Názor na maminky 40+

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4706
17.1.12 20:17
zoretka píše:
Také jsemtaková matka několika generací.První cderu jsem měla ve dvaceti,v roce 1990 a všechny matky v porodnici jsme tam byli kolem toho věku.Jen jedna stará,co jí bylo 26,ale ta už čekala druhé :D …Pak jsem měla druhou dceru,přišla jsem do porodnice s věcmi a na příjmu mi řekli,že dítě bohužel nežije…Byl to uzel na pupečníku,zjistili to hned při porodu.To mi bylo 25 a už jsem další nechtěla.Časem jsem názor změnila a ve třiceti se narodila další dcera.Tím jsem považovala své množení za ukončené,ale člověk leckdy míní a realita je jiná.Ve 41 jsem po vydařené dovolené zjistila,že nezůstala bez následků.Váhala jsem,ale i doktorka mi říkala-jestli je věk vaší jedinou starostí…tak dnes mají po 40ti i první dítě a to už máte jedno,jestli 38 nebo 41…Dneska je malýmu 10 měsíců,holky ho mají strašně rády,babičky taky ještě máme a věnují se mu,tchyně nám každý týden hlídá,chodíme tancovat…Stará si nepřipadám a v porodnici bylo spousta mamin,co nevypadaly o nic mladší…

jééé to je pěkný… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
17.1.12 20:24

:D Mono jaá si taky říkala,že dítě kolem 40 ti je sebevražda a to jsem otěho na trombozu žil. A mám ji,holku moji ušatou,zdravou,celou,krásnou,já jsem v pohodě,no spíš si to užívám 100 x krásněji,a pohodověji,než předchozí holky. To je o vyzrálosti a nadhledu. Nikdo nám nehlídá,mně to nechybí ,jsem už ta správná kvočna,co se popelí nad tím svým kuřetem a nic jiného jí ke štěstí nechybí. :palec:
Jo a můj partner má 25 .Ideální kombinace 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
17.1.12 20:48

***berry.. tak to je taky pěkný :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
17.1.12 20:56

berry- to si teda kanec :lol: pěkný :kytka:
to já mám doma starouše 31let :mrgreen:
ascha- máš strašně krásnou fotku s dětmi :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.1.12 21:15

Já myslím, že 40+ je na dítě dost vysoký věk. Ať už se to bere z hlediska těhotenství, výchovy, puberty…

• Citovat
  • Upravit
29577
17.1.12 21:34

Cokel doporučuji Ti prostudovat si tabulky odchodu do důchodu. Mně to čeká v pětašedesáti,to by už snad mé šestadvacetileté dítě (jsem 40 cátnice) mohlo mít odmaturováno,ne? ;) 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17984
17.1.12 21:44

Ahoj, celkem zajímavý :think:

Mno, jelikož mě to asi taky čeká za pár let, jsem zde :mrgreen:

Je mi téměř 35, mám 1,5 roku syna a s tím vším, co musíme ještě stihnout , budu mít druhý, jestli budu mít štěstí, nejdřív ve 40 :roll: :mrgreen:

Dřív pro mě totální starobní věk, nyní už na to koukám úplně jinak. Pokud budu chtít a půjde to, pak budu mít to druhý i po čtyřicítce. Proč ne? Nepřijde mi to nijak nezodpovědný.

Říkám si, kde je ta hranice, za kterou bych ve věku nešla, ale asi se to nedá takhle dopředu říct, člověk furt posouvá a posouvá, pokud moc chce.

Já jsem taky chtěla mít do třiceti pána, dům a dvě děti, ale člověk míní, život mění ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2417
17.1.12 21:47
Bébka píše:

Je mi téměř 35, mám 1,5 roku syna a s tím vším, co musíme ještě stihnout , budu mít druhý, jestli budu mít štěstí, nejdřív ve 40 :roll: :mrgreen:

Dřív pro mě totální starobní věk, nyní už na to koukám úplně jinak. Pokud budu chtít a půjde to, pak budu mít to druhý i po čtyřicítce. Proč ne? Nepřijde mi to nijak nezodpovědný.

Říkám si, kde je ta hranice, za kterou bych ve věku nešla, ale asi se to nedá takhle dopředu říct, člověk furt posouvá a posouvá, pokud moc chce.

Já jsem taky chtěla mít do třiceti pána, dům a dvě děti, ale člověk míní, život mění ;)
:pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9879
17.1.12 22:24

ptát se na názor jestli je dobré či špatné dítě ve 40 ? Především je to každýho věc v kolika má dítě. Nevím co se tu snažíš rozpoutat za hádky ale je mi jasný k čemu to směřuje. Tak se hezky bav.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
17.1.12 22:28
pandora píše:
ptát se na názor jestli je dobré či špatné dítě ve 40 ? Především je to každýho věc v kolika má dítě. Nevím co se tu snažíš rozpoutat za hádky ale je mi jasný k čemu to směřuje. Tak se hezky bav.

