Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj všem, vím,že testuju brzo,vždy jsem měla pozitivní test až 36DC při 30dennich cyklech. Ale včera navečer jsem měla na testu slabou carku, dny předtím nic. Dnes ráno jsem udělala tedy test znovu a čárka byla růžová, krásně vidět, ale po zaschnutí je slabší, než ta včerejší? Už mám tři děti, ale tohle se mi nestalo, aby čárky po zaschnutí „mizely“. MS má přijít v neděli, takže vím, že se může stát cokoli, ale moc si miminko přejeme.
No není s čím radit, jedině počkat
přeji ať to dopadne tak, jak si přeješ ![]()
Jeste pockej do ms a pak delej test.carka by mela sitit.nestresuj se dobre to dopadne ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj všem, vím,že testuju brzo,vždy jsem měla pozitivní test až 36DC při 30dennich cyklech. Ale včera navečer jsem měla na testu slabou carku, dny předtím nic. Dnes ráno jsem udělala tedy test znovu a čárka byla růžová, krásně vidět, ale po zaschnutí je slabší, než ta včerejší? Už mám tři děti, ale tohle se mi nestalo, aby čárky po zaschnutí „mizely“. MS má přijít v neděli, takže vím, že se může stát cokoli, ale moc si miminko přejeme.
No měla bys ji odečítat v limitu. Takže jestli zmizela potom, tak bychse nestresovala a zkusila bych další třeba v tu neděli.
Ahoj mám 3 dny co měla MS přijít ale už 10den spinim , dnes ráno už maličko , včera ráno a odpolko na testu hezky viditelná slabá čárka dnes ráno jen pidi duch , mám to brat tak ze se tělo cistilo těch 10dni proto už na testu nic není ?jako ze tam mimi bylo ale odešlo
Ahoj holky, tak posilam dnesni test ze dne ocekavane MS a pro porovnani i ty dva predchozi. Anonymka ozivitelka diskuze ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, tak posilam dnesni test ze dne ocekavane MS a pro porovnani i ty dva predchozi. Anonymka ozivitelka diskuze
Gratuluji ![]()
Ahojky, jsem po zkušenostech se 3 ZT testovací maniak, tak se omlouvám.
Mám 3. den zpoždění jinak velmi pravidelné ms. Včera jsem koupila test, že budu testovat dnes ráno. Ve 2 v noci jsem se vzbudila a šla na malou a napadlo mě testovat hned. Bylo to asi po 5 hod spánku. Vyšla slabší druhá čárka. Pak jsem šla na wc ještě jednou tak po 4. hod a pak teď v 6. Jenže já blbka jsem si řekla, že zkusím druhý test.
No a teď na tom ranním je čárka slabší než v noci. Jsem z toho celkem rozhozená a místo radosti mám strach, že to zas nevyšlo. Myslíte, že to může být tím, že jsem mezi tím byla na wc? Mohli to být tak hodinu a půl před tím testem. Nebo je to jasný signál, že mimi odchází?
Počkej třeba 2 dny a zkus testovat znova
teď toho asi moc nezjistíš ![]()
@Lucinka2209 Jasně, zkusím zítra nebo v sobotu. Ale zajímalo mě, jestli se může množství chg snížit tím, že jdu krátce před tím na wc. Pila jsem taky mezi tím čaj, ale jen 2 loky…
@Anonymní píše:
@Lucinka2209 Jasně, zkusím zítra nebo v sobotu. Ale zajímalo mě, jestli se může množství chg snížit tím, že jdu krátce před tím na wc. Pila jsem taky mezi tím čaj, ale jen 2 loky…
Množství HCG se nesníží tím, že piješ a nebo jdeš na WC. Jen se sníží jeho koncentrace v moči., proto se romůže test jevit jako slabší
Proto je potřeba testovat z ranní moči. Nejlépe z té první. Nehledej problémy tam, kde nejsou a testuj za dva dny.
Můj doktor tvrdí, že slábnutí čárky nemá na prosperující těhotenství vliv,hladina Hcg v moči kolísá. Takhle mi to vysvětlil, když jsem k němu šla, že mi slábne čárka na testu, měla jsem teda i jiné problémy a ta slabá čárka mi teda taky nedodala. Doporučil mi zbytečně netestovat.
Ahoj anonymní…
Naprosto tě chápu.I já mám za sebou 3 potraty.Bohužel v mém případě 2× čárka nesílila a nedopadlo to.Zkus ten samý test opakovat s odstupem jednoho dvou dní a uvidíš.Moc držím pěsti.
@Oliverka28 píše:
Můj doktor tvrdí, že slábnutí čárky nemá na prosperující těhotenství vliv,hladina Hcg v moči kolísá. Takhle mi to vysvětlil, když jsem k němu šla, že mi slábne čárka na testu, měla jsem teda i jiné problémy a ta slabá čárka mi teda taky nedodala. Doporučil mi zbytečně netestovat.
Přesně. Za mě stačí dva testy za dva dny. A pokud čárka nezmizí úplně a nebo se z ní nestane pidi duch, pak je zbytečné se stresovat.