm,co to nechápou,bych přála prožít si to,co já!!!Holky proberte se,opravdu nevíte,co vás kterou muže v životě potkat!
smurfka píše:
vy si z toho děláte srandu, ale nikdy nemůžete vědět jak se bude vaše díte citit. Mužete ho vychovat k úctě k vám i ke stáří, ale svět je krutý, kdo dnes není cool tak je vyvrhel. Až se bude vaše díte vracet domu, že se mu ostatní smějí, nevím až jak moc vám to pak přijde vtipný…
Smurfko, myslím, že to až moc žereš… ale hlavně, že jsi cool…
Mimochodem, to, že se nějaký puberťák stydí za své rodiče, neznamená, že jsou jen staří… ono to většinou je tak nějak jedno, když mu zakážou, nedovolí, nekoupí, nepustí - tak jim může být i hodně málo ![]()