Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Thea42 tohle mě na těch doktorech někdy fakt štve, že nejsou empaticky. Chápu, že to chtějí říct na rovinu, ale nedávat tomu naději, když puls i velikost jsou fajn, mi přijde drsný.
Vím, že to teď půjde těžko, ale zkus zaměstnat hlavu něčím jiným, zkus hodně odpočívat a myslet na to, že to všechno může prďola dohnat a příští týden vytře doktorce zrak
kolikátý jsi tt a den? Prý teď záleží na každém dnu. Takže co dneska nebylo může být zítra úplně jinak ![]()
@Karkulka66 to me strasne mrzi
…sama vim, ze tu bolest zalepi jen dalsi tehotenstvi a radost z nej. Moc ti preju at se vam to brzy podari! Drz se
@Karkulka66 To je škoda. Mě, když se stalo to samé, tak mi kamarádka říkala, že je alespoň fajn vědět, že není problém s otěhotněním. Což mi tenkrát docela pomohlo.
Tak přeji hodně štěstí do budoucna a příště už to určitě vyjde ![]()
@Margit. Tomanova Díky. Teď 7. týden (přesně 6+3). Ležím s počítačem v posteli s úspěšně jsem místo práce usnula
Asi najedu na nějaká meditační léčivá videa, sice jsem na meditaci nikdy moc nebyla, ale určitě to nic nezkazí. To s tím “vytře zrak” se mi líbí… zkusím tomu embriu tu myšlenku předat a vyrůstku vysvětlím, že ho má nechat být a zmizet
Tak mi prosím držte palce ![]()
@Malej melounek
Ahoj, můžu se prosím zeptat na ten tvůj pobyt v nemocnici? Podle čeho usoudili, že už je to tak vážné, že tě dali na kapačky, jak ti tak zhruba bylo? Jak dlouho si tě tam nechali? A jak dlouho mají ty kapačky efekt? Funguje to, že tě “jakž takz vrátí do normálu” a dokážeš pak třeba dva tři dny jíst a pít, a jakž takz fungovat třeba alespoň týden?
Já si říkám, že bych kapačky taky už docela ocenila a přemýšlím, jestli to mám žádat už teď nebo ještě mám ještě pár dní vydržet. Zítra zavolám doktorce, ale přijde mi, že moc nechápe jak moc špatně mi je… Chci aby malému bylo dobře a nerada bych ho nějak trápila nedostatkem živin. (Navíc první těhotenství mi nevyšlo, protože doktorka si “nevšimla” jak moc vážné to je a nezačalo se to řešit včas. Tak teď už nechci nic podcenit.)
Jo a neberete někdo Torecan na nevolnosti? Já to začínám zvažovat.
Předem díky za odpovědi ![]()
@Thea42 Ahojky, neudržíš žádné jídlo a zvracíš?
A kdy jdeš vlastně na kontrolu?
Já bych být tebou té doktorce zavolala nebo si rovnou zajeď do nemocnice a řekni jim jak blbě ti je a že si celá oslabená.
@Thea42 ahoj, tak já jsem zvracela a měla hlavně prujem, ten byl prave velkej problem, stačilo si loknout vody, projelo to mnou a hned ven, už jsem to kolikrát ni neudržela až na wc, motala se mi hlava, byla jsem unavená, no a jídlo a pití nemělo proste šanci. Jela jsem tedy na pohotovost a chtěli si mne tam nechat, ale jsem na vše sama a mám dva hafany, tak jsem se domluvila, ze mi daji kapacku a pustí domu a kdyby cokoliv, tak prijedu znovu a zůstanu tam. Druhy den jsem tam byla na kontrole a napsali mi torecan. No po pravdě efekt jen chvilkovy, přestala se mi motat hlava. Pak jsem začala torecan a klasické černé uhlí a zlepšilo se to. Teď jsem 8+3, srdíčko už máme, fazolka se mi posunula a není už tak nízko a já jsem klidnější, ale nevolnosti stále trvají. Nevím zda chodíš do prace či jsi doma, ale já jsem tedy na pn a stále lezim a to pak ty dopoledne preziju a kolem třetí odpo jsem schopna něco polknout. Ale smrady mi vadej během celého dne, tak ze mám stále u sebe mentosky modre a ty mi dělají dobre.
Ahoj holky jak se daří? Dnes jsem byla na kontrole v 8. tydnu. Dopadlo to dobře, srdíčko bije. Mám už i prukazku ![]()
@Weru32 paráda gratuluji
mě opouští nevolnosti tak mám radost
říkala jsem to minulý týden mému gynekologovi, tak mi nasadil místo duphastonu gynprodyl, který se zavadi a nevolnosti jsou mnohem lepší. Prý mi to může dělat právě ten duphaston. Na kontrolu jdu az za tři týdny. To je hrozné to čekání ![]()
@Margit. Tomanova děkuji 🙂
To teda čekání ke peklo, já tam přišla na lačno, hlad jako blázen. Tlak jsem měla 169 na 100 a sestra byla na mrtvici. Tak jsem ji říkala, že jsem prostě nervózní jak to dopadne a že mám hlad. Což se potvrdilo. Hned jak jsem se dozvěděla, že mimi je v pořádku a pak jsem se po odberech najedla, hned byl tlak 125 na 80
Jdu na kontrolu 30. 10. a pak už budeme řešit velký screening
@Dominika7 děkuji ![]()
Ahoj, tak bohužel to nedopadlo. Včera jsem byla na operaci. No, nebudu zacházet do detailů, neboť se příčina ještě přesně neví. Doufám ale, že to dopadne jakž takž pozitivně a budeme to moci brzo zkusit znovu. Přeji hodně štěstí do budoucna.
Ahoj holky.
Mám na vás otázku a nevím, kam psát, je toho tady moc
.
Teď k otázce. Jsem těhotná 4+4. Před tím jsem dvakrát otěhotněla, ale bohužel jsem o mimi přišla. Jednou 5+3 a po druhé 4+2. Obojí bylo brzy a teď mám strach, aby se to neopakovalo. Čárky na testech moc nesílily. Teď bych řekla, že je to lepší. Testy s citlivostí 10 se krásně vybarvily, ale citlivost 25 se mi nezdá. Prosím vás o váš názor, co si o tom myslíte.
Moc vám děkuju ![]()
Miminko si moc přejeme ![]()