Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Larr píše:
Určitě není. A určitě máte doma pc? A já tu tvrdím, že nemít tv a mít pc je snažší, než nemít nic. Pc nahrazuje tv a stále častěji.
My meli PC jeste driv nez TV
Je to pracovni nastroj. Takze by to byl docela prusvih nemit ho. Ale TV nam teda nenahrazuje
O tu nestojime.
asha píše:Larr píše:
Samo, nemít tv tak před 8-10 lety, kdy tolik lidí nemělo pc jako dnes a vychovávat v tomhle prostředí děti, tak to už bylo náročnější.
Dnes má pc skoro každá domácnost (tedy většina).
Upřímně, pořady na tv si samozřejmě vybírám a nelíbí se mi ani zprávy na pc. Např. novinky na seznamu jsou příšerný. Co se týče výplachu a vymývání mozků, to umí noviny, letáčky, bilbordy ale i pc. Viz skryté i neskryté reklamy, které ti furt naskakují apod. Že se pc hodně lidí živí je jasný. Já si jen furt opravdu myslím, že nemít tv, ale mít pc (a často i ne jedno) je snažší.
Nebo si dovedeš představit nemít tv ani pc. S dětmi si furt jen hrát stolní hry, číst knížky, být venku. Zkrátka nemít nic k čemu je můžeš na chvíli posadit a to se nějak hýbe, nějak s nimi komunikuje.
S tv si nepokecáš, jasný, ale to mi přijde, že je zase takový ten styl života, jak jsem psala. Jak děti spí, sedáme k pc, už nedereme po večerech peří:)))))asha píše:Larr píše:Ne, ja delila stejne cas mezi TV i PC
Módní hit ve smyslu, teď frčí pc a tudíž telka šla stranou. Takže to, co prosedíte u pc byste jinak proseděli u televize.![]()
![]()
On ted frci PC??? To ma teda docela vydrz. Mozna tak, kdybys to napsala pred dvaceti lety
Tobe vyhovuje, co se vysila v televizi? Nekomu proste ne, PC s tim nema co delat. Navic se spousta lidi psanim na PC i zivi
A jeste jedna vec: s TV si fakt nepokecam.Nechapu, o co ti jde
Vzdyt tohle tu prece pisem od zacatku.
Jinak mit a nemit TV a PC mit stale, je porad velky rozdil. Do 1.dubna jsme meli oboje, takze ten rozdil mam v cerstvy pameti
Takze: televize u nas jela kazdy vecer (Animacek). V PC poustime pohadky vyjimecne. Obcas si vecer pusime film. A tim to hasne. Cas travime fakt jinak. Kdyz mam volno, jsem na PC a mozna i diky tomu nejsem uplne mimo, protoze doma jsem s detma uz 8 let.
Reklamy v PC nemam, umim je vypnoutReklamy, ktery kazdych 15 minut prerusujou filmy v TV dost tezko muzes srovnat s billboardem.
Takze o co ti jde? Televizi tu nechcem zadna, PC mame doma vsechny. A co?
Mmch. pokud jde o PC, nepujde mi o deti, jako spis o sebe. Deti k PC neodkladam, k PC se odkladam sama.
To je jako odpoved na tvoji narazku, co bych delala nemit nic, k cemu je muzu posadit. Moje deti si bud hrajou, nejstarsi si dela ukoly a ma svoje zajmy, takze ty televizi fakt nepotrebujou, vzpomenou si na ni jen u babicek.
A styl zivota…no kazdy dela to, co ho bavi, ne? Mne bavi knizky a emimino
Příspěvek upraven 17.09.11 v 19:27(a fura dalsich veci, treba siti…takze to ja delam po vecerech).
Pokud člověk pohádku zná, ví o čem je pak je to dobře. Ale pokud chtěl syn vidět něco na Pc, já mu to zapla (jako, že právě hit v kině, mezi dětmi ve škole či podobně) kolikrát jsem se nestačila divit, co v animovaný pohádce bylo. Samo, že mám načtenou recenzi, tipy apod., vše neohlídáš.
Mám známou, co se se svou 2-nyní už 5 letou dcerou pravidelně dívala na Simpsonovi:((( Tak to mi vždy přišlo jako šílený mazec.
A chci se ještě podepsat pod názor (ten už tu také padl), že trávení času u pc a tv má jedno společné - děti nerozumí psanému textu. Neporozumí ani příbalovému letáku u prášků. Učiliště a střední školy s technickým zaměřením - to jsou místa, kde jsou natom v tomhle směru náctiletí dnes asi nejhůře.
Larr - řadu nových pohádek skouknu večer při žehlení a pak se rozhodnu, jesli je vůbec pustím dětem
.
K tomu čtení s porozuměním - ono taky záleží, co u toho PC děti dělají
. Mi ve škole všichni tvrdí, jak umí s počítačem, a v praxi to znamená, že ho umí zapnout, proklikat se na svou oblíbenou hru nebo na Facebook a tím jejich ICT dovednosti končí.
Jasně, jasně.
Zkrátka jsem tady tou diskusí chtěla říct, že nechat nekontrolovaně děti na pc (což podle mne většina rodičů náctiletých školáků dělá, mají pc v pokojíčku) je to samé jako nechat je u tv. Nevidím v tom rozdíl.
Naopak třeba programy jako animal planet mi vždy přišli úžasný. Ale ty dnes člověk najde taky na pc.
Tak u nás máme, jak už jsem psala, doma více PC a myslím, že pokud někomu nahrazují čas trávený u tv, tak jedině mi
. Dcera to zapne jednou za dva týdny na cca 2h (hraje hry), mechaniku na DVD má pokaženou a nikdo nemá čas to dát do kupy, takže pohádky nefrčí. Já (jsem doma s 8m dítkem) trávím na PC tak asi 6-8h denně - 2 až 3h pracovně, zbytek většinou emimino
. Muž asi tak 10 - 15h denně, z toho 10 - 15h práce
a jako kulisu má buď rozhlasové hry nebo publicistické pořady České rozhlasu. Takže u nás opravdu PC nesupluje TV dětem. O existenci Animáčka jsem se dozvěděla až z téhle diskuze. Jo, a reklamy mi taky muž vypnul, takže se fakt nechytám.
Larr, vim, ze diskutujes, to byla normalni otazka. O co ti jde? Chces tak dokazat, ze kdo ma PC neni o nic lepsi nez ten, kdo ma TV? Ale o to tu prece vubec nejde. My si tu nedokazujem, jak jsme dobry, my proste pisem o tom, jak nam TV nechybi
A pokud vim, ja sama jsem psala, ze pokud mam PC, nemam ani zadny duvod si TV porizovat
Takze trochu noseni drivi do lesa ![]()
Na emimi mi zadny reklamy nebehaji, ani nevim, ze tu nejaky jsou… Nebehaji mi nikde. Mam Linux, Mozillu, vsechno mi jde vypnout a tyhle veci jsem udelala uz davno, pripadne je vypne manzel, pokud se neco zmeni, a mam to naporad ![]()
Mozek mi teda nic nevymyva, ono to u mne teda ani moc nefunguje, ja nekupuju veci, o kterych se toci rekamy. Neni to zadna zasada, kdyby se tocily reklamy na eko veci, vege jidlo a pod., tak bych to rict nemohla
To nemyslim zle…ale pro priklad, je mi sumak, jak uzasny jsou vlozky Allways, mam kalich a latkovky
No pro spoustu lidi asi nebudu v poradku, ale ubezpecuju te, ze vypadam uplne normalne ![]()
Larr píše:
Jasně, jasně.Zkrátka jsem tady tou diskusí chtěla říct, že nechat nekontrolovaně děti na pc (což podle mne většina rodičů náctiletých školáků dělá, mají pc v pokojíčku) je to samé jako nechat je u tv. Nevidím v tom rozdíl.
Naopak třeba programy jako animal planet mi vždy přišli úžasný. Ale ty dnes člověk najde taky na pc.
Ale tady prece nikdo netvrdi opak…nebo tu nekdo psal, ze nechava deti tvrdnout u PC? ![]()
kahaja píše:
Tak u nás máme, jak už jsem psala, doma více PC a myslím, že pokud někomu nahrazují čas trávený u tv, tak jedině mi. Dcera to zapne jednou za dva týdny na cca 2h (hraje hry), mechaniku na DVD má pokaženou a nikdo nemá čas to dát do kupy, takže pohádky nefrčí. Já (jsem doma s 8m dítkem) trávím na PC tak asi 6-8h denně - 2 až 3h pracovně, zbytek většinou emimino
![]()
a jako kulisu má buď rozhlasové hry nebo publicistické pořady České rozhlasu. Takže u nás opravdu PC nesupluje TV dětem. O existenci Animáčka jsem se dozvěděla až z téhle diskuze. Jo, a reklamy mi taky muž vypnul, takže se fakt nechytám.
Larr, reklamy se vypnout daji. V TV ovsem ne, tu musis holt natvrdo ![]()
asha píše:Larr píše:Ale tady prece nikdo netvrdi opak…nebo tu nekdo psal, ze nechava deti tvrdnout u PC?
Jasně, jasně.Zkrátka jsem tady tou diskusí chtěla říct, že nechat nekontrolovaně děti na pc (což podle mne většina rodičů náctiletých školáků dělá, mají pc v pokojíčku) je to samé jako nechat je u tv. Nevidím v tom rozdíl.
asha píše:
Larr, vim, ze diskutujes, to byla normalni otazka. O co ti jde? Chces tak dokazat, ze kdo ma PC neni o nic lepsi nez ten, kdo ma TV? Ale o to tu prece vubec nejde. My si tu nedokazujem, jak jsme dobry, my proste pisem o tom, jak nam TV nechybiA pokud vim, ja sama jsem psala, ze pokud mam PC, nemam ani zadny duvod si TV porizovat
Takze trochu noseni drivi do lesa
![]()
Na emimi mi zadny reklamy nebehaji, ani nevim, ze tu nejaky jsou… Nebehaji mi nikde. Mam Linux, Mozillu, vsechno mi jde vypnout a tyhle veci jsem udelala uz davno, pripadne je vypne manzel, pokud se neco zmeni, a mam to naporad
Mozek mi teda nic nevymyva, ono to u mne teda ani moc nefunguje, ja nekupuju veci, o kterych se toci rekamy. Neni to zadna zasada, kdyby se tocily reklamy na eko veci, vege jidlo a pod., tak bych to rict nemohlaTo nemyslim zle…ale pro priklad, je mi sumak, jak uzasny jsou vlozky Allways, mam kalich a latkovky
No pro spoustu lidi asi nebudu v poradku, ale ubezpecuju te, ze vypadam uplne normalne
Larr píše:
Vypnout reklamy???
kahaja píše:
Tak u nás máme, jak už jsem psala, doma více PC a myslím, že pokud někomu nahrazují čas trávený u tv, tak jedině mi. Dcera to zapne jednou za dva týdny na cca 2h (hraje hry), mechaniku na DVD má pokaženou a nikdo nemá čas to dát do kupy, takže pohádky nefrčí. Já (jsem doma s 8m dítkem) trávím na PC tak asi 6-8h denně - 2 až 3h pracovně, zbytek většinou emimino
![]()
Nevím jak to můj muž dělá, ale jdou.
asha píše:
Larr, reklamy se vypnout daji. V TV ovsem ne, tu musis holt natvrdo