Telefon pro 7leté dítě, není to brzy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
verulicek
20.1.15 07:12

@Mirii taky chci pořizovat až na ten druhý stupeň (pokud se nebudeme někam stěhovat..) u nás taky není třeba :think:

• Citovat
  • Upravit
1185
20.1.15 08:58

Naši kluci mají telefon od první třídy, protože jezdí do školy i ze školy autobusem. První rok měl starší telefon po nás a do druhé třídy jsme mu koupili nový dotykový, ale ne nijak drahý. Myslím, že stál něco málo přes dva tisíce. Mladší má taky v první třídě starší po nás a má slíbený nový dotykový, v červnu k narozeninám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22044
20.1.15 09:28
@Kamča.dalmatinka píše:
Ahoj. Mám syna 7 let, prvnáka a dožaduje se telefonu :lol:.Číst, psát, volat umí, ale není to brzy aby vlastnil telefon? Hlavně se bojim aby mi pak nonstop nevolal co dělám, kdy pro něj přijdu, co dělá táta atd :lol:

S konkrétním výběrem radit nemůžu.

Moje druhačka telefon nemá - také už jsme o tom mluvily, že ho některé děti ve třídě mají, ale já jsem zatím proti. Dohodly jsme se na kompromisu - telefon dostane, až přestane chodit do družiny a začne chodit do školy a ze školy sama… tj. čtvrté třídě.

Prozatím sama nikam nechodí, do školy ji vodíme (cestou do školky s bráchou), ze školy ji vyzvedávám, protože potom přejíždíme jinam na kroužek. A na to, aby mi volala z družiny nebo dokonce o přestávce, jí telefon pořizovat nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
20.1.15 13:23

@Kamča.dalmatinka můj kluk mobil od 5 let a to proto, aby si mohl volat s tátou.. ovšem poslední dobou to pěkně zneužívá, píše a volá na všechny strany. Nemá tedy dotykový, to jsem zavrhla hned - to bych se nedoplatila. Má Nokii (číslo teď fakt nevim).. a poslední dobou mi z kapesného připlácí. Protože má pomalu vyšší účet za volání, jak já :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2940
20.1.15 15:29

Pokud budu malého do školy a ze školy vodit tak mobil nepotřebuje. Jinak ho potřebuje a bude mít. Jinak si myslím že je to každýho věc, je to jako s autama. Někoho uspokojí filcka někdo musí mít audinu. Přesto to neukazuje nic o výchově nebo povaze toho člověka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Luisinka1
21.1.15 22:40

Dcera dostala v 10ti

• Citovat
  • Upravit
5473
21.1.15 22:42
@Blackova.K píše:
Pokud budu malého do školy a ze školy vodit tak mobil nepotřebuje. Jinak ho potřebuje a bude mít. Jinak si myslím že je to každýho věc, je to jako s autama. Někoho uspokojí filcka někdo musí mít audinu. Přesto to neukazuje nic o výchově nebo povaze toho člověka.

Ta jde řídit??? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
22.1.15 02:01

Moc všem děkuji. sice si stále nejsem jistá co pořídit, ale aspoň už vim v jaké hranici se to tak pohybuje, tedy spíš od 0-5000 :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
25.1.15 17:03

Já bych dítěti opravdu telefon za 5000 nekoupila.
Já sama mám dotykový Samsung za 1700, chlap si teď kupoval za 3000, aby měl kvalitní foťák a video vždy po ruce.

Dítěti tam za 500Kč v bazaru.

Ale asi záleží na financích každé rodiny.
Pro mě je 5000 rodinný rozpočet na půl měsíce (jídlo, drogerie, různé poplatky, oblečení, minidárky)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
26.1.15 11:39
@danik píše:
Já bych dítěti opravdu telefon za 5000 nekoupila.
Já sama mám dotykový Samsung za 1700, chlap si teď kupoval za 3000, aby měl kvalitní foťák a video vždy po ruce.

Dítěti tam za 500Kč v bazaru.

Ale asi záleží na financích každé rodiny.
Pro mě je 5000 rodinný rozpočet na půl měsíce (jídlo, drogerie, různé poplatky, oblečení, minidárky)

Pří nákupu v bazaru počítejte s tím, že může mít starou baterii, která neudrží nabití. Takže možná budete muset koupit ještě novou baterii - cena bazarového mobilu tím stoupne skoro na dvojnásobek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26247
26.1.15 13:01

Starší syn dostal nárazuvzdorný Samsung s nástupem do 1. třídy (samozřejmě náležitě poučen, že ve škole musí být vypnuté zvonění) - má už šestý rok. Letos nastupuje do 1. třídy mladší dítko, tak ten odolný telefon zdědí a staršák dostane něco novějšího, co si sám vybere ( a případně doplatí).

edit: ten Samsung stál tehdy necelé 4 tisíce, ale po 6 letech používání vypadá pořád stejně, baterka drží, čudlíky fungují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
1.2.15 11:34

Já nevím, dávat dítěti mobil v první třídě…Já říkám ve třetí třídě :D tak nějak ideální…Dcerka začala prosit o mobil okolo 9ti let. Dostala ho po bratrovi (na kterém jen tak mimochodem šlo jen volat :lol: ). Pak jsme koupili fialové véčko (týjo jaká značka??? :) ). Dnes má samsung, mladší budeme dávat zase to véčko :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26247
1.2.15 11:41

Mé dítě chodilo od 1. třídy samo ze školy, takže pro klid mé duše mělo mobil. Kdybych ho vyzvedávala, tak by ho nepotřebovalo. Od 2. třídy pak chodilo samostatně i na kroužky, takže opět muselo být na příjmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
510
16.2.15 19:32

V dnešní době to brzo určtitě není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie