Tekutiny k příkrmům

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7213
2.1.12 20:20

tekutiny k prikrmum

Ahojte maminky,brzy zacnem s prikrmy,ale docela mam roupa v hlave a to,ze premyslim co davat pit krom umeleho mleka pres den…

Maly driv pil vodu,jen v minimalnim mnozstvi,ale aspon 10ml,davala jsem mu,ale nepravidelne…treba kdyz mel plakave obdobi,tak jsem mu dala cucnout co chtel,ale dal si dva loky a tot vse…

dneska jsem mu davala vodu(mel tuzsi kakani-tak vuli toho) a nic,zkousela jsem ruzne teploty,dokonce i lehce prisladit mlecnym cukrem(lactosou od babia),taky nechtel,neslazeny caj taky ne,tak jsem zkusila svestkovou stavu pro deti-naredila jsem ji tretinu stavy a zbytek vody a slupl to jak malinu…ale neredena stava byla sladka jak cecek,tak proto tekove redeni s vodou…ale proste porad je tam cukr…

mate nejaky tip,jak naucit na vodu a neslazene caje,mam porad dokola a dokola zkouset podavat,i kdyz nebude chtit a nebo co byste poradily???

diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
2.1.12 20:24

Podle mě se dítě nejdřív musí naučit pít a potom bude ochotné pít i vodu. První syn pil vodu hned, teď druhý vodu moc ne, tak dostává čaj, ředím mu ho napůl vodou ještě, občas si cucne, občas vypije třeba 50ml, nedá se to dopředu odhadnout. Čaje střídám od Lerosu, už teda dostal i slabounký ovocný, i když je až od 9m, ten mu asi chutnal nejvíc.
První se nejvíc rozpil v létě, to byl šílený průtokáč, jak je vedro, tak je dítěti najednou fuk, co pije, hlavně že pije :mrgreen: (ovšem teď furt řešíme „ťávičku“, že já blb ten sirup kupovala :zed: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
2.1.12 20:25

ahojky,
no my taky měli obdobný problém. malý nechtěl vodu ani čajík, ale já to nevzdala a stále zkoušela a nakonec si vodu i čaje oblíbil. rozhodně je nutné vydržet. u nás to aspoň zabralo.
tak to bylo u nás :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
2.1.12 20:30

gladys,ono se rika,ze i u krmeni u umeleho mlika neni od veci nechat trosku cucnout jinych tekutin navic,mam vyzkousene,ze kdyz jsem tak davala,ze mel snazsi kakani(lactobacilky dostava)..

ale u vody se sklebil…tak nevim jak to poresit,bylinkovy caj mel od babia fenyklovy,pak nejakou bylinkovou smes od alnatury…nebyla jsem ted skrz caje v drogerce a nebo lekarne ,tak nevim jaky je sortiment caje úpro deti od 4mesicu vic…ze bych zkusila treba neco jineho… :nevim:

okoli mi radi davat detske granulovane caje,ale me se do toho nechce,samozrejme pokud pak nebude pit,tak budu rada ze pije aspon to,ale nadseny bych z toho nebyla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
2.1.12 20:39

teď jsem si vzpoměla, že mi v lékárně tenkrát doporučili čajík přisladit hroznovým cukrem. určitě lepší než granulované čaje, které jsou víceméně chemické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
2.1.12 20:45
Betyha píše:
teď jsem si vzpoměla, že mi v lékárně tenkrát doporučili čajík přisladit hroznovým cukrem. určitě lepší než granulované čaje, které jsou víceméně chemické.

neni to glukopur????ten mu mudra prave vic doporucila nez granulaky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
918
2.1.12 20:56

Ahojky,

my měli a vlastně ještě sem tam máme uplně stejný problém. Bojujeme s tím už více než 4 měsíce. Čistou vodu do ni nedostanu vubec, neslazený dětský čaj sem tam. Takže to většinou musím řešit tak, že koupim dětský nápoj od HAMI a ředim ho s vodou. Snažim se dávat co nejvíce vody. Většinou to zabere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
2.1.12 21:01

Veverik-od hami myslis,takove ty ala ovocne stavicky???no ja prave uz pak ve finale zkusila naredit svestkovou a zahucelo to v nem kvalitne :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
2.1.12 23:02

My máme ty dětské pytlíkové od Lerosu a jsou fakt dobré, piju je taky. Ten žlutý bylinkový je výborný, je od 4m. No a ten ovocný od 9m je naprosto nej. (a popravdě nechápu, proč je až od 9m :nevim: )Mají v lékárnách, ale taky třeba v DM u dětských nápojů.
A pije je i ten dvouleťák, který jinak tvrdě vyžaduje šťávičku :pankac: takže opravdu JSOU dobré :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
2.1.12 23:15

Vhodné čajíky (granulovaný určitě nemyslím) i vodu bych zkoušela dávat pořád, třeba po trošičkách (můžeš zkusit injekční stříkačku), nakonec si vezme a bude to mít rád. Je ještě maličký, tak mu podle mě zatím stačí voda a mlíčko. Později můžeš zkusit i čaje sypané (zelený rooibos, honeybush..) Přisladit čaj můžeš glukopurem (hroznový cukr), v tomto věku bych normální cukr nedávala vůbec (až tak aspoň do roka a pak třtinový) a různé kupované dětské nápoje s cukrem jsem nedala nikdy. Nebo potom ještě rýžové sladidlo, až budete mít příkrmech zavedenou rýži - má docela dobrou chuť (koupíš ve zdravých výživách). Když už nějaký ovocný nápoj, později můžeš připravit čerstvý vodou zředěný džusík z ovoce, které už bude moct papat a bude mu chutnat (jablíčko, mrkev…) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
3.1.12 07:35

vvero,ja treba roibos miluji a piji ho pravidelne,od kolika let treba roibos muzoun deti?to si myslim,ze je chutny a zdravy caj…jojo,musim zkouset,co jineho zbyva,tu vodu fakt nechce.tak resim aspon nejaky ten cajim…koupim vic druhu a kdyztak to postupne dopiju ja :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
3.1.12 07:36

gladys,dekuji,ja na ten zluty leros mrknu…je tam jen napsane bylinkovy caj a je teda od ukonceneho 4mesice,ze? a delas ho dle navodu(myslim mnozstvi vody) a nebo delas slabsi caj???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
3.1.12 10:13

No my máme stejný problém. Akorát že syn má už 6,5 měsíce, ze začátku po zavedení příkrmů pil (to mi bojkotoval mléko) a teď pro změnu pije mléko, ale bojkotuje cokoliv jiného. Já už v nejhlubší krizi vyzkoušela i ten granulovaný čaj, ale on to stejně nepil. Čaje, šťávy, vodu - nic. Zkoušela jsem flašku i hrneček a taky nic. Flašku plive a s hrnkem si hraje. Občas si vezme, když mu ten čaj opravdu ohřeju, má to pořádně teplé až horké, ale taky ne pokaždé. Jakmile mu do pusy spadne prvních pár kapek, tak to okamžitě plive a semkne pusu, že mu tam už nic nestrčím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
918
3.1.12 10:32
RadanaH píše:
Veverik-od hami myslis,takove ty ala ovocne stavicky???no ja prave uz pak ve finale zkusila naredit svestkovou a zahucelo to v nem kvalitne :roll:

JJ přesně ty myslím. Měli jsme od nich snad už všechny. Když začínám byt zoufalá sahám po nich :) V 300 ml provedení dělají i čaje. Zajímavé, že mě teda ty čaje vubec nechutnají, ale malé jedou. Už se mi třeba i podařilo, že dva dny měla čaj, pak Hami a další den jsme se zase vpohodě vrátili k čaji sačkovému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
3.1.12 10:56

veverik,jsem se divala a ty svavicky maji treba dvojdecky,trojdecky a nebo pul litru,ale ma se to spotrebovat do 2dnu…si myslim,ze to moc mozne neni,kdyz das jen trosku stavicky a zbytek vodu,ze se to pak bude vylivat,coz je skoda :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí