Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nečetla jsem celou diskuzi, ale taky napíšu svou zkušenost.
Mám 2,5 letého bráchu a 7 měsíční dceru
. Nenapadlo by mě „zakazovat“ někomu pořídit si dítě, a už vůbec ne mamce. Brášku neuvěřitelně miluju ![]()
I přesto že má mamka malé dítě, tak jako babička je skvělá. Já nemám dítě proto aby se mi o něj staral někdo jiný, a pokud to není opravdu nutné tak hlídání nevyhledávám (ještě to nutné nebylo
) ale vím jistě, že kdykoli bych potřebovala pohlídat, tak se na mamku můžu obrátit.. a obrovskou výhodou je, že to platí i naopak. Když potřebuje hlídání mamka, tak jsem tu já ![]()
Navíc další výhoda je ta, že prcci nebudou vyrůstat jako jedináčci (mamka už předpokládám další miminko neplánuje, a my až za dlouho). Tím že jsou od sebe o 2 roky, si spolu i dost vyhrajou(snad).
Takže opravdu nevidím žádné nevýhody
Já nevím jak vy, ale já jsem ještě opravdu nezažila, že by se někdo někomu smál, že má starší rodiče než ostatní.. (i na ZŠ jsem měla takové spolužáky.. nikdy se jim nikdo nesmál)
A že by se mohlo za své „staré“ rodiče v budoucnu stydět? No tak nevím, ale já jsem vychovaná tak, že mám ke svým rodičům (prarodičům) úctu, a i kdyby byli bůhvíjací, rozhodně bych se za ně nedokázala stydět.. ![]()
Ahojky, myslím, že zakladatelka je prostě jen trochu zklamaná, že se všechno netočí kolem jejích dětí, nemá tu klasickou babičku, která je z vnoučat celá vedle, protože má mamku, která se točí kolem svého dalšího dítěte a to holt trochu zastiňuje tu její představu, že se mám mamka=babička točit kolem vnoučat. To je celé. Proti být může, proč by nemohla? Kdyby přišla moje mamka s tím, že si chce po 40 pořídit další dítě, asi bych taky nebyla nadšená - jednak z důvodu zdravotního a za další z důvodu životního stylu. Domnívám se, že pokud je někdo zvyklý, že má dospělé děti z domu, zpohodlní, nemusí se o nikoho starat. Péči o dítě bude (dle mého) zvládat lépe mladší maminka, než ta, které je o 20 let více.
Podobný případ máme v rodině, kdy si teta pořídila své první miminko ve 42 letech. Teď je jí 45 let, má tříleté dítě a je z něj totálně vyčerpaná. Taky začíná mít řeči typu, aby se vůbec dožila jeho maturity a případně promoce…
Jinak můj otec je o 20 starší než maminka a nemyslelete si, že by mi ostatní děti ve škole neříkaly: jééé, to je tvůj děda? Taky mi to daly občas pěkně „sežrat.“ Příjemné to nebylo, musela jsem vysvětlovat že je to tatínek apod. Ale nikdy jsem se nestyděla.
orlando píše:
Ahojky, myslím, že zakladatelka je prostě jen trochu zklamaná, že se všechno netočí kolem jejích dětí, nemá tu klasickou babičku, která je z vnoučat celá vedle, protože má mamku, která se točí kolem svého dalšího dítěte a to holt trochu zastiňuje tu její představu, že se mám mamka=babička točit kolem vnoučat. To je celé. Proti být může, proč by nemohla? Kdyby přišla moje mamka s tím, že si chce po 40 pořídit další dítě, asi bych taky nebyla nadšená - jednak z důvodu zdravotního a za další z důvodu životního stylu. Domnívám se, že pokud je někdo zvyklý, že má dospělé děti z domu, zpohodlní, nemusí se o nikoho starat. Péči o dítě bude (dle mého) zvládat lépe mladší maminka, než ta, které je o 20 let více.Podobný případ máme v rodině, kdy si teta pořídila své první miminko ve 42 letech. Teď je jí 45 let, má tříleté dítě a je z něj totálně vyčerpaná. Taky začíná mít řeči typu, aby se vůbec dožila jeho maturity a případně promoce…
Jinak můj otec je o 20 starší než maminka a nemyslelete si, že by mi ostatní děti ve škole neříkaly: jééé, to je tvůj děda? Taky mi to daly občas pěkně „sežrat.“ Příjemné to nebylo, musela jsem vysvětlovat že je to tatínek apod. Ale nikdy jsem se nestyděla.
Jeeee to sis tu paradne nabehla
![]()
asha píše:orlando píše:Jeeee to sis tu paradne nabehla
Ahojky, myslím, že zakladatelka je prostě jen trochu zklamaná, že se všechno netočí kolem jejích dětí, nemá tu klasickou babičku, která je z vnoučat celá vedle, protože má mamku, která se točí kolem svého dalšího dítěte a to holt trochu zastiňuje tu její představu, že se mám mamka=babička točit kolem vnoučat. To je celé. Proti být může, proč by nemohla? Kdyby přišla moje mamka s tím, že si chce po 40 pořídit další dítě, asi bych taky nebyla nadšená - jednak z důvodu zdravotního a za další z důvodu životního stylu. Domnívám se, že pokud je někdo zvyklý, že má dospělé děti z domu, zpohodlní, nemusí se o nikoho starat. Péči o dítě bude (dle mého) zvládat lépe mladší maminka, než ta, které je o 20 let více.Podobný případ máme v rodině, kdy si teta pořídila své první miminko ve 42 letech. Teď je jí 45 let, má tříleté dítě a je z něj totálně vyčerpaná. Taky začíná mít řeči typu, aby se vůbec dožila jeho maturity a případně promoce…
Jinak můj otec je o 20 starší než maminka a nemyslelete si, že by mi ostatní děti ve škole neříkaly: jééé, to je tvůj děda? Taky mi to daly občas pěkně „sežrat.“ Příjemné to nebylo, musela jsem vysvětlovat že je to tatínek apod. Ale nikdy jsem se nestyděla.![]()
![]()
To jo, ta dvacetiletá vůůůbec nebyla zvyklá, že se dosud skákalo kolem ní, má tu praxi v tom pečování, představu, co dítě znamená a zvládne to na jedničku jen díky tomu, že je mladá
.
To je jako v politice-vytrhnout to z kontextu umí každý. Dočtěte do konce a třeba pochopíte, co jsem tím chtěla říct… A nedomýšlejte si nic, co v tom příspěvku není. Díky!
Katuskaa píše:
Nečetla jsem celou diskuzi, ale taky napíšu svou zkušenost.
Mám 2,5 letého bráchu a 7 měsíční dceru. Nenapadlo by mě „zakazovat“ někomu pořídit si dítě, a už vůbec ne mamce. Brášku neuvěřitelně miluju
I přesto že má mamka malé dítě, tak jako babička je skvělá. Já nemám dítě proto aby se mi o něj staral někdo jiný, a pokud to není opravdu nutné tak hlídání nevyhledávám (ještě to nutné nebylo) ale vím jistě, že kdykoli bych potřebovala pohlídat, tak se na mamku můžu obrátit.. a obrovskou výhodou je, že to platí i naopak. Když potřebuje hlídání mamka, tak jsem tu já
Navíc další výhoda je ta, že prcci nebudou vyrůstat jako jedináčci (mamka už předpokládám další miminko neplánuje, a my až za dlouho). Tím že jsou od sebe o 2 roky, si spolu i dost vyhrajou(snad).Takže opravdu nevidím žádné nevýhodyJá nevím jak vy, ale já jsem ještě opravdu nezažila, že by se někdo někomu smál, že má starší rodiče než ostatní.. (i na ZŠ jsem měla takové spolužáky.. nikdy se jim nikdo nesmál)
A že by se mohlo za své „staré“ rodiče v budoucnu stydět? No tak nevím, ale já jsem vychovaná tak, že mám ke svým rodičům (prarodičům) úctu, a i kdyby byli bůhvíjací, rozhodně bych se za ně nedokázala stydět..
Hezky jsi to napsala… mně by se to taky líbilo, kdyby máma čekala dítě, když já čekala první…ted už by bylo přeci jen pozdě…
Víte, co je horší než maminka nad 40? Mladá maminka, ketrá vypadá jako babička dítěte
. To je moje kamarádka, přibrala a nvypadá na svůj ,,mladý ´´ věk a pletou si ji s babičkou
. Jé, jak ta je vždycky naštvaná a jak nadává ![]()
orlando píše:
To je jako v politice-vytrhnout to z kontextu umí každý. Dočtěte do konce a třeba pochopíte, co jsem tím chtěla říct… A nedomýšlejte si nic, co v tom příspěvku není. Díky!
Tak tohle ani neni vytrzeny z kontextu, to je kontext sam
Nemyslim to zle
Asi jsi necetla celou diskuzi, no. Proste v kontextu s celou diskuzi mne to velice pobavilo ![]()
tak tohle je čistě každýho věc. Kolem 40 mi to přijde docela normální, kolem 45 už nic moc a kolem 50 bych se na to vyprdla a adoptovala třeba větší děcko z děcáku ![]()
Pekne hloupa diskuze......sama cekam dite ve 40 a me skoro dospele deti se tesi......
JÁ UŽ BYCH DO TOHO TEDA NEŠLA, je mi 32 a opravdu jsem KO, po druhé těhu a to tělo to dává ňák ne moc dobře, druhá věc je, jesti bych se dožila třeba jejich svatby.. ![]()
Mono neblázni! Člověk není tak stár,kolik mu je,ale na kolik se cítí! Možná proto ve tídě své dcery potkávám zepár maminek,které byt´mnohem mladší ,než já vypadají na 50 ?
![]()
berry4 píše:Mono neblázni! Člověk není tak stár,kolik mu je,ale na kolik se cítí! Možná proto ve tídě své dcery potkávám zepár maminek,které byt´mnohem mladší ,než já vypadají na 50 ?
![]()
No a tady je videt, jak ty mlady prd vydrzi
![]()
Mono nic ve zlym
Bude lip!
asha:: no nepřipadam si moc mladě..
ale opravdu v mym případě, je tohle těhu katastrofa.. jsem DEAD.. a to mam jen 10kg navíc. vše mě bolí.. jsem vyřízená, sedět chvíli na místě???..nejde.. chvíli ležet??.. nejde.. atd.. atd.. nojjoo cítim se na 100.. v předchozím těhu bylo vše ok i se 30ti kily navíc, ale to jsem se nestarala o prcka.. noo prostě já už bych do toho nešla
Také jsemtaková matka několika generací.První cderu jsem měla ve dvaceti,v roce 1990 a všechny matky v porodnici jsme tam byli kolem toho věku.Jen jedna stará,co jí bylo 26,ale ta už čekala druhé
…Pak jsem měla druhou dceru,přišla jsem do porodnice s věcmi a na příjmu mi řekli,že dítě bohužel nežije…Byl to uzel na pupečníku,zjistili to hned při porodu.To mi bylo 25 a už jsem další nechtěla.Časem jsem názor změnila a ve třiceti se narodila další dcera.Tím jsem považovala své množení za ukončené,ale člověk leckdy míní a realita je jiná.Ve 41 jsem po vydařené dovolené zjistila,že nezůstala bez následků.Váhala jsem,ale i doktorka mi říkala-jestli je věk vaší jedinou starostí…tak dnes mají po 40ti i první dítě a to už máte jedno,jestli 38 nebo 41…Dneska je malýmu 10 měsíců,holky ho mají strašně rády,babičky taky ještě máme a věnují se mu,tchyně nám každý týden hlídá,chodíme tancovat…Stará si nepřipadám a v porodnici bylo spousta mamin,co nevypadaly o nic mladší…
mona.k.79 píše:
asha:: no nepřipadam si moc mladě..ale opravdu v mym případě, je tohle těhu katastrofa.. jsem DEAD.. a to mam jen 10kg navíc. vše mě bolí.. jsem vyřízená, sedět chvíli na místě???..nejde.. chvíli ležet??.. nejde.. atd.. atd.. nojjoo cítim se na 100.. v předchozím těhu bylo vše ok i se 30ti kily navíc, ale to jsem se nestarala o prcka.. noo prostě já už bych do toho nešla
Tak 32 neni zadny stari
A co ty vis, za deset let se z toho oklepes, ne?
![]()