Pandoro, na jednu stranu je to každého věc, osobně si ale myslím, že ohled by se měl brát na to dítě, které by se případně narodilo. Ono nechat se v 60 letech uměle oplodnit (což zatím snad nelze) by vůči tomu případnému děcku nebylo fér.
Jinak ve 40 zas není tak pozdě, osobně jsem spíš zastáncem toho mít děti v mladším věku, ale ve 40 si to ještě klidně umím i představit. To není žádnej věk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
17.1.12 22:43
Bébka píše:

Já jsem taky chtěla mít do třiceti pána, dům a dvě děti, ale člověk míní, život mění ;)

a proč nemůžeš ted mimi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21581
17.1.12 22:48
CokeLady: Tedy nic ve zlém, ale mnoho žen v 25 letech ještě studuje a následně „pár let“ i pracuje, neb dítě potřebuje i nějaké zázemí, že? Pokud tedy neberu v potaz případy, kdy si některé slečny pořídí „mimíska“ a pak se dožadují příspěvků na sociálce. To jen tak na okraj. ;)
CokeLady píše:
Reaguji uplně na prvotní zakladatelku.

Co se týče cizích lidí, tak je mi jedno, jestli mají děti v 60-ti letech nebo 18-ti. Není to má věc. Je mi jedno, jak své děti vychovávají, čím je krmí apod.

Co se týče Tvého názoru na případné těhotenství matky, tak Tvůj příspěvek mi přijde velice sobecký. Já si nedělám děti proto, aby mi je babičky hlídaly a nečekám, že z nich budou poprděný, i když možná budou. Jsou to moje děti, já je chtěla.

Kdyby moje máma chtěla další dítě (jakože nemůže) tak je mi to jedno. Je to její život. Pokud by mě nijak neomezovala s tím, že bych já musela hlídat to její.

Co se týče cizích těhotných čtyřicátnic, přijde mi divný, že dítě maturuje a maminka je v důchodu, ale někdy ženy prostě chtějí dítě a o tomhle nepřemýšlí nebo to neřeší. Myslím, že přirozenost velí mít dítě cca v 25-ti letech.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17984
17.1.12 23:02
GAZOLDA píše:
Bébka píše:

a proč nemůžeš ted mimi?

malej byt,musim do prace,uhnat hypoteku,postavit,
beh na dlouhou trat

slevit nechci,chci dalsi dite,az bude poradny zazemi

ale nebojim se toho! ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
17.1.12 23:33
verulenka píše:
CokeLady: Tedy nic ve zlém, ale mnoho žen v 25 letech ještě studuje a následně „pár let“ i pracuje, neb dítě potřebuje i nějaké zázemí, že? Pokud tedy neberu v potaz případy, kdy si některé slečny pořídí „mimíska“ a pak se dožadují příspěvků na sociálce. To jen tak na okraj. ;)
CokeLady píše:
Reaguji uplně na prvotní zakladatelku.

Co se týče cizích lidí, tak je mi jedno, jestli mají děti v 60-ti letech nebo 18-ti. Není to má věc. Je mi jedno, jak své děti vychovávají, čím je krmí apod.

Co se týče Tvého názoru na případné těhotenství matky, tak Tvůj příspěvek mi přijde velice sobecký. Já si nedělám děti proto, aby mi je babičky hlídaly a nečekám, že z nich budou poprděný, i když možná budou. Jsou to moje děti, já je chtěla.

Kdyby moje máma chtěla další dítě (jakože nemůže) tak je mi to jedno. Je to její život. Pokud by mě nijak neomezovala s tím, že bych já musela hlídat to její.

Co se týče cizích těhotných čtyřicátnic, přijde mi divný, že dítě maturuje a maminka je v důchodu, ale někdy ženy prostě chtějí dítě a o tomhle nepřemýšlí nebo to neřeší. Myslím, že přirozenost velí mít dítě cca v 25-ti letech.

já tedy zázemímám, od 19ti si rekonstruju byt není teda uplně celý, ale žít se zde dá :mrgreen: po maturitě jsem makala do otěhotnění(třeba i na černo :roll: )
a příspěvků na sociálce se dožadovat budu proč né?co je na tom špatného? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
17.1.12 23:35
Bébka píše:
GAZOLDA píše:
Bébka píše:

a proč nemůžeš ted mimi?

malej byt,musim do prace,uhnat hypoteku,postavit,
beh na dlouhou trat

slevit nechci,chci dalsi dite,az bude poradny zazemi

ale nebojim se toho! ;-)

tak vám držím palce :palec: , at vám to jde vše od ruky :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie