Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
To je pravda,každý se bojí,i když zase si říkám,oba najednou nás snad netrefí ![]()
Kytičkaaa píše:Kytičko mám 22 letou dceru a sama říká, že chce děti do 30 nechávám ji při tom
Natylko, já jsem se ani nechtěla někoho dotknout.. Jen pouze říkám, že pokud má někdo dítě nad 40let (tak samozřejmě ještě není starý), ale později až dítě bude dospívat může to už být dost znát.Třeba ne, třeba jsou vyjímky,neříkám, že mám pravdu, pouze jsem napsala svůj názor.Třeba zrovna já budu ta,která bude chtít dítě po čtyřicítce, ale teď si myslím, že je prostě pozdě mít miminko po 40.
Do 40 to ještě ano,ale potom už ne, jen můj názor…
A jinak je to moc dobřeA moc ti to přeju
Natylka píše:Kytičkaaa píše:Kytičko mám 22 letou dceru a sama říká, že chce děti do 30 nechávám ji při tom
Natylko, já jsem se ani nechtěla někoho dotknout.. Jen pouze říkám, že pokud má někdo dítě nad 40let (tak samozřejmě ještě není starý), ale později až dítě bude dospívat může to už být dost znát.Třeba ne, třeba jsou vyjímky,neříkám, že mám pravdu, pouze jsem napsala svůj názor.Třeba zrovna já budu ta,která bude chtít dítě po čtyřicítce, ale teď si myslím, že je prostě pozdě mít miminko po 40.
Do 40 to ještě ano,ale potom už ne, jen můj názor…
A jinak je to moc dobřeA moc ti to přeju
čeká svoje první již za měsíc studuje VŠ a život nám připravuje pořád nějaké překvapení, takže vedu dcery k tomu ať nikdy neříkají nikdy
Tak asi jsem na tom nějak obdobně:-) Mě bude 23let,ale ani dítě nečekám a ani nemám, ještě tomu necháváme čas..Děkuji za příspěvek ![]()
Jsou bohuzel matky, ktery by deti mit snad nemely…nebo jen jedno, dve..To je tak individualni, ze se to neda zobecnit. A nejhorsi na tom je, ze se to nevi predem. Jenze ono se malocco vi predem. Takze asi jako u vseho : Kdo se boji, se.e v sini ![]()
Ono tohle neni tolik o veku, jako o zalozeni. Nekdo je vic k detem, umi to s nima a ma spoustu energie. A nekdo to ma proste jinak, treba ho to ani nebavi, deti ho vycerpavaji. Nekoho deti nabijeji. Myslim, ze se tu seslo tolik prikladu, ze je to uplne jasny ![]()
Tak mě měla máma ve 20 a děs.. A doted vlastně jsem na to doplácela. Ted už teda je to lepší ale když jsem měla syna toho prvního jí bylo 42 let a byla babičkou. Nemohla vůbec nikdy hlídat a jako babička se necítila. Vnoučka si neužila vůbec.Ted je jí 58 a je to akorát na prcka. Ted se na to cítí a funguje. Nehlídá ale to po ní ani nechci jen aby byla babičkou. Mám 16 týho syna , 2letýho a ted čekáme holčičku. Když jsem byla těhotná ve 20 byla jsem nervní a oteklá furt jsem ležela. Ted je mi super makám protože mám velkou rodinu a jen tak něco mě nerozhází. Těhotenství si užívám a je mi moc dobře. Děti mě naprosto naplnují a jsem štastná i za to poslední co se nám povedlo.Mám větší trpělivost než ve 20 což teda nechápu ale nepátrám po tom proč. Fyzicky jsem na tom líp než předtim. Ale pravda je že jsem vždycky hodně posilovala a mám celkem dobrou kondičku. Myslím že každá žena uzraje jindy a já až ted. Teprve ted jsem výborná matka. Je mi 36 a nemyslím že jsem stará je o způsobu života. Někdo je starý už ve 30.
Posúvam zase hore, škoda aby takáto zaujímavá diskusia zapadla
.
Je každého vec, kedy sa rozhodne mať dieťa. A veci sa proste dejú, niekedy úplne inak ako si to človek naplánoval…
Jedna moja babička sa narodila, keď mala prababi 48 rokov a jej najstarší brat mal 25, paradoxne detstvo prežil ten najstarší a potom 3 najmladšie, čo sa prababi narodili po 40-tke do 20-teho storočia…
Obom mojim babičkám sa narodilo prvé dieťa, keď mali 30, obe sa dožili pravnúčat, jedna zomrela v 89 druhá v 97 … tá staršia ako 80-ročná tancovala na bratovej svadbe
Mňa mala mama v 25, ale mala som kamošku, ktorá sa narodila svojej 18-ročnej maminke a vo veku 12 rokov mi aj moja mladá maminka pripadala stará, lebo tá kamoškina bola mladšia … našťastie to trvalo len nejaký rok ![]()
No a ja … mne sa narodila dcéra po 40. Chcela som dieťa okolo 30, ale život to zariadil inak. Ale aspoň mám jednu motiváciu navyše aby som sa udržala v kondícii a ešte teda vieru, že som po svojich predkoch podedila tú dlhovekosť ![]()
no ja nevim, ale kdyz nekde vidim napr. skolaka a malou sedovlasou pani jak jdou ze skoly, fakt si za to dite preju, aby to byla babicka ![]()
Jocellyn píše:
no ja nevim, ale kdyz nekde vidim napr. skolaka a malou sedovlasou pani jak jdou ze skoly, fakt si za to dite preju, aby to byla babicka
Ty vogo… za tři, čtyři nebo deset let ze mě určitě nebude malá šedovlasá paní… díky bohu za barvy na vlasy a 175 centimetrů
![]()
No a až budou děti vysokoškoláci, tak už je asi nebudu vodit za ruku ze školy
![]()
Regina Hero píše:Jocellyn píše:Ty vogo… za tři, čtyři nebo deset let ze mě určitě nebude malá šedovlasá paní… díky bohu za barvy na vlasy a 175 centimetrů
no ja nevim, ale kdyz nekde vidim napr. skolaka a malou sedovlasou pani jak jdou ze skoly, fakt si za to dite preju, aby to byla babicka![]()
![]()
No a až budou děti vysokoškoláci, tak už je asi nebudu vodit za ruku ze školy![]()
![]()
Opravdu krásná diskuse.
Prostě musím reagovat.
Letos mi bude 40, mám 3 děti, 12, 10 a 1,5 roku. V 25-ti mi nešlo otěhotnět, zato teď na starý kolena jsem se nějak rozjela.
Na SRPŠ nejsem zdaleka nejstarší. Se třetím taky nebudu, protože mám několik spolužaček se stejně starým mimčem.
Bude mi 40 a chtěla bych ještě čtvrté. Představa, že už nikdy neucítím mimi v bříšku, nedám dalšímu děťátku život, mi trhá srdce. Ale taky zvažuji pro a proti a říkám si jestli nejsem už moc stará, pokud otěhotním jestli nebudu trapná. No, po čtyřicítce už bych rodit nechtěla. Ale myslím, že děti budou ve škole zvyklé na starší rodiče, spíše bude vyjímkou mladá maminka. Doba je prostě taková.
Co se týká puberty, tak ta udělá své. Ať mají děti rodiče mladé nebo starší. Pořád budou se svými názory 100 let za opicema.
Já mám mladou maminku, bylo jí 19 a já byla její druhé dítě. Vůbec jsme si nerozuměly.
Takže jak tady maminy psaly, na věku rozhodně nezáleží. Dcera také zažívá pubertu a rozumíme si jenom když to ona uzná za vhodné.
A co babičky? Máme 2 a všichni mi je můžou závidět. Přestože je každá jiná, obě vnoučata milují. Jedna si užívá života (kosmetika, cestování, móda - poradí dceři víc než já) a mamka (je mladší než tchýně) žije jenom pro vnoučata. Jak jsme si nerozuměly v pubertě, tak teď je z ní úžasná babička.
Jarmiko píše:
Opravdu krásná diskuse.Prostě musím reagovat.
Letos mi bude 40, mám 3 děti, 12, 10 a 1,5 roku. V 25-ti mi nešlo otěhotnět, zato teď na starý kolena jsem se nějak rozjela.
Na SRPŠ nejsem zdaleka nejstarší. Se třetím taky nebudu, protože mám několik spolužaček se stejně starým mimčem.
Bude mi 40 a chtěla bych ještě čtvrté. Představa, že už nikdy neucítím mimi v bříšku, nedám dalšímu děťátku život, mi trhá srdce. Ale taky zvažuji pro a proti a říkám si jestli nejsem už moc stará, pokud otěhotním jestli nebudu trapná. No, po čtyřicítce už bych rodit nechtěla. Ale myslím, že děti budou ve škole zvyklé na starší rodiče, spíše bude vyjímkou mladá maminka. Doba je prostě taková.Co se týká puberty, tak ta udělá své. Ať mají děti rodiče mladé nebo starší. Pořád budou se svými názory 100 let za opicema.
A co babičky? Máme 2 a všichni mi je můžou závidět. Přestože je každá jiná, obě vnoučata milují. Jedna si užívá života (kosmetika, cestování, móda - poradí dceři víc než já) a mamka (je mladší než tchýně) žije jenom pro vnoučata. Jak jsme si nerozuměly v pubertě, tak teď je z ní úžasná babička.
Já mám mladou maminku, bylo jí 19 a já byla její druhé dítě. Vůbec jsme si nerozuměly.
Takže jak tady maminy psaly, na věku rozhodně nezáleží. Dcera také zažívá pubertu a rozumíme si jenom když to ona uzná za vhodné.
A tak já myslím, že rozvažovat nad miminkem z hlediska toho, jestli budete nebo nebudete trapná, je nesmysl. Když ho chcete, pak směle do toho! Okolí vám může být fuk, protože jak sama říkáte - vždycky se najdou starší i mladší a věk není zárukou ničeho. ![]()
rejžička píše:Jarmiko píše:A tak já myslím, že rozvažovat nad miminkem z hlediska toho, jestli budete nebo nebudete trapná, je nesmysl. Když ho chcete, pak směle do toho! Okolí vám může být fuk, protože jak sama říkáte - vždycky se najdou starší i mladší a věk není zárukou ničeho.
Opravdu krásná diskuse.Prostě musím reagovat.
Bude mi 40 a chtěla bych ještě čtvrté. Představa, že už nikdy neucítím mimi v bříšku, nedám dalšímu děťátku život, mi trhá srdce. Ale taky zvažuji pro a proti a říkám si jestli nejsem už moc stará, pokud otěhotním jestli nebudu trapná. No, po čtyřicítce už bych rodit nechtěla. Ale myslím, že děti budou ve škole zvyklé na starší rodiče, spíše bude vyjímkou mladá maminka. Doba je prostě taková.Co se týká puberty, tak ta udělá své. Ať mají děti rodiče mladé nebo starší. Pořád budou se svými názory 100 let za opicema.
Přesně tak… ![]()
Děkuji za tuto diskusi
překvapilo mi kolik vás je pro
jste úžasné
.Přesně tak -věk není zárukou ničeho-a pokud se nám ještě povede(45
)tak na třídní schůzky bude chodit tatínek
-velmi často je mladší,tak jako je dnes normálka rodit kolem 40 tak je normálka mít zhruba o 10 let mladšího partnera
tak si myslím,že by to nemuselo dítko tak stydět
-jasně že na to myslím-až mu bude 20..tak jsem ráda,že tu píšete,že se takhle přemýšlet nemá-a pomohlo mi také,že píšete,že spíše bude ojediněné mít hodně mladou maminku a hezké dětství se nezaručí mladším věkem
![]()
Fandím všem maminkám který se chystají si „na stara kolena“ pořídit mimčo… mě je 31 a čekám svoje první - dřív jsem se na to vubec necítila ani jsem neměla bydlení a hmotny zajištění. Druhý bych ráda pujde li to až nějak k tem 40.narozeninám. Chci si totiž každý svoje dítko užít na maximum..věnovat se mu, chodit sportovat, jezdit na výlety, chodit do ZOO, lyžovat…strašně se těším
nemusím chvátat nikam do práce ani již po ničem extra netoužím, v postatě jsem si již splnila vetšinu po čem jsem toužila… šedivý vlasy lze obarvit, na vrásky existuje botox, na povolenou kuži lifting a pravidelným cvičením, kvalitní stravou a pozitivním přístupem spokojené maminky lze docílit postavy mladice i v 50ti
Takže vzhůru do toho holky ![]()
Co si budeme povídat když se člověk rozhlídne kolikrát po dnešních náctiletých a jejich životním stylu …opravdu se nebojím že bych vedle nich za 10 let vypadala jako babička. Bokovkama ze kterých leze špek člověk mládi nedocílí ![]()