Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Antonie Bolavá píše:
Tak to už by snad ani nešlo, ne?Jedině ve starožitnostech. Já když si na ten krám vzpomenu…
no kdybych se snažila
zrovna nedávno jsem na jednom bazaru něco takovýho viděla ![]()
@Antonie Bolavá já tady běžně čtu, že se pořizují tablety pro školkové děti..takže o počtu přístrojů bych se moc nebavila.. ![]()
@verulicek píše:
@Blackova.K tady nejde o „ten, který jsem měla jako první“ ale o to, co je skutečně potřeba a co už je výmysl dnešní doby, móda apod. Hold, mé dítě to bude mít těžké..nebude asi zrovna COOL
já to dala jako příklad.
Jinak já to neberu tak co je potřeba, dopřávám dětem i něco navíc. Nevím jak to bude s prckem až nastoupí do školy, ale pokud se bude dopravovat sám tak mobil dostane. A dostane takový aby se nemusel stydět. Protože ať se nám to líbí, nebo ne doba je jiná a konzum vládne světu. Já jsem hodně skromný člověk, nebýt manžela tak mám pořád tu 3310, vždyť mi to stačí ne?
Ale zase na to koukám i očima těch dětí a vím jak bylo mě když jsem byla pitomec a socka. Takže to třeba nechci aby děti byli.
@verulicek píše:
@Blackova.K tady nejde o „ten, který jsem měla jako první“ ale o to, co je skutečně potřeba a co už je výmysl dnešní doby, móda apod. Hold, mé dítě to bude mít těžké..nebude asi zrovna COOL
A jak to prosím tě rozlišuješ? Jako dotykáč je výmysl dnešní domy, takže ho nepotřebuje a tlačítkovej je výmysl té doby před tím, takže ten už potřebovat může? Mobil všeobecně je výmysl dnešní doby a lidstvo se bez něj tisíce let docela dobře obešlo. I auto, televize, pračka, to všechno jsou výmysly dnešní doby, bez kterých se dá žít a které vlastně nepotřebujeme. Tak o čem se tady vlastně bavíme? Co není výmysl a co už jo?
@Blackova.K já jsem většinou neměla to, co jiní…možná jsem byla často terčem posměchu, ale řekla bych, e mě to naopak do života dost naučilo
doma mi bylo vždycky vše rozumně vysvětleno…často to třeba i byly věci, které bychom si dovolit mohli, ale moje mamka (díky jí za to) mě naučila, že nemusím jít vždy se stádem.
a že oblíbená můžu být i pro jiné věci…a že kamarádi, kterým záleží na tom či onom mi nestojí za to. Ano, byla jsem možná předčasně dospělá, ale jsem ráda, že ve mě nezakořenil právě onen nutný „konzum“. Manžela mám podobného smýšlení, takže jsme takoví magoři…
Jinak miluji svůj Ericson T700 ![]()
@Antonie Bolavá Ale spousta lidí se vrací záměrně zpět
proč se dostávají do módy látkové pleny, děti se nosí zase v šátcích…proč některé domácnosti nemají televize, auta…? Nemyslím si, že všechno moderní je nutně lepší ![]()
@verulicek píše:
@Antonie Bolavá Ale spousta lidí se vrací záměrně zpětproč se dostávají do módy látkové pleny, děti se nosí zase v šátcích…proč některé domácnosti nemají televize, auta…? Nemyslím si, že všechno moderní je nutně lepší
To já taky ne
Ale na to jsem se neptala. Ptala jsem se, kde teda máš tu hranici, co je výmysl dnešní doby a co je potřeba. Kdybys tu napsala, že mobil nikdy a žádný a dodala tohle zdůvodnění, tak to beru. Ale tak moc to asi neprožíváš, když sama mobil máš a máš i internet ![]()
@verulicek jako víš co, já chápu, že někdo nemá televizi. Ale potkat někoho, kdo si záměrně kupuje starý modely, aby nešel se stádem, to bych si teda klepala na čelo
@Antonie Bolavá klepej..těch T700 mám doma 5ks (dva už jsou teda na vyhoz - používám stejný model už přes deset let) Ne proto, abych šla proti proudu, ale i proto, že se mi ten telefon moc líbí a ještě jsem nenašla nic, co by se mi líbilo aspoň stejně tak
už se neprodává, takže mám ještě dva rezervní. Chlap si dělal srandu, že než najdu "náhradníka, přestanou mi do tohoto telefonu vyrábět SIM karty.
Takže klepej klepej, ty staré modely jsem ještě vloni pracně sháněla. ![]()
Ale jsem celkově divná…pamatuju si, že byly doby, kdy jsem chodila dva roky bez deštníku, než jsem našla takový, který se mi líbil a nikdo ho neměl ![]()
@verulicek píše:
@Antonie Bolavá klepej..těch T700 mám doma 5ks (dva už jsou teda na vyhoz - používám stejný model už přes deset let) Ne proto, abych šla proti proudu, ale i proto, že se mi ten telefon moc líbí a ještě jsem nenašla nic, co by se mi líbilo aspoň stejně takuž se neprodává, takže mám ještě dva rezervní. Chlap si dělal srandu, že než najdu "náhradníka, přestanou mi do tohoto telefonu vyrábět SIM karty.
Takže klepej klepej, ty staré modely jsem ještě vloni pracně sháněla.
Ale jsem celkově divná…pamatuju si, že byly doby, kdy jsem chodila dva roky bez deštníku, než jsem našla takový, který se mi líbil a nikdo ho neměl
Tohle mi taky divný nepřijde. Tvůj mobil je tvoje osobní věc a používáš ho jen ty. Tak proč ne? Mně jen nejde do hlavy ten výmysl dnešní doby. A marně čekám na odpověď ![]()
Pro prvni stupen byc telefon neporizovala( u nas je jina situace)
druhy stupen, to uz je samej iphon
takze tak ![]()
Tak já je projížím a zatím fakt nevím.).ocením další typi, hlavně né moc náročný na obsluhu.-D. děkuji
@Kamča.dalmatinka píše:
Tak já je projížím a zatím fakt nevím.).ocením další typi, hlavně né moc náročný na obsluhu.-D. děkuji
Zrovna řeším totéž, budu pořizovat pro prvňačku, už mám vybraný. Nejde jim ale teď eshop, takže odkaz nehodím. Dotykáč za trojku, modrý, páč to je oblíbená barva. Víc do toho vrazit nehodlám. Pořizujeme čistě z nutnosti, protože má dost kroužků s blbým parkováním u školy, takže ji jenom vysadím před školou a kdyby náhodou výuka odpadla, tak si mě zavolá zpět, nebude čekat 2 hodiny. S prtětem, které po obědě spí - nebo spíš rádo by spalo, kdybych nemusela taxikařit se starší - mně to přijde jako nejlepší řešení. Do školy (základní) ale telefon bude mít zakázaný, nevidím důvod, proč ho tam nosila.
Ja teda dotykac fakt detem kupovat nebudu. mame problem uplatit krouzky a telefon beru jako funkcni dulezitou vec na komunikaci, ne na machrovani. Dotykovy display je vulnerabilni, cudlikac vydrzi vic.