Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
asha Jsme normální, moderní rodina, akorát bez TV. Máme 2 laptopy, slušné připojení k pc. Naše děti znají Mašinku Tomáše, šmouly atd. Jde jen o to, že mi vyhovuje pustit jim KDY chci CO chci. Jak už zde bylo psáno -bez reklam a různých ukázek akčních atd filmů.
Ale jsem ráda, že je vás tu docela hodně „beztelevizních“
@asha píše:
Moc radikalni ji nemit?Mne prijde uplne zbytecny ji mit jen kvuli Animackovi a hokeji
Ale chapu to, je to o videni sveta…dokud jsme meli televizi, taky mi to prislo nepredstavitelny. Ale najednou nebyla a vsem se nam ulevilo.
kvuli animacku ji prece nemam a ani ji nikdo nekupoval,pokud jsou lidi soudny a maji konicky zajmy a jine cinnosti,nemusi i nich jit televize 24hod. denne a jsou na tom uplne stejne jako Ti,co ji nemaji…Ten kdo u ni sediod rana do vecere a cumi,nebo mu jde cely den a ani ji nesleduje-budiz ,to je jina kapitola,ale ja se pres obed kdyz syn spi treba divam na sama doma,nebo si ctu,atd…
Nerikam,ze je to nutnost a ze ji musim mit,ale nemit mi taky prijde divne ![]()
Příspěvek upraven 22.05.12 v 13:18
Taky nemame televizi, deti se divaji na pohadky na pocitaci. Znam takove lidi cim dal tim vic.
Deti neznaji tolik veci z reklam, coz jsem opravdu rada, na animacka se divali, kdyz jsme byli v hotelu na dovolene, a kdyz jsem videla pokemony a jine veci, ktere tam jsou tak si myslim, ze je jen dobre pokud to bude vyjimka, nebo pokud se k tomu dostanou v pozdejsim veku.
Nebudu si porizovat televizi, jen proto ze ji maji ostatni.
Kdyz ji nemame, deti vedi, ze dlouha pohadka je jeden den tydnu, ze obcas se divame na neco kratkeho-napr smoulove a pod, postupne se uci, ze to na co se divam si muzu vybrat jak sama chci a nemusim cumet na to co je zrovna v televizi pripadne na spoustu reklam. Mozna jim to bude nekdy chybet, a pak to zvazim, zatim to vidim takto. Ze nebudou znat vsechny uzasne veci ktere v TV jsou je pravda, ale nebojim se, ze by si proto nenasli kamarady nebo neco takoveho.
@CokeLady píše: Čistě ze zvědavosti - proč nemáte televizi, když pohádky nebo dětské pořady pouštíte na PC?Chápu, když někdo nemá televizi a děti se prostě na nic nekoukají.Ale nechápu to spojení nemít televizi a koukat se na filmy a pořady v PC. Kvůli reklamám?
asi kvuli tem reklamam
![]()
Ja se tu nechci dohadovat, jen zkratka nechapu, co je tak spatneho, mit tv. Zkratka nenecham deti koukat porad a na blbosti… My si s manzelem radi sedneme vecer k tv a pustime si pekny film na bluray..mame domaci kino, je to manzeluv konicek
Na blbosti typu ordinace, ulice nekoukam… ale pustim si treba zpravy nebo particku.. a pokud ma nekdo pc misto tv, tak je na tom defacto jako my…
Nikynka86 Nedělej tady rozbroje…kvůli tomu jsem to nezakládala.
Děti jsou asi různé-ty moje například vidí na návštěvě u babičky zapnutou TV, sednou si před ní a fascinovaně čumí…na všechny možný kraviny, co jim televize předkládá… Nedávno tam šoupli nějaký film o týraném děcku…to jsem potom měla co vysvětlovat…
Myslím si, že jako rodič mám právo vybrat svému dítěti pořad, film, o kterém si myslím, že mu něco dá…
Asi je taky něco jiného mít chlapa, co se rád a hodně dívá na sport
@lenkaha píše:
Ahoj, měla jsem v úmyslu založit novou diskuzi, ale zkusím oživit tuhle
Jde mi o to…telku nemáme rok. Jsme bez ní maximálně spokojení. Zprávy si přečtu na pc, dětem na pc pouštím pohádky…ALE už jsem se několikrát setkala s reakcí typu: Ve škole bude divnej, když nebude mít přehled, co dávají v TV…Šidíte je o pohádky (což není pravda-pohádky pouštím a ještě víc čteme)…
Co si o tom myslíte? Je na tom něco pravdy?
Ahoj, tak ta TV už teď nebude problém. Pokud se orientují na PC a ostatních současných zvyklostech, tak děti už telku moc neřeší. .-)
Já myslím, že jestli dětem vysvětlíte, že některé rodiny TV mají jiné ne a že na každém co si vybere tak to zvládnou - je potřeba jim věřit. To je podobné jako že v některých rodinách se věří na ježíška jinde ne. A jestli máte doma PC, rychlý internet není co řešit.
A to, že budou vyčnívat, no to je to co například mně bude vadit nejméně u mých dětí( myslím obecně), hlavně ať nejdou slepě s davem jako ovce.
Já jsem dlouho nemohla pochopit proč nemít doma TV a teď zjišťuji, že opravdu kromě zpráv a terie velkého třesku se na ni vůbec nedíváme. Teď se budeme stěhovat a vážně uvažuji, že kabelovku ani nenahlásím a TV zrušíme.
Příspěvek upraven 22.05.12 v 13:31
Ja rozhodnuti nemit televizi ale koukat se na filmy z dvd nebo na PC docela chapu. Me strasne vytