Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všem
Jdu si sem pro inspiraci… Jsem těhulka a trpím nevolnostmi. A máloco snesu do žaludku. Vlastně se poslední dobou držím jen polívek, zeleniny s těstovinou a chleba s vajíčkem na tvrdo, to jsou ozkoušená jídla, které snesu, ale už je pomalu nemůžu vidět. Prosím o inspiraci od Vás - co baštíte, co si děláte za lehká jídla atd. atd. atd. ![]()
@geilens píše:
Cherry rajcatadiky nim sem prezila prvni trimestr
Cherry rajčata, kedlubna, ředkvička, hruška - to jím pořád dokola ![]()
Ahoj, dlabu pomeranče, jahody a banány, bílé pečivo suché nebo s plát. sýrem, nesnesu maso ani žádnou zeleninu
@geilens píše:
Cherry rajcatadiky nim sem prezila prvni trimestr
já taky
hlavně sem trpěla hroznym nechutenstvym, a jediný co sem mohla vidět byli rajčata ![]()
Já jsem první těhotenství prozvracela od začátku ledna do poloviny března. Do té doby jsem nesnědla NIC. Sem tam termix, sem tam jsem nutně musela mít konzervu čočka s párkem, jinak NIC. V polovině března jsem dokázala pozřít rohlík se sýrem a rajčata, na konci března jsem dostala chuť na brambory se sekanou. Měla jsem porci, z jaké hladoví i děti ve školce, sotva jsem ji snědla a zaradovala se, že už je to nejhorší asi za mnou, šlo to zase ven.
U druhého těhotenství jsem zvracela taky, ale už to nebylo tak omezující a jíst jsem mohla normálně.
@ncc1701 píše:
Já jsem první těhotenství prozvracela od začátku ledna do poloviny března. Do té doby jsem nesnědla NIC. Sem tam termix, sem tam jsem nutně musela mít konzervu čočka s párkem, jinak NIC. V polovině března jsem dokázala pozřít rohlík se sýrem a rajčata, na konci března jsem dostala chuť na brambory se sekanou. Měla jsem porci, z jaké hladoví i děti ve školce, sotva jsem ji snědla a zaradovala se, že už je to nejhorší asi za mnou, šlo to zase ven.
U druhého těhotenství jsem zvracela taky, ale už to nebylo tak omezující a jíst jsem mohla normálně.
no hustý
ale aspoň jsi moc nepřibrala, ne? ![]()
@Lizzi
No sice mě strašili nemocnicí a kapačkama, ale jak se udělalo jaro a mně dobře, chodili jsme po práci „na jedno“ a tam taky do noci vařili… Takže kromě toho, že jsem měla doma oběd, vydatnou svačinu, bonbony, sušenky a večeři, tak jsem ještě třeba v deset ládovala topinky. Rodit jsem šla s 15 kily navíc, ale shodila jsem jen deset. Těch pět jsem měla ještě než jsem znovu otěhotněla, pak jsem si vyblila ještě dvě kila dolů a teď mám nahoře 21 ![]()
@jančamamča
Tak mě pomohla v začátku cola, už jenom tím jak je sladká jsem němala tolik hlad pak jsem přidala suchary se sýrem a postupně přidávala zeleninu a z tý jím ředkvičky, papriku, okurku a rajčata víc nic a to už nejsem v prvním trimestru…
![]()
Holky dneska italské rizoto s mrkví, hráškem a kukuřicí, pro mě bez masa a jo dá se ![]()
No já jsem nedokázala jíst skoro nic.. zvracela jsem úplně ze všeho a maso nebo salám jsem nemohla ani vidět..
teď už budu pomalu v pátem měsíci a pořád nemám chuť k jidlu.. jednou za čas trochu ale jinak hrůza a mi teda nepomáhá nic zkoušela jsem všecko od piškotů přes zeleninu pak ovoce a další ale nic mi nesedí.. teď to v sobě už občas dokážu udržet ale že by to bylo kdo ví jaké zlepšení se říct nedá..
No jo někoho to nepřejde ani po prvním trimestru ![]()
Já jednu dobu mohla jen chleba s taveňákem a polívky (vodové). Ráno na lačno 3 piškoty. Zato ve 3.trimestru co přede mnou neuteklo, to jsem sežrala
Neboj, to se srovná. Říká se, že po prvních citelných pohybech miminka, ale to si nejsem jistá ![]()