Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
MICHELANGE: letmo jsem sjela příspěvky, ale u tvého mě zamrazilo
Je mi to moc líto, víc se ani nedá říct ![]()
Maruška13 píše:
Michelangelo,je mi to opravdu líto,co se vám stalo.Držíme vám pěstičky,at se to povede!
Michelangelo píše:
Gazolda poslední tvoje věta v úvodním příspěvku je,že nechceš nikoho soudit a zajímají tě pouze názorydiskuzi jsem ještě nečetla,takže neznám názory ostatních a napíšu ti pouze svůj
Bylo mi víc,jak 40 a při požáru nám zemřela 10-ti letá milovaná holčička
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Totálně se nám zhroutil život a jenom snažení o další dítě nám dává sílu tohle přežít
Každý má svoji cestu
a nikdo nemá právo soudit druhé
Sama nevíš,co přinese život toběmůže tě na prahu 40 opustit manžel a začneš nový vztah a budete chtít společné dítě
![]()
taky můžeš nechtěně otěhotnět
a půjdeš na potrat?
Životy ostatních na ten tvůj nemají vliv a pokud nepřemýšlíš,jak jim můžeš pomoci,tak si nedělej starosti a věnuj se tomu svému
![]()
To me moc mrzi
Preju vam at se zadari
![]()
Tak já se také připojím.Je mi 43 a také jsme se pul roku pokoušeli o miminko.Mám dvě dcery-23 a 19.Obě byly nadšené.Ale bohužel jsme se před pěti dny s přítelem rozešli,tak z toho nic nebude.Ale doufám,že potkám lásku a URĆITĚ váhat nebudu
![]()
olienka67 píše:
My už jí máme…a pěkně dlouho![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
GAZOLDA píše:
tak holky berte to tak, že můžete založit třebas skupinu![]()
![]()
Olinko
mohla by nám Gazolda poslat do naší diskuze maminku
![]()
Jindřiš
![]()
Někdo tu hezky napsal, že pokud se takhle „velké“ mamince narodí dítě po 40, tak to znamená, že vztah funguje
Je to pravda, ve 40 je člověk tak nějak uprostřed života a začíná bilancovat, mám spoustu kamarádek, které najednou zjistily, že ve 40 jsou ještě mladé, ale děti je už nepotřebují, že jsou ještě mladé, ale partneři se okoukaly a chtělo by to změnu…Je dobře, že dnešní doba umožňuje, aby si člověk uprostřed života mohl vybrat mezi únavou ze života nebo únavou ze spokojené rodiny. ![]()
Možná by se měly slečny typu tvé sestřenice probrat do dnešní reality. Většina zodpovědných lidí se snaží první vystudovat, alespon částečně se zajistit a potom přemýšlí o dítěti. Pak se samozřejmě po třicítce může stát, že zjistí, že se těhotenství nedaří a následují roky snažení a pokusů. Dnes je spoustu matek po 35 roku a společnost si na to zvyká, stane se to normou než tyto děti dorostou. Naopak je často punc nevyzrálosti a nezodpovědnosti přisuzován matkám dvacetiletým.
Mění se sociální role, babička není paní co kolem čtyřicítky nasadí šátek a bude v důchodu hlídat, ale pracovně aktivní žena, která má svych starostí dost. Co očekává tvoje sestřenice od své čtyřicetileté matky? Že se vzdá svého života a začne být babičkou,když se dnes běžně první děti rodí po pětatřicítce?
Michelangelo píše:
Gazolda poslední tvoje věta v úvodním příspěvku je,že nechceš nikoho soudit a zajímají tě pouze názorydiskuzi jsem ještě nečetla,takže neznám názory ostatních a napíšu ti pouze svůj
Bylo mi víc,jak 40 a při požáru nám zemřela 10-ti letá milovaná holčička
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Totálně se nám zhroutil život a jenom snažení o další dítě nám dává sílu tohle přežít
Každý má svoji cestu
a nikdo nemá právo soudit druhé
Sama nevíš,co přinese život toběmůže tě na prahu 40 opustit manžel a začneš nový vztah a budete chtít společné dítě
![]()
taky můžeš nechtěně otěhotnět
a půjdeš na potrat?
Životy ostatních na ten tvůj nemají vliv a pokud nepřemýšlíš,jak jim můžeš pomoci,tak si nedělej starosti a věnuj se tomu svému
![]()
Pane bože…já nevím co říct, už pláču ![]()
jen snad, at se vám nový život podaří
často mám nepříjemné myšlenky o strátě dítěte a stačí na to jen pomyslet a řvu
každé úmrtí je strašné kor dítěte, si silná hrozně ti fandím
![]()
drž se at se brzy zadaří, to ti přeji z celého ![]()
Michelangelo píše:olienka67 píše:
![]()
![]()
![]()
![]()
GAZOLDA píše:
![]()
Olinko
Jindřiš![]()
![]()
![]()
![]()
Michelangelo píše:olienka67 píše:
![]()
![]()
![]()
![]()
GAZOLDA píše:
![]()
Olinko
Jindřiš![]()
![]()
![]()
![]()
oreato píše:
Tak já se také připojím.Je mi 43 a také jsme se pul roku pokoušeli o miminko.Mám dvě dcery-23 a 19.Obě byly nadšené.Ale bohužel jsme se před pěti dny s přítelem rozešli,tak z toho nic nebude.Ale doufám,že potkám lásku a URĆITĚ váhat nebudu![]()
![]()
GAZOLDO, jsem jedna z těch 40 ti letých maminek a po přečtení Tvého úvodního článku si tak nějak gratuluji k tomu,jaké mám děti.
Protože ONY to byly,kdo po mém zjištění,že jsem úplně nechtěně a neplánovaně otěhotněla jednoznačně řekly,že jestli půjdu na potrat,jako máma a jako člověk u nich končím. Že to zvládnem,jako rodina,všichni dohromady. Mám dceru ve věku,kdy jsem já sama už byla 3 roky matkou a jsem upřímně ráda,že na mně nehledí,jako Ty,nebo nesmýšlí,jako Tvoje sestřenice naopak mně dokázala,i když nepřímo podržet v jednom z nějtěžších rozhodnutí v mém životě. Vlastně si to ani neumím představit,že by dokázala být takový sobec a hledět na to,jak potom eventuelně budu fungovat jako babička.
Dítě nedítě- fungovala bych stejně,jako bez dalšího potomka,své jsem jí do života dala, vychovala jsem ji,pustila do života tak,aby se dokázala se ctí postarat o sebe a event. druhé,aby respektovala život můj,jako já respektuji její. Nejsem povinna se zhostit výchovy jejich eventuelních dětí,jako ona není povinna zajištovat to mé. Vše je otázkou vstřícnosti a ochoty. To není ničí povinnost.
Ohl. puberty dětí tu bylo napsáno dost,je to tak.
Gazolda děkuji
opravdu tohle šílenství,jako je ztráta dítěte
nikomu nepřeji a není pro mě lehké otevírat lidem tímto způsobem myšlení,ale u tebe mám pocit,že to mělo smysl a za to ti děkuji
![]()
Babulky děkuji i vám všem ostatním za podporu
jsem ráda,že je vás tu tolik,které nesoudí
![]()