Názor na maminky 40+

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8413
17.1.12 13:08

MICHELANGE: letmo jsem sjela příspěvky, ale u tvého mě zamrazilo :( Je mi to moc líto, víc se ani nedá říct :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20993
Maruška13 píše:
Michelangelo,je mi to opravdu líto,co se vám stalo.Držíme vám pěstičky,at se to povede!
:* :* :* :* :* :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :hug: :hug: :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6256
Michelangelo píše:
Gazolda poslední tvoje věta v úvodním příspěvku je,že nechceš nikoho soudit a zajímají tě pouze názory :think: diskuzi jsem ještě nečetla,takže neznám názory ostatních a napíšu ti pouze svůj ;)Bylo mi víc,jak 40 a při požáru nám zemřela 10-ti letá milovaná holčička :,( :,( :,( :,( :,( :,( Totálně se nám zhroutil život a jenom snažení o další dítě nám dává sílu tohle přežít :andel: Každý má svoji cestu :andel: a nikdo nemá právo soudit druhé ;)
Sama nevíš,co přinese život tobě :nevim: může tě na prahu 40 opustit manžel a začneš nový vztah a budete chtít společné dítě :srdce: :andel: taky můžeš nechtěně otěhotnět :andel: a půjdeš na potrat? 8o Životy ostatních na ten tvůj nemají vliv a pokud nepřemýšlíš,jak jim můžeš pomoci,tak si nedělej starosti a věnuj se tomu svému ;) :hug:

To me moc mrzi :hug: :hug: :hug: Preju vam at se zadari :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1413
17.1.12 13:09

Holky

Tak já se také připojím.Je mi 43 a také jsme se pul roku pokoušeli o miminko.Mám dvě dcery-23 a 19.Obě byly nadšené.Ale bohužel jsme se před pěti dny s přítelem rozešli,tak z toho nic nebude.Ale doufám,že potkám lásku a URĆITĚ váhat nebudu :mavam: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54030
17.1.12 13:09
olienka67 píše:
My už jí máme…a pěkně dlouho :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance:
GAZOLDA píše:
tak holky berte to tak, že můžete založit třebas skupinu :nevim: :think: :D

Olinko :* :srdce: :hug: mohla by nám Gazolda poslat do naší diskuze maminku :think: :mrgreen:

Jindřiš :* :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56772
17.1.12 13:10

Někdo tu hezky napsal, že pokud se takhle „velké“ mamince narodí dítě po 40, tak to znamená, že vztah funguje :palec: Je to pravda, ve 40 je člověk tak nějak uprostřed života a začíná bilancovat, mám spoustu kamarádek, které najednou zjistily, že ve 40 jsou ještě mladé, ale děti je už nepotřebují, že jsou ještě mladé, ale partneři se okoukaly a chtělo by to změnu…Je dobře, že dnešní doba umožňuje, aby si člověk uprostřed života mohl vybrat mezi únavou ze života nebo únavou ze spokojené rodiny. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2486
17.1.12 13:10

Možná by se měly slečny typu tvé sestřenice probrat do dnešní reality. Většina zodpovědných lidí se snaží první vystudovat, alespon částečně se zajistit a potom přemýšlí o dítěti. Pak se samozřejmě po třicítce může stát, že zjistí, že se těhotenství nedaří a následují roky snažení a pokusů. Dnes je spoustu matek po 35 roku a společnost si na to zvyká, stane se to normou než tyto děti dorostou. Naopak je často punc nevyzrálosti a nezodpovědnosti přisuzován matkám dvacetiletým.

Mění se sociální role, babička není paní co kolem čtyřicítky nasadí šátek a bude v důchodu hlídat, ale pracovně aktivní žena, která má svych starostí dost. Co očekává tvoje sestřenice od své čtyřicetileté matky? Že se vzdá svého života a začne být babičkou,když se dnes běžně první děti rodí po pětatřicítce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
17.1.12 13:13
Michelangelo píše:
Gazolda poslední tvoje věta v úvodním příspěvku je,že nechceš nikoho soudit a zajímají tě pouze názory :think: diskuzi jsem ještě nečetla,takže neznám názory ostatních a napíšu ti pouze svůj ;)Bylo mi víc,jak 40 a při požáru nám zemřela 10-ti letá milovaná holčička :,( :,( :,( :,( :,( :,( Totálně se nám zhroutil život a jenom snažení o další dítě nám dává sílu tohle přežít :andel: Každý má svoji cestu :andel: a nikdo nemá právo soudit druhé ;)
Sama nevíš,co přinese život tobě :nevim: může tě na prahu 40 opustit manžel a začneš nový vztah a budete chtít společné dítě :srdce: :andel: taky můžeš nechtěně otěhotnět :andel: a půjdeš na potrat? 8o Životy ostatních na ten tvůj nemají vliv a pokud nepřemýšlíš,jak jim můžeš pomoci,tak si nedělej starosti a věnuj se tomu svému ;) :hug:

Pane bože…já nevím co říct, už pláču :,(
jen snad, at se vám nový život podaří :hug: často mám nepříjemné myšlenky o strátě dítěte a stačí na to jen pomyslet a řvu
každé úmrtí je strašné kor dítěte, si silná hrozně ti fandím :kytka: :srdce:
drž se at se brzy zadaří, to ti přeji z celého :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20993
17.1.12 13:19

Michelko

to by tedy mohla :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Michelangelo píše:
olienka67 píše:
GAZOLDA píše:

Olinko :* :srdce: :hug: mohla by nám Gazolda poslat do naší diskuze maminku :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
17.1.12 13:20
Michelangelo píše:
olienka67 píše:
GAZOLDA píše:

:mrgreen: :mrgreen: :palec: :palec: :potlesk: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20993
17.1.12 13:20
Neboj se,všechno bude :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug:
oreato píše:
Tak já se také připojím.Je mi 43 a také jsme se pul roku pokoušeli o miminko.Mám dvě dcery-23 a 19.Obě byly nadšené.Ale bohužel jsme se před pěti dny s přítelem rozešli,tak z toho nic nebude.Ale doufám,že potkám lásku a URĆITĚ váhat nebudu :mavam: :mavam: :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1413
17.1.12 13:22

Oli

To doufám,přece nejsem tak stará. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
17.1.12 13:25

GAZOLDO, jsem jedna z těch 40 ti letých maminek a po přečtení Tvého úvodního článku si tak nějak gratuluji k tomu,jaké mám děti.
Protože ONY to byly,kdo po mém zjištění,že jsem úplně nechtěně a neplánovaně otěhotněla jednoznačně řekly,že jestli půjdu na potrat,jako máma a jako člověk u nich končím. Že to zvládnem,jako rodina,všichni dohromady. Mám dceru ve věku,kdy jsem já sama už byla 3 roky matkou a jsem upřímně ráda,že na mně nehledí,jako Ty,nebo nesmýšlí,jako Tvoje sestřenice naopak mně dokázala,i když nepřímo podržet v jednom z nějtěžších rozhodnutí v mém životě. Vlastně si to ani neumím představit,že by dokázala být takový sobec a hledět na to,jak potom eventuelně budu fungovat jako babička.
Dítě nedítě- fungovala bych stejně,jako bez dalšího potomka,své jsem jí do života dala, vychovala jsem ji,pustila do života tak,aby se dokázala se ctí postarat o sebe a event. druhé,aby respektovala život můj,jako já respektuji její. Nejsem povinna se zhostit výchovy jejich eventuelních dětí,jako ona není povinna zajištovat to mé. Vše je otázkou vstřícnosti a ochoty. To není ničí povinnost.
Ohl. puberty dětí tu bylo napsáno dost,je to tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54030
17.1.12 13:32

Gazolda děkuji :* :srdce: :hug: opravdu tohle šílenství,jako je ztráta dítěte :,( :,( :,( :,( :,( :,( nikomu nepřeji a není pro mě lehké otevírat lidem tímto způsobem myšlení,ale u tebe mám pocit,že to mělo smysl a za to ti děkuji :* :srdce: :hug:

Babulky děkuji i vám všem ostatním za podporu :* :srdce: :hug: jsem ráda,že je vás tu tolik,které nesoudí :andel: :srdce: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
17.1.12 13:35

Olinko sakra ty jsi kočka!!!!!! Děsně ti to sluší ! :pankac: :potlesk: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie