Telefon pro 7leté dítě, není to brzy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2940
19.1.15 21:30
@Kamča.dalmatinka píše:
těžko říci:-).Chytrej je naštěstí po tatínkovi a krásnej po mamince :mrgreen:

a motoricky? :mrgreen:

Já mám puberťačku, je trošku jiná. Terč šikany a tak. Už ji dva mobily ukradli, asi tři rozbili takže má tohle http://www.zbozi.cz/…ne-3400-duo/?…
Kdyby byla jako syn, tak toho iphona má, ale 6 teda ne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
19.1.15 21:32

@Kamča.dalmatinka když už telefon u tak malého dítěte, tak bez internetu, klasický na volání a sms (jako nokie 3310 :nevim: )

• Citovat
  • Upravit
48576
19.1.15 21:33
@Antonie Bolavá píše:
@Kamča.dalmatinka a nevyškrábnete něco doma? My máme takhle jeden mobil po mně a jeden po mým taťkovi a děti si s tím hrajou. A manžel má zase po bráchovi :mrgreen: Ten by si pro změnu nic drahýho nekoupil

po nás nic živé funkční nezustane :lol:proto že to jsou drahé mobily, tak opravy stojí víc než novej normální tel. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
19.1.15 21:34
@verulicek píše:
@Kamča.dalmatinka když už telefon u tak malého dítěte, tak bez internetu, klasický na volání a sms (jako nokie 3310 :nevim: )

Proč bez internetu? Moje holky maj internet zablokovanej, ale maj v telefonech wifinu, takže jim doma stahuju hry, ale jinak se na net nedostanou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2940
19.1.15 21:35

@Kamča.dalmatinka jinak víš co, peníze máte tak když bude mět vyčnívat tak bude. Přeci nezměníš svůj životní styl kvůli spolužákům. Vedle dítěte který má matku samoživitelku prostě vyčnívat bude, a nic s tím nenadělš. Je potřeba najít ten střed, nedělat ze sebe socku ale zase necpat smradům horem dolem. Chceš něco? tak si na to vydělej a přispěj. Takže i když prachy třeba máme, tak nedáme. Jedem na zásluhy, když nejsou tak smůla.
A třeba u staršího jsme to podcenili, a pak těžce napravovali. Jako určitou roli hraje i povaha dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
19.1.15 21:41
@Blackova.K píše:
a motoricky? :mrgreen:Já mám puberťačku, je trošku jiná. Terč šikany a tak. Už ji dva mobily ukradli, asi tři rozbili takže má tohle http://www.zbozi.cz/…ne-3400-duo/?…
Kdyby byla jako syn, tak toho iphona má, ale 6 teda ne :mrgreen:

je snaživej, chytrej,spolelivej.On si na své věci pozor dává, ale je lojza, klidně dá nebo pujčí cokoliv.
Do školy nosí i peníze, proto že svainy v družině si platí a už teda došlo ke krádeži od spolužáka, ale on ještě neprohýřil nebo neztratil nic.Na své věci je spíš až pedanstký po svém tatínkovi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
19.1.15 21:42

@PetraJ dnes je internet prakticky všude, tak proč dítě podporovat, aby ho mělo 24 hodin po ruce i v telefonu? Mají si hrát spolu, ne s telefonama…z takových sedmiletých v mhd, co si celou cestu jen něco posílají a pouští si nahlas písničky…je mi z nich vážně smutno. Zjišťuju, že už se neumí ani normálně bavit :roll:

• Citovat
  • Upravit
2940
19.1.15 21:44
@Kamča.dalmatinka píše:
je snaživej, chytrej,spolelivej.On si na své věci pozor dává, ale je lojza, klidně dá nebo pujčí cokoliv.
Do školy nosí i peníze, proto že svainy v družině si platí a už teda došlo ke krádeži od spolužáka, ale on ještě neprohýřil nebo neztratil nic.Na své věci je spíš až pedanstký po svém tatínkovi :lol:

tak mu kupte nějaký obyčejnější. Koukněte na netu a něco vyberete, škoda že ty všechno zničíš :mrgreen: mohl mít po tobě. Ale nic drahého fakt nekupujte, kdyby náhodou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2940
19.1.15 21:49

@Kamča.dalmatinka nebo sezeptejte, u vašeho operátora. Někdy mají akce. A ještě něco, nevím jestli to budete řešit paušálem nebo kreditem. Naše děti měli paušál obě, a třeba dcerunka pitomá mobil každýmu půjčovala takžetřeba 5000 účet. Synek taky ale ten si to vytvořil sám :pocitac: takže jim to chlap zablokoval a měli jen určitý povolený čísla, mě, tátu a mezi sebou. To mě napadlo jak píšeš že kluk půjčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
19.1.15 21:49

@Kamča.dalmatinka hele, Blacková má zase pravdu. To byste nemohli jet ani na dovolenou kvůli spolužákům. Oni to stejně poznají.
Jinak já mám štěstí, že taťka s bráchou si kupujou nový telefony ještě než jim to zdechne :mrgreen: Kdybych jim otevřela šuplík, tak na mě určitě nějakej starší mobil vypadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
19.1.15 21:51

@verulicek a kde všude má internet sedmiletý dítě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
19.1.15 21:52

@Antonie Bolavá minimálně doma, ve škole, u kamarádů, dnes už u babiček.. :nevim:
Ale je fakt, že já jsem stará škola…slovo telefon ve mě vzbuzuje činnost telefonování…max psaní zpráv. Sama to tak mám, vyhovuje mi to, myslím, že je to fajn a nikdy mi nechyběl internet v mobilu a podobné blbinky. Možná je to tím, že nemám Fb a tudíž ani potřebu neustále kontrolovat svůj virtuální život :twisted:

• Citovat
  • Upravit
2940
19.1.15 21:58

@verulicek já mám mobil taky jen na volání a psaní. Nehraju na něm hry, občas ale fakt minimálně kouknu na net. Ale nemůžu srovnávat sebe s dnešní omladinou. Vše jde kupředu. To je jako srovnávat počítače, taky dětem nekoupím ten který jsem měla jako první.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
19.1.15 22:04
@Blackova.K píše:
@verulicek já mám mobil taky jen na volání a psaní. Nehraju na něm hry, občas ale fakt minimálně kouknu na net. Ale nemůžu srovnávat sebe s dnešní omladinou. Vše jde kupředu. To je jako srovnávat počítače, taky dětem nekoupím ten který jsem měla jako první.

Tak to už by snad ani nešlo, ne? :lol: Jedině ve starožitnostech. Já když si na ten krám vzpomenu… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
19.1.15 22:06

@verulicek jsem nemyslela místa, kde je wifi, ale počet přístrojů, na kterých má prvňák možnost surfovat. Jestli nemá přístup k počítači, tak je mu nějaká wifina na prd a je jedno, že ji má i babička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí