Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Kamča.dalmatinka píše:
těžko říci:-).Chytrej je naštěstí po tatínkovi a krásnej po mamince
a motoricky? ![]()
Já mám puberťačku, je trošku jiná. Terč šikany a tak. Už ji dva mobily ukradli, asi tři rozbili takže má tohle http://www.zbozi.cz/…ne-3400-duo/?…
Kdyby byla jako syn, tak toho iphona má, ale 6 teda ne ![]()
@Kamča.dalmatinka když už telefon u tak malého dítěte, tak bez internetu, klasický na volání a sms (jako nokie 3310
)
@Antonie Bolavá píše:
@Kamča.dalmatinka a nevyškrábnete něco doma? My máme takhle jeden mobil po mně a jeden po mým taťkovi a děti si s tím hrajou. A manžel má zase po bráchoviTen by si pro změnu nic drahýho nekoupil
po nás nic živé funkční nezustane
proto že to jsou drahé mobily, tak opravy stojí víc než novej normální tel. ![]()
@verulicek píše:
@Kamča.dalmatinka když už telefon u tak malého dítěte, tak bez internetu, klasický na volání a sms (jako nokie 3310)
Proč bez internetu? Moje holky maj internet zablokovanej, ale maj v telefonech wifinu, takže jim doma stahuju hry, ale jinak se na net nedostanou.
@Kamča.dalmatinka jinak víš co, peníze máte tak když bude mět vyčnívat tak bude. Přeci nezměníš svůj životní styl kvůli spolužákům. Vedle dítěte který má matku samoživitelku prostě vyčnívat bude, a nic s tím nenadělš. Je potřeba najít ten střed, nedělat ze sebe socku ale zase necpat smradům horem dolem. Chceš něco? tak si na to vydělej a přispěj. Takže i když prachy třeba máme, tak nedáme. Jedem na zásluhy, když nejsou tak smůla.
A třeba u staršího jsme to podcenili, a pak těžce napravovali. Jako určitou roli hraje i povaha dítěte.
@Blackova.K píše:
a motoricky?Já mám puberťačku, je trošku jiná. Terč šikany a tak. Už ji dva mobily ukradli, asi tři rozbili takže má tohle http://www.zbozi.cz/…ne-3400-duo/?…
Kdyby byla jako syn, tak toho iphona má, ale 6 teda ne
je snaživej, chytrej,spolelivej.On si na své věci pozor dává, ale je lojza, klidně dá nebo pujčí cokoliv.
Do školy nosí i peníze, proto že svainy v družině si platí a už teda došlo ke krádeži od spolužáka, ale on ještě neprohýřil nebo neztratil nic.Na své věci je spíš až pedanstký po svém tatínkovi ![]()
@PetraJ dnes je internet prakticky všude, tak proč dítě podporovat, aby ho mělo 24 hodin po ruce i v telefonu? Mají si hrát spolu, ne s telefonama…z takových sedmiletých v mhd, co si celou cestu jen něco posílají a pouští si nahlas písničky…je mi z nich vážně smutno. Zjišťuju, že už se neumí ani normálně bavit ![]()
@Kamča.dalmatinka píše:
je snaživej, chytrej,spolelivej.On si na své věci pozor dává, ale je lojza, klidně dá nebo pujčí cokoliv.
Do školy nosí i peníze, proto že svainy v družině si platí a už teda došlo ke krádeži od spolužáka, ale on ještě neprohýřil nebo neztratil nic.Na své věci je spíš až pedanstký po svém tatínkovi
tak mu kupte nějaký obyčejnější. Koukněte na netu a něco vyberete, škoda že ty všechno zničíš
mohl mít po tobě. Ale nic drahého fakt nekupujte, kdyby náhodou…
@Kamča.dalmatinka nebo sezeptejte, u vašeho operátora. Někdy mají akce. A ještě něco, nevím jestli to budete řešit paušálem nebo kreditem. Naše děti měli paušál obě, a třeba dcerunka pitomá mobil každýmu půjčovala takžetřeba 5000 účet. Synek taky ale ten si to vytvořil sám
takže jim to chlap zablokoval a měli jen určitý povolený čísla, mě, tátu a mezi sebou. To mě napadlo jak píšeš že kluk půjčí.
@Kamča.dalmatinka hele, Blacková má zase pravdu. To byste nemohli jet ani na dovolenou kvůli spolužákům. Oni to stejně poznají.
Jinak já mám štěstí, že taťka s bráchou si kupujou nový telefony ještě než jim to zdechne
Kdybych jim otevřela šuplík, tak na mě určitě nějakej starší mobil vypadne.
@Antonie Bolavá minimálně doma, ve škole, u kamarádů, dnes už u babiček.. ![]()
Ale je fakt, že já jsem stará škola…slovo telefon ve mě vzbuzuje činnost telefonování…max psaní zpráv. Sama to tak mám, vyhovuje mi to, myslím, že je to fajn a nikdy mi nechyběl internet v mobilu a podobné blbinky. Možná je to tím, že nemám Fb a tudíž ani potřebu neustále kontrolovat svůj virtuální život ![]()
@verulicek já mám mobil taky jen na volání a psaní. Nehraju na něm hry, občas ale fakt minimálně kouknu na net. Ale nemůžu srovnávat sebe s dnešní omladinou. Vše jde kupředu. To je jako srovnávat počítače, taky dětem nekoupím ten který jsem měla jako první.
@Blackova.K píše:
@verulicek já mám mobil taky jen na volání a psaní. Nehraju na něm hry, občas ale fakt minimálně kouknu na net. Ale nemůžu srovnávat sebe s dnešní omladinou. Vše jde kupředu. To je jako srovnávat počítače, taky dětem nekoupím ten který jsem měla jako první.
Tak to už by snad ani nešlo, ne?
Jedině ve starožitnostech. Já když si na ten krám vzpomenu… ![]()
@verulicek jsem nemyslela místa, kde je wifi, ale počet přístrojů, na kterých má prvňák možnost surfovat. Jestli nemá přístup k počítači, tak je mu nějaká wifina na prd a je jedno, že ji má i babička