Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Maminky, chtela bych se zeptat tech co jsou tehotne a stale koji. Klidne i vy co mate ty starsi deti. Nekrerym muj dotaz mozna prijde hloupy. Stalo se vam nekdy, ze by ty tehotenske hormony co jdou do mleka ovlivnovali vase deti? Dcerce jsou cerstve dva roky a ja jsem v 17tt a stale ji kojim. Rada bych pokracovala do porodu. U nas to spis kojeni je na uspani v poledne pripadne rano. Takze max dvakrat denne. Na rucickach (hlavne paze) ji zacali rust tmavsi chloupky, nektere jsou i delsi. Tak zda to nemuze byt i temi hormony? To bych nerada. Prijde mi totiz na to jeste malinka. Pokud to tim byt nemuze, tak muze podekovat zatoho geny chlupatemu tatinkovi. Moc dekuji za reakce. Hezky den
@Luca.m.z.87 Nemyslím že by to mělo být z toho, alespoň já nic takového nepozorovala, ale tedy kojila jsem kluka.
Take jsem nic takoveho nepozorovala, ale ono je mozne, ze za chvili mleka ubyde a bude zase jen mlezivo, tak bych se nebala, ze se to nezlepsi, kdyby to nahodou bylo temi hormony.
Moc vam dekuji za reakce. Ja se chtela zeptat, toze mi to prislo zvlastni. Ono to ve me zacalo vrtat, kdyz jsem se na to vcera ptala doktorky. na hematologii (dcera se leci s tezkou neutropenii) a ona mi rekla, tak nejiste, ze by to tim byt i mohlo. Ze ty hormony do mleka jdou. Ale chtela jsem se zeptat zkusenych matek, toze pani doktorka je sice moc fajn, ale hodne mlada.
To bych se spíš bála při užívání hormonální antikoncepce, nicméně podložené to nijak lékařsky nemám. Já kojím ročního a jsem těhotná a nic takového nepozoruju, ale šíleně mě to bolí. To přisátí je tak šílené že fakt nevím ![]()
@Lama Lama moc dekuji
@sladke-mameni tez moc dekuji. Jinak ja se naucila si pri prisati zmacknout prso a diky tomu me to neboli, jinak bez toho to taky boli jako cert.
Nic takového jsem nikdy neslyšela a ani u svého dítěte nepozorovala (kojené do 18 měsíců, cca 20. týdne mého těhotenství, pak se začalo mléko ztrácet a došlo k přirozenému odstavu).
@Luca.m.z.87 Kojila jsem dceru asi do poloviny druhého těhotenství (cca do jejího roku a třičtvrtě) a nic takového jsem nepozorovala.
Asi bych se zmínila pediatričce, v dnešní době bych měla strach z nějaké hormonální poruchy…
Jinak u nás taky došlo posléze k přirozenému odstavení, mléko se začalo ztrácet a stejně tak dcera přestávala mít zájem. Já byla nakonec ráda, protože mi kojení v těhotenství bylo strašně nepříjemné.
@Kassy @Leli83 moc vam dekuji za reakce. Asi se tedy poradim s pediatrickou nebo primo ne endokrinologii.
@Luca.m.z.87 Poraď se, za to nic nedáš a budeš mít jistotu. Pak bys nám to tady mohla napsat, taky by mě to zajímalo ???? Ty hormonální poruchy nejsou legrace, kamarádka třeba řešila s dcerou předčasný nástup puberty asi v 8 letech
Dle endokrinologů je to problém skoro plošný, protože hormony jsou všude, ve vodě, v jídle.. konkrétně jí třeba zakázali jist kuřecí maso z velkovýroby, že je nahnané hormony strašně moc ![]()
@sladke-mameni urcite se poradim a napisu. Prave dnes jsem se sama pidila, zda to spis nema z nejake stravy. Kamaradcin syn jedl hodne kureci maso a ty hormony mu ovlivnily rust. Doktorka ji rikala, ze i blba kurata na porazku jsou v dnesni dobe nahanena hormony, aby rychleji rostli a ovlivnuje to i dnesni mladez.