Názor na maminky 40+

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15319
18.1.12 11:22
asha píše:
Regina Hero píše:
2vomi píše:
ALE nemyslim si, ze je to o veku ale o zivotnim stylu. Mela jsem moznost poznat dva manzelske pary ve stejnem veku kolem 40let. Jedni meli dve deti kolem patnacti a druzi meli 4 letou holcicku a novorozene. Ja myslim, ze je to uzasne. Miminko maminku omladi. Tady na tech parech to bylo vylozene videt. Ti s pubertakama meli zazity stereotyp, doma se potkavali jenom u vecere a druzi byli krasna mlada rodina.. i vypadali mlade. Me je 26, cekam svoje prvni mimi a jsem stastna, ze je to prave ted. Mam nejskvelejsiho chlapa se kterym stoji za to mit dite a za druhe citim, ze uz jsem na to pripravena. Kazdpadne maminam kolem 40 fandim, pokud maji to stesti a podari se jim splodit potomka v tomto veku, tak proc ne. Deti jsou stesti, zazrak a jak uz nekdo v predeslych prispevcich rekl, nikdo nevi v jake situaci byly ty maminy v mladsim veku. Neni to o veku kalendarnim, ale fyzickem.
Přesně tak… není to o věku, ale o tom, jak se kdo cítí, jaký má životní styl, jak žije, co dělá… a čtyřicet není žádné stáří… stačí se podívat na dnešní padesátnice… je to úplně jiný pohled než na čtyřicátnice před třiceti a víc lety… časy se mění…
Joo to ja si vzdycky vzpomenu na film Eva tropi hlouposti…ta teticka slavila 50 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Jo? 8o To byla padesátnice? :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
18.1.12 11:24
Nelisa píše:
asha píše:
Regina Hero píše:
2vomi píše:
ALE nemyslim si, ze je to o veku ale o zivotnim stylu. Mela jsem moznost poznat dva manzelske pary ve stejnem veku kolem 40let. Jedni meli dve deti kolem patnacti a druzi meli 4 letou holcicku a novorozene. Ja myslim, ze je to uzasne. Miminko maminku omladi. Tady na tech parech to bylo vylozene videt. Ti s pubertakama meli zazity stereotyp, doma se potkavali jenom u vecere a druzi byli krasna mlada rodina.. i vypadali mlade. Me je 26, cekam svoje prvni mimi a jsem stastna, ze je to prave ted. Mam nejskvelejsiho chlapa se kterym stoji za to mit dite a za druhe citim, ze uz jsem na to pripravena. Kazdpadne maminam kolem 40 fandim, pokud maji to stesti a podari se jim splodit potomka v tomto veku, tak proc ne. Deti jsou stesti, zazrak a jak uz nekdo v predeslych prispevcich rekl, nikdo nevi v jake situaci byly ty maminy v mladsim veku. Neni to o veku kalendarnim, ale fyzickem.
Přesně tak… není to o věku, ale o tom, jak se kdo cítí, jaký má životní styl, jak žije, co dělá… a čtyřicet není žádné stáří… stačí se podívat na dnešní padesátnice… je to úplně jiný pohled než na čtyřicátnice před třiceti a víc lety… časy se mění…
Joo to ja si vzdycky vzpomenu na film Eva tropi hlouposti…ta teticka slavila 50 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Jo? 8o To byla padesátnice? :lol: :lol: :lol:

No jo..ale je fakt, ze kdyz jsem byla mala, prislo mi to uplne v poradku. Proste starena, no :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9879
18.1.12 12:13
Osmanka píše:
Holky, já ty starší maminky obdivuju. Ale trošku to i odsuzuju. A to z důvodu toho, že třeba bude chtít jít na vejšku a to ji ukončí až bude rodičům 70? Nemusí být zdraví už na to, aby finančně živili dítko. Neužijou si potomků. Tedy nejsema ni pro příliš mladé matky kolem 20. TO vidím na kamarádce - má odrostlé dvě děti - cca 12let, je ji 32 a hrabe ji - chce jít na diskotéku a tak, protože ve 20ti si připadala děsně vyspělá někam vyrazit a pořád se hrnula do chomoutu teď ji to schází. Osobně si myslím, že je zlatý věk na dítě kolem 30 - člověk si užil, zapracoval, zařídil si byt a práce mu něuteče. Mám zase jednu kamarádku, které je 32 a ta totálně odsuzuje rodinu. Prý nestudovala aby doma utírala zadky. Řekla bych, že je to tím, že studovala příšerně dlouho a vlastně teprve teď nastoupila do práce, tam je nejdůležitější, ale za 10let zjistí, že je to pořád dokola, což bude podle mě už pozdě na shánění partnera.

Právě ta bude mít děti ve 40 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14075
18.1.12 13:14

Ahoj holky,

tak přidám jen svůj názor :-)
Moje máma mě měla ve 28 letech a mou nejmladší sestru měla ve 38 letech..Teď je sestře 12 let a mámě už je 50 let, je unavená z práce, už chce svůj klid,i když se fakt snaží, tak se segře rozhodně nevěnuje tak jako se věnovala mě…Pořád sme někde byly,jezdila semnou na výlety, chodila do lesa a samozřejmě se sestrou taky podniká dost věcí,ale rozhodně ne tak jako semnou nebo s mojí starší sestrou.
Je to velkej rozdíl a sestra se pořád dožaduje její pozornosti, protože je to dítě a chce pořád něco vyvádět.A to ji měla teprve ve 38 letech…Takže díky této zkušenosti bych si dítě pozdě nepořizovala…Max do těch 40 let…
Podle mě je potom prostě pozdě.Jak ženské tělo je už k tomu prostě staré.Nemyslím si,že žena ve 40 je stará,ale na těhotenství ano.Taky sem měla pár známých , kteří mají o dost starší rodiče.A kamarádka nedělá nic jinýho než s tátou jezdí po nemocnicích,protože už měl mrtvici,infarkt a podobně.Je jí 22let a jemu 70let.Už má na to prostě věk a ona kvůli tomu trpí…A nerada bych šla ven s kočárkem,aby si lidi mysleli, že jsem babička.

Samozřejmě, ale respektuji, že je to život ostatních a musí se každý rozhodnout sám, proto mi to je jedno, protože mi do toho nic není.Jen jsem přispěla svým názorem.

Hezký den :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
18.1.12 13:50

Kytičko, tak třeba můj děda s babičkou se mnou jezdili na výlety, na dovolenou a tak až do sedmdesáti let, děda třeba v 76 letech jezdil na kole i sedmdesát kilometrů, tchýně jezdívá s námi na kolech a je jí 55 let… předloni se naučila jezdit na sjezdovkách, do té doby jen běžkovala… a naopak, třeba moje máti, i když mě měla zamlada a nic jí nebránilo, tak se mnou nikdy nedivočila, nevýletovala, nejezdila na kole, na lyžích, chtěla mít svůj klid a pokoj už snad od narození… tak bych to vůbec, ale vůbec nesváděla na věk… každý jsme jinak založení a když slouží zdraví, tak je to skvělé… ale nemocný může být i mladý člověk…
A taky si myslím, že když je člověk dostatečně sebevědomý a je spokojený se sebou a svým životem, tak ustojí i tu maličkost, že si někdo může myslet, že s kočárkem jde babička a ne maminka… ono je přece jedno, co si kdo myslí… ty si taky můžeš myslet cokoliv a bude to jen a jen tvůj názor, tvoje myšlení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.1.12 13:52

Jen k tomu, jak tady pořád někdo píše, že dřív měly všechny ženské děti ve 20, a jak to bylo super, byly mladé babičky, za matku 40 by se ostatní děti vysmály a tak… Já jsem ročník 75 a moje máma mě měla v 31 jako první dítě, mám ještě mladšího bráchu. A NIKDY SE NÁM NIKDO NESMÁL ANI JSME SE ZA SVOJE „STARÉ“ RODIČE NESTYDĚLI :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.1.12 13:54

Anonym z 13:52
Ještě dodám, že naši oba pracují, přestože už jsou v důchodu, ale baví je to a zvládají to, zaměstnavatel o ně stojí, chodí do divadla, plavat, scházejí se s kamarády, cestují, … zato znám spoustu lidí kolem 20-30 let, kteří mají pocit, že už mají živit za sebou…

• Citovat
  • Upravit
9481
18.1.12 14:04

Kytičko to je těžké já se ve 42 letech cítím skvěle a můj manžel o 13 let mladší říká, že bych kdejakou 30 strčila do kapsy a mateřství si užívám. Někdo už se starý narodí a později dle svého myšlení i staře vypadá :(
Jo a mám kamarádku a ta se stará o 50 letou maminku. Takže o věku to fakt není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14075
18.1.12 14:06

Regina : Ahoj,

já jsem sem nepřišla debat o svém názoru, pouze jsem ho sem chtěla napsat, ani nechci být za svůj názor nějak ´´souzená´´ je to jen můj názor a chápu, že každý má jiný.
Jen si myslím, že prarodiče, pokud si půjčí vnouče, tak to není denně jako ho má matka nastarosti.Samozřejmě, že s ní jezdí na výlety atd,ale už je vidět, že na ní nemá tolik sil, jako měla na mě… Když má volno, tak je to o nečem jiném, ale pokud přijde z práce, tak chce mít svůj klid,nebo je unavená…A semnou řádila i tak..Tak jsem to myslela..Samozřjmě, že člověk může být nemocný i mladý, ale je pravděpodobnější, že člověk 70 letech už bude mít nějaké zdravotní potíže ke svému věku.Natož pak,aby se dožili dospělosti svým dětí, natož vnoučat.Ale jak sem řekla, je to rozhodnutí, které musí nést každý sám, pouze jsem řekla svůj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1262
18.1.12 14:06

Přesně to říkám taky,já ročník 72,mamka mě měla ve 38 letech a dodnes je čilá jak rybička,někdo už je stařec ve 20 a jiný mladoučky ještě v 50 :dance: :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
18.1.12 14:10
Kytičkaaa píše:
Regina : Ahoj,já jsem sem nepřišla debat o svém názoru, pouze jsem ho sem chtěla napsat, ani nechci být za svůj názor nějak ´´souzená´´ je to jen můj názor a chápu, že každý má jiný.
Jen si myslím, že prarodiče, pokud si půjčí vnouče, tak to není denně jako ho má matka nastarosti.Samozřejmě, že s ní jezdí na výlety atd,ale už je vidět, že na ní nemá tolik sil, jako měla na mě… Když má volno, tak je to o nečem jiném, ale pokud přijde z práce, tak chce mít svůj klid,nebo je unavená…A semnou řádila i tak..Tak jsem to myslela..Samozřjmě, že člověk může být nemocný i mladý, ale je pravděpodobnější, že člověk 70 letech už bude mít nějaké zdravotní potíže ke svému věku.Natož pak,aby se dožili dospělosti svým dětí, natož vnoučat.Ale jak sem řekla, je to rozhodnutí, které musí nést každý sám, pouze jsem řekla svůj názor.

Kytičko, já tě taky nesoudím… jen jsem napsala, jak to bylo u nás… a mě vychovala právě babička s dědou, už od narození, a to bylo babičce 54 let, když jsem se narodila… a dožila se i vnoučat a byla to ta nejlepší babička a prababička, jakou znám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14075
18.1.12 14:11

Natylko, já jsem se ani nechtěla někoho dotknout.. Jen pouze říkám, že pokud má někdo dítě nad 40let (tak samozřejmě ještě není starý), ale později až dítě bude dospívat může to už být dost znát.Třeba ne, třeba jsou vyjímky,neříkám, že mám pravdu, pouze jsem napsala svůj názor.Třeba zrovna já budu ta,která bude chtít dítě po čtyřicítce, ale teď si myslím, že je prostě pozdě mít miminko po 40.
Do 40 to ještě ano,ale potom už ne, jen můj názor…
A jinak je to moc dobře :kytka: A moc ti to přeju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15108
18.1.12 14:11

Mojí spolužačce je 43 let,a její mamince 85.Babička bydlí v důchodáku v zimním období a v létě na baráku.Postará se sama o sebe,peče jim na vánoce,chodí se ptát,jestli nemá pověsit prádlo,že se jí,zdá,že už pračka doprala :mrgreen: a jinak má všech pět pohromadě a já si s ní moc ráda povídám,protože je velice příjemná a umí krásně vyprávět.Takže si říkám,možná příroda ví,komu ty děti po čtyřicítce ještě nadělit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14075
18.1.12 14:14

Regino, nechtěla jsem se tě nějak dotknout :kytka: a je moc hezké to co píšeš a tvoji prarodiče byli asi opravdu moc skvělí lidé :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14075
18.1.12 14:16
boball píše:
Mojí spolužačce je 43 let,a její mamince 85.Babička bydlí v důchodáku v zimním období a v létě na baráku.Postará se sama o sebe,peče jim na vánoce,chodí se ptát,jestli nemá pověsit prádlo,že se jí,zdá,že už pračka doprala :mrgreen: a jinak má všech pět pohromadě a já si s ní moc ráda povídám,protože je velice příjemná a umí krásně vyprávět.Takže si říkám,možná příroda ví,komu ty děti po čtyřicítce ještě nadělit :)

Ono je to opravdu asi o člověku…
Ale říkám si, že zase člověk nemůže odhadnout, jak to bude za 10 - 20 let…
Já bych se bála,aby třeba jednou si takhle nepořídila dítě a pak ho tady třeba ještě ani ne v dospělosti nenechala osudu..To by byly asi moje pocity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí