Tehu cukrovka 26t+1

166
16.6.17 18:41

Tehu cukrovka 26t+1

Ahojte holky dnes jsem byla na testech na cukrovku a hodnoty mam 5,29 pri prvnim naberu coz se na gynde nelibilo a jdu na dalsi testy v pondeli. Mela jste to nektera taky tak ze by se to na dalsim testovani zlepsilo.? nebo mam pocitat ze tyto hodnoty budou vychazet stejne s cimz pocitam a co to obnasi. Sestricka mi na odberech rikala ze to neni zavratne hodne ale ze mam jit domu ze zadne jine nabery se uz delat nebudou. tak sem z toho tak trosku na vetvi jelikoz u predchozich dvou tehu sem to nemela. dekuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Verun83
16.6.17 18:48

Hodnota na lacno?

• Citovat
  • Upravit
166
16.6.17 18:50

@Verun83 ano hodnota na lacno prave :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
16.6.17 18:53

Myslim, ze jina nebude. Plus minus samozrejme. Proste mas cukrovku.

• Citovat
  • Upravit
166
16.6.17 19:04

Uz sem s tim smirena :/ takze bude naka dietka ktera se bude muset dodrzovat.
dekuji. jak rikam u kluku sem ji nemela tak to neznam a prave ani nevim co to obnasi :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21651
16.6.17 19:08

@Therkisss najdi si tady na emimi diskusi o těhotenské cukrovce. Tam zjistíš, co obnáší dieta a vše okolo. Jinak spíš fakt počítej s tím, že hodnoty lepší nebudou a tu cukrovku máš. preventivně bych asi omezila sladké a dál uvidíš, jak dopadnou po neděli testy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.6.17 19:11

Ja mela opakovaně na lacno 5,13, takze uplne nad limitem. Poslali me do dia poradny, podle krve zjistili, ze to je opravdu hraniční. Mam doma glukometr a mam se trochu omezovat, ale hodnoty mi vychazi celkem v pohode, takze zadna převratná dieta neni. Doktorka rikala, jen omezit a nepřehánět to se sladkym, ale nic si nevazim. Neboj, to bude dobry :-) A miminko je prý taky akoraf velke. Ted jsem 36 tt

• Citovat
  • Upravit
166
16.6.17 19:12

No ja prave sladke skoro vubec nejim sem spis masak :) ja pocitam taky s tim ze hodnoty se nezmeni. dulezite je ze to budu vedet a snazit se delat vse pro to aby prcek a ja jsme byli v poradku :) vecer si k tomu sednu a projedu tady diskuze. abych tak nak vedela co a jak :)
 @nozu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
16.6.17 19:14

@Vend dekuji ja mam prave 5,29 odhad vahy maleho byl 3060g tak snad se to na vaze nepodepise :) moc Ti dekuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.6.17 21:31
@Therkisss píše:
@Vend dekuji ja mam prave 5,29 odhad vahy maleho byl 3060g tak snad se to na vaze nepodepise :) moc Ti dekuju :)

Odhad maleho ve 26'tt byl pres tri kila? To uz se takhle da spočítat? :-)

• Citovat
  • Upravit
4019
16.6.17 22:14
@Therkisss píše:
@Vend dekuji ja mam prave 5,29 odhad vahy maleho byl 3060g tak snad se to na vaze nepodepise :) moc Ti dekuju :)

U mě první lačná hodnota 5,1 a druhé měření 5,2. Takže docházím do dia poradny. Mám dietu, doma se neměřím. Dr. Mě vždy přeměří a zatím dobrý. Tak uvidíš, snad bude stačit dieta, ona ta hranice lačné hodnoty bývala dříve vyšší, takže spousta holek se vešla. :)) S tou váhou prcka, nespletla jsi se? To má být váha ve 26. Týdnu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
17.6.17 10:05

Ne, nezlepšilo. Mám cukrovku.

Měla jsem to stejně. Jen mě tedy na OGTT poslali už mnohem dřív, protože jsem zvýšený cukr měla v krvi už od 10tt. Ve 20tt. už mě poslali na test - první odběr nalačno 5,17. Opakoval se znovu za týden a hodnota 5,27. Pokud jsou dva odběry nalačno zvýšené (a je úplně jedno o jak moc), automaticky je to cukrovka a měla bys dostat žádanku na diabetologii.

Já chodím co 3 týdny, jsem na dietě a měřím glykémie. Měla jsem z toho celkem vítr, ale zjistila jsem, že si můžu dovolit spoustu věcí a pořád jsem v normě, takže jsem nakonec jen lehce přizpůsobila jídelníček a není to nic hrozného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7067
17.6.17 10:22

Třeba to budeš mít stejně jako já. Já mám netěhotná na lačno 5,5,; 5,4 a měla jsem i 5,8 už, bylo mi jasné, že jak otěhotním, tak budu hned vedená jako diabetik i přes to, že diabetes nemám. Někdo má prostě ranní hodnoty takové a nic s tím neudělá. Samo, že hned u prvních odběrů v 9tt jsem měla 5,5 měla jsem jít na opakované odběry a měla jsem 5,3 (oooo jaké překvapení) no takže jsem šla rovnou do dia, na oGTT se vůbec nemá chodit. Vyfasovala jsem glukometr, žádnou dietu nedržím, jím úplně stejně jako jsem byla zvyklá a hodinu a půl po jídle mám mít maximálně 7,8 a ještě jsem nikdy neměla víc než 6,5 (to bylo po večeři-normální a na to jsem šoupla ještě 2 muffiny), když si dám normální snídani, tak pak mám 4,0 - 5,0 (a třeba i s ochuceným jogurtem, domácí vaflí s ovocem), glykovaný hemoglobin jsem měla 26 a norma je 28-40, takže ne každá („zvýšená“) lačná hodnota musí znamenat cukrovku. Jsou tu prostě doporučení diabetologické společnosti, jsou stanovené nějaké „normy“, mimichodem jsou dost přísné, nezohledňují vůbec stav před otěhotněním… Takže nepanikařit. Počkat jak výjdou profily a pak dělat závěry. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
17.6.17 20:13

@Vend nene odhadovana porodni vaha vis spatne jsem to napsala tele sem :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
17.6.17 20:20

@Fima @poopie holky moc dekuju jsem o hodne klidnejsi a je mi lip. uvidime co mi pak reknou co a jak a uvidi se presne tak zadna panika akorat si tim pritizim :) moc moc dekuju :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí