Názor na maminky 40+

Napsat příspěvek
Velikost písma:
322
18.1.12 07:18

Mojí mamce je 45 let, mě měla ve 19 letech (v té době to ale bylo normální) a kromě dvou dalších sourozenců mám ještě 4 letého brášku, mě je 26 let a za 3 týdny mám termín porodu..Nevidím nikde žádný problém, mamka zvládá jak svoje děti, tak se těší i na vnučku, malej bráška to bere taky v pohodě a na Nikolku v bříšku se pořád ptá.. nerozumím tomu, proč v tom někdo vidí problém, prostě pokud se ta ženská na miminko cítí i po čtyřicítce, tak si myslím, že proč ne.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17984
18.1.12 08:00

JE tady nějaká, nejlépe uzavřená, skupina pro matky po 40?
Já abych věděla, kam se mám za pár let hlásit a kde na mě nebudou koukat jak na exota :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15103
18.1.12 08:00

Já mám dcery 21 a sedmnáct,syna 9 měsíců.Nic jsem neplánovala,baštila antikoncepci a vesele krvácela.Menší potíže vzniklé těhotenstvím a únavu jsem přikládala dvanáctihodinovým směnám a nepřetržitému provozu.V práci jsme umývali mašiny lihem,ještě den předtím,než jsem zjistila,že jsem v jiném stavu povídám,holky se mnou je to špatný,smrdí mi alkohol, :mrgreen: úplně se mi zvedl žaludek a kolegyně povídá,ty jo,to já měla když jsem byla v tom.Měla jsem z ní srandu ale nahlodala.A bum,měla pravdu.A co ted?Byla jsem ve třetím měsíci.Tak by mne zajímalo,co by mi zakladatelka poradila.když je zásadně proti.Uf,ještě,že jsem tohle ze svými dětmi nemusela řešit,myslím,že by mi to nepřidalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21581
18.1.12 08:06
GAZOLDA: šťastná to žena, ale ne každý má v 19 byt a někdo studuje po SŠ i VŠ. A k těm „dávkám“, jsou dávky a dávky a já si prostě nemyslím, že je o.k. pořídit si dítě již s myšlenkou, že půjdu loudit na sociálku. Jasně, že v životě se může stát cokoli,ale brát sociálku jako „plán“ (vždyť on se „stát“ postará) mi přijde zcestné. Ale každého věc. Navíc, ne každý má v 25 letech touhu mít dítě ..... ;)
GAZOLDA píše:
verulenka píše:
CokeLady: Tedy nic ve zlém, ale mnoho žen v 25 letech ještě studuje a následně „pár let“ i pracuje, neb dítě potřebuje i nějaké zázemí, že? Pokud tedy neberu v potaz případy, kdy si některé slečny pořídí „mimíska“ a pak se dožadují příspěvků na sociálce. To jen tak na okraj. ;)
CokeLady píše:
Reaguji uplně na prvotní zakladatelku.

Co se týče cizích lidí, tak je mi jedno, jestli mají děti v 60-ti letech nebo 18-ti. Není to má věc. Je mi jedno, jak své děti vychovávají, čím je krmí apod.

Co se týče Tvého názoru na případné těhotenství matky, tak Tvůj příspěvek mi přijde velice sobecký. Já si nedělám děti proto, aby mi je babičky hlídaly a nečekám, že z nich budou poprděný, i když možná budou. Jsou to moje děti, já je chtěla.

Kdyby moje máma chtěla další dítě (jakože nemůže) tak je mi to jedno. Je to její život. Pokud by mě nijak neomezovala s tím, že bych já musela hlídat to její.

Co se týče cizích těhotných čtyřicátnic, přijde mi divný, že dítě maturuje a maminka je v důchodu, ale někdy ženy prostě chtějí dítě a o tomhle nepřemýšlí nebo to neřeší. Myslím, že přirozenost velí mít dítě cca v 25-ti letech.
já tedy zázemímám, od 19ti si rekonstruju byt není teda uplně celý, ale žít se zde dá :mrgreen: po maturitě jsem makala do otěhotnění(třeba i na černo :roll: )
a příspěvků na sociálce se dožadovat budu proč né?co je na tom špatného? :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3163
18.1.12 08:16

Gazoldo,divím se,že Ti není hloupé ukazovat,jak jsi mladá,rozmazlená a sobecká.Přečetla jsem Tvůj první příspěvek a sobectví z něj jen čiší.Vždyť je to každého věc,kdy má děti a odpovědnost vždy nesou rodiče,nikoliv prarodiče nebo sourozenci (když vezmeme ty extrémy).Rodiče se nezodpovídají svým dětem z toho kdy a kolik sourozenců přivedou na svět,ale musejí je vychovávat a nést za ně odpovědnost sami,děti nebo naopak rodiče to buď přijmou nebo ne,ale tím se nic nemění,uvědom si to.Nelze se takto vměšovat do osobních záležitostí příbuzných,vše ostatní záleží na osobním postoji.

Příspěvek upraven 18.01.12 v 08:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
18.1.12 08:44

A jéje. Tady zas někdo začíná řešit finanční stránku věci,motá hrušky s jabkama,vidím,že diskuse začíná být o něčem úúúplně jiném. No nic dámy,já se loučím,bytˇbudu mít své poslední dítě dospělé v „důchodovém věku“ a tímto jsem v podstatě nezodpovědná matka, :jazyk: přesto si to užiju do posledního doušku a ráda,jsem tady na světě jen jednou,plánovat život,když mi přináší takové radosti je pro mně holá číčovina,raděj si ho užiju,včetně sociálních dávek ;) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3270
18.1.12 08:52
mona.k.79 píše:
JÁ UŽ BYCH DO TOHO TEDA NEŠLA, je mi 32 a opravdu jsem KO, po druhé těhu a to tělo to dává ňák ne moc dobře, druhá věc je, jesti bych se dožila třeba jejich svatby.. :think:

Mono :pankac: :pankac: svatby se zřejmě nedožiješ ani u těch dětí co máš zamlada.Při dnešní statistice se mladí do ženění neženou. ;)
Ale dožít se musíš aspoň těch 70 let,neb budeme pracovat a pracovat a pracovat až do smrti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
18.1.12 09:07

Holky, já ty starší maminky obdivuju. Ale trošku to i odsuzuju. A to z důvodu toho, že třeba bude chtít jít na vejšku a to ji ukončí až bude rodičům 70? Nemusí být zdraví už na to, aby finančně živili dítko. Neužijou si potomků. Tedy nejsema ni pro příliš mladé matky kolem 20. TO vidím na kamarádce - má odrostlé dvě děti - cca 12let, je ji 32 a hrabe ji - chce jít na diskotéku a tak, protože ve 20ti si připadala děsně vyspělá někam vyrazit a pořád se hrnula do chomoutu teď ji to schází. Osobně si myslím, že je zlatý věk na dítě kolem 30 - člověk si užil, zapracoval, zařídil si byt a práce mu něuteče. Mám zase jednu kamarádku, které je 32 a ta totálně odsuzuje rodinu. Prý nestudovala aby doma utírala zadky. Řekla bych, že je to tím, že studovala příšerně dlouho a vlastně teprve teď nastoupila do práce, tam je nejdůležitější, ale za 10let zjistí, že je to pořád dokola, což bude podle mě už pozdě na shánění partnera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
18.1.12 09:14

Jedna věc je ideální věk na mateřství a druhá to, že ne vše jde v životě nalajnovat tak, jak by si člověk přál. Takže někomu se zadaří ve čtyřiceti a někomu ve dvaceti. Vždyť tam je tolik faktorů, které to ovlivňují (mít partnera, být zdravotně ok a spousta dalších).
A jinak VŠ ukončí dítě ve 23-24 letech, takže matka ještě ani nebude v důchodu. V čem je problém? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21581
18.1.12 09:27

Ale já nemluvila o klasické mateřské atd., ale o typu dávek,kdy dotyčná nikdy nepracovala, navíc je partner třeba bez práce (dlouhodobě), nebo oba studují a očekávají,že se stát, rodina, celé okolí prostě bude starat, jen proto, že oni se rozhodli mít dítě. (četla jsem podobné diskuze zde na miminu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
290
18.1.12 09:31

Ahoj, take byc se chtela vyjadrit k maminkam 40+… bydlim v zahranici a to byste neverili jak tady lide ziji, ve ctyriceti jsou to jeste mladi lide plni sil. Moje mamca me mela ve 32letech a moji nejlepsi kamaradky mama byla o deset let mladsi, takze mi nasi prisli desne stari a bylo mi lito, ze nemam mlade rodice. ALE nemyslim si, ze je to o veku ale o zivotnim stylu. Mela jsem moznost poznat dva manzelske pary ve stejnem veku kolem 40let. Jedni meli dve deti kolem patnacti a druzi meli 4 letou holcicku a novorozene. Ja myslim, ze je to uzasne. Miminko maminku omladi. Tady na tech parech to bylo vylozene videt. Ti s pubertakama meli zazity stereotyp, doma se potkavali jenom u vecere a druzi byli krasna mlada rodina.. i vypadali mlade. Me je 26, cekam svoje prvni mimi a jsem stastna, ze je to prave ted. Mam nejskvelejsiho chlapa se kterym stoji za to mit dite a za druhe citim, ze uz jsem na to pripravena. Kazdpadne maminam kolem 40 fandim, pokud maji to stesti a podari se jim splodit potomka v tomto veku, tak proc ne. Deti jsou stesti, zazrak a jak uz nekdo v predeslych prispevcich rekl, nikdo nevi v jake situaci byly ty maminy v mladsim veku. Neni to o veku kalendarnim, ale fyzickem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
18.1.12 10:31

Jee tohle je zabavny. Hlavne, jak se tu resi vhodny vek pro materstvi. No pokud vim, driv zensky rodily, dokud to slo. Takze do prechodu. Ten byl o par let driv, nez dneska, ale to je relativni, dneska je nekdo v prechodu v 45 a nekdo o deset let pozdeji.
Kdyz mely driv dejme tomu 18 deti, rodily vetsinou ob rok, nekdy kazdy rok, ale spis ob…tak si to spocitejte. Dejme tomu, ze zacly v 17ti. ;) Nekdy driv, nekdy pozdeji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
18.1.12 10:42

Nečtu celou diskuzi,ale…a není sobecké po ní chtít aby to dítě neměla? Pokud ona sama zváží svůj zdrav.stav,fin.možnosti apod…a není to jen rozmar,tak nevidím důvod proč by si nemohla dítě pořídit. Mě měla moje mamka ve 37letech-vím že to je méně,ale přecejen to bylo před 25ti lety. Jediné co mi „vadí“ je že nebudu moct s ní strávit tolik času jako kdybych se narodila v jejich 20ti letech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
18.1.12 10:58
2vomi píše:
ALE nemyslim si, ze je to o veku ale o zivotnim stylu. Mela jsem moznost poznat dva manzelske pary ve stejnem veku kolem 40let. Jedni meli dve deti kolem patnacti a druzi meli 4 letou holcicku a novorozene. Ja myslim, ze je to uzasne. Miminko maminku omladi. Tady na tech parech to bylo vylozene videt. Ti s pubertakama meli zazity stereotyp, doma se potkavali jenom u vecere a druzi byli krasna mlada rodina.. i vypadali mlade. Me je 26, cekam svoje prvni mimi a jsem stastna, ze je to prave ted. Mam nejskvelejsiho chlapa se kterym stoji za to mit dite a za druhe citim, ze uz jsem na to pripravena. Kazdpadne maminam kolem 40 fandim, pokud maji to stesti a podari se jim splodit potomka v tomto veku, tak proc ne. Deti jsou stesti, zazrak a jak uz nekdo v predeslych prispevcich rekl, nikdo nevi v jake situaci byly ty maminy v mladsim veku. Neni to o veku kalendarnim, ale fyzickem.

Přesně tak… není to o věku, ale o tom, jak se kdo cítí, jaký má životní styl, jak žije, co dělá… a čtyřicet není žádné stáří… stačí se podívat na dnešní padesátnice… je to úplně jiný pohled než na čtyřicátnice před třiceti a víc lety… časy se mění…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
18.1.12 11:15
Regina Hero píše:
2vomi píše:
ALE nemyslim si, ze je to o veku ale o zivotnim stylu. Mela jsem moznost poznat dva manzelske pary ve stejnem veku kolem 40let. Jedni meli dve deti kolem patnacti a druzi meli 4 letou holcicku a novorozene. Ja myslim, ze je to uzasne. Miminko maminku omladi. Tady na tech parech to bylo vylozene videt. Ti s pubertakama meli zazity stereotyp, doma se potkavali jenom u vecere a druzi byli krasna mlada rodina.. i vypadali mlade. Me je 26, cekam svoje prvni mimi a jsem stastna, ze je to prave ted. Mam nejskvelejsiho chlapa se kterym stoji za to mit dite a za druhe citim, ze uz jsem na to pripravena. Kazdpadne maminam kolem 40 fandim, pokud maji to stesti a podari se jim splodit potomka v tomto veku, tak proc ne. Deti jsou stesti, zazrak a jak uz nekdo v predeslych prispevcich rekl, nikdo nevi v jake situaci byly ty maminy v mladsim veku. Neni to o veku kalendarnim, ale fyzickem.
Přesně tak… není to o věku, ale o tom, jak se kdo cítí, jaký má životní styl, jak žije, co dělá… a čtyřicet není žádné stáří… stačí se podívat na dnešní padesátnice… je to úplně jiný pohled než na čtyřicátnice před třiceti a víc lety… časy se mění…

Joo to ja si vzdycky vzpomenu na film Eva tropi hlouposti…ta teticka slavila 50 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí