Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky všechny těhulky z Prahy 3. Bylo by fajn se tady najít a poklábosit a později až bude co vozit v kočárku si třeba i vyrazit na společnou procházku s prckem
Tak hurá do seznamování ![]()
a od kud z Prahy 3? Já sice nejsem přímo z 3. Bydlím na Praze 9 a hned vedle nás je Praha 3 a tam chodíme na procházky - Pražačka, památník, Ohrada a nebo na konečnou tramvají Jarov spojovací.
Ahojky ![]()
přímo z Ohrady, je to pátá zastávka od Spojovací.. Já budu jezdit s kočárkem až v březnu
, termín mám 14.3. 2010..
Ahoj, ja jsem soucasne tehule i matka z Prahy 3
bydlim kousek od Biskupcove u parku Parukarka ![]()
Jinak krome prochazek doporucuju nase MC Nova trojka v Jeseniove ulici ![]()
My chodíme právě na tu Ohradu - přes most a až k památníku. Já už mám 2letého rošťáka a druhé mimčo by se mělo narodit v červenci 2010 ![]()
ZelvaVeruna-co je MC nová trojka Verčo?
A kde budete rodit holky? Já se zaregistrovala u Apolináře a nevím, jestli jsem udělala dobře.. Dost lidí mi to odsoudilo.. Ale já si říkám, že je důležitý na koho člověk zrovna natrefí a i kdyby mě měl rodit nějakej debža, tak hlavně aby bylo hlavně miminko v pořádku ![]()
Já ještě registrovaná nikde nejsem (je zatím moc brzo). Ale chci zkusit Podolí a nebo Vinohrady. To si ještě musím nechat projít hlavou. Zatím mám zkušenost jen s Bulovkou, ale tam mě nikdo nedostane. Dodnes jsem naštvaná na oddělení šestinedělí a na novorozenecké..
Marfi, je to materske centrum, kam chodim s Domcou od malicka cvicit, ted jsem tam byla na vazani advent.vencu a v sobotu jdeme na Mikulasskou. Nejsem bohuzel dobrovolnice, pac jsem to nejak nestihala a ted se dvema detma nevim nevim, ale chodim tam jen jako „matka“
Je to tam prijemny a vsichni mili, tak to jen tak jako doporucuju, kdybys nevedela, kam pak s mimi chodit ![]()
Ivco vidis, ja zrovna premyslela, kdyby me do Podoli nevzali, ze pujdu na Bulovku..
Ja jsem uz zaregistrovana do Podoli, letos to bylo na palici, kdyz jsem tam rodila poprvy v dubnu 2008, tak stacilo se zaregistrovat tusim do 13tt nebo tak, ted je na kazdy termin porodu jen jeden den, kdy muzete prijit a berou jen 12 tehuli na den
Manzel tam sel misto me, 20.11. rano, byl tam v pul 7 a uz tam bylo pred nim 5 lidi!!! Mazec
Takze nastesti jsem zapsana, ale to neznamena, ze me vezmou, kdyz bude plno, ze jo
![]()
Ale byla jsem tam hoodne spokojena s tim porodem…
Kdyby to nevyslo, asi pomazu co nejbliz
takze na Vinohrady, nevim… ![]()
Vis co, kazdej ma jinou zkusenost, nekomu se u Apolinare libi, nekomu na Bulovce, fakt zalezi koho potkas… ![]()
Želva: Tak to je super, tam se určitě podívám a pak tam budu taky s prckem chodit, mám to za rohem, bydlím vedle Lídla ![]()
Ivca: Tak je fakt, že na tý porodnici asi záleží nejvíc na lidech.. Kámoška bude rodit na Bulovce-doporučila jí to jiná kamarádka,prej tam byla moc spokojená.. Mě by zase nikdo nedostal do Vinohradský.. Sice nevím, jaká tam je porodnice, ale já mám dost špatný zkušenosti s neurologií po tom, co jsem tam absolvovala vyšetření a týden ležela. Po tom, co jsem se u jednoho vyšetření zeptala, jestli bude bolet-měla jsem příšernej strach, mi přednosta neurologické stanice Dr. Piťha řekl, že nejsou placení od kusu a jestli se mi to nelíbí, tak se mám sebrat a jít! A to jsem jen chtěla vědět, jestli mě to bude bolet
.. Pohotovost to samý-po osmi hodinách co jsem málem skolabovala, jsem se dostala konečně na řadu.. Takže nic proti porodnici, ale já už mám takovej odpor k Vinohradský jako takový, že se mi zvedá kufr, jen jí vidím z dálky :-/ !
Ivca: tak jak to dopadlo s tou tchyní Ivčo? Koukala jsem, žes to psala na fejsu.. Moc ti držím palečky, ať máš klid..
Marfinka píše:
Ivca: tak jak to dopadlo s tou tchyní Ivčo? Koukala jsem, žes to psala na fejsu.. Moc ti držím palečky, ať máš klid..
Ještě to nedopadlo nijak. Manžel s ní mluvila a je prý z toho dost špatná. Ale manžel ví, že když jí sem nastěhuje, tak já se stěhuji k rodičům. Tak uvidíme jak to bude v lednu.
Tak ti moc držím palce! Já měla tchyni skvělou, ale bohužel už nežije
a s přítelem bydlíme u mý mámy-občas taky pedel, ale přeci jen, je to moje máma a když se pohádáme, můžu na ní alespoń štěkat-což si k tchýni, kterou nesnášíš, jen tak člověk nedovolí.. Ale úplně chápu tvůj strach o soukromí.. Taky se těšíme, až se jednou budeme moct těšit z bydlení sami
..
Ja sice nevim, co se stalo, ale uplne to chapu
Nase mam rada, ale bydlet s nima bych nechtela, casem bychom se fakt pozrali ![]()
Ale z tchyne by me kleplo, jsem z ni na nervy, strasne nerada tam jezdim (na dloouhy povidani
), takze k nam by bohuzel taky nesla ![]()
Teda holky, je to stejně síla, co? Většina tchyní je fakt na zabití, ta moje skorotchyně byla moc fajn.. Do ničeho mi nekecala, super se s ní povídalo a je mi moc líto, že už nežije.. Musím říct, že to bylo nejstrašnější období, páč jsem vůbec nevěděla, jak se mám chovat k příteli, abych mu nějak pomohla.. Ale ustáli jsme to spolu a já jsem za to šťastná
..
ZelvaVeruna: nejsi na fejsu? přidala bych si tě do přátel.. Ivču tam mám taky, tebe jsem nenašla na fanouškách E-mimina..
A ještě moje dnešní snažení
..
Marfi, jasne ze jsem na FB
i jako fanousek Emimina ;o) Podivej se mi do profilu a najdi si me podle jmena ![]()
No, moje tchyne je „bohuzel“ trochu blazen, ale kdyby s tim vsim aspon neco delala
takhle stve nejen me, ale i manzela, kterej uz vzdal cokoliv do ni hucet, babizna
Ale s tim nic nenadelam, ze… Ted tam jedeme na vikend a uz ted je mi blbe, nastesti jen 2 dny a je od nas pres 300 km, takze tam moc nejezdime ![]()
Hnizda jsou super, ja budu zitra jeste placat tvarohovy hvezdicky, snad budou k jidlu, jinak se mi povedly pracny, ale linecky a rohlicky mi moc nechutnaji, tak snad to nekdo sni
a budou mu chutnat
Hehe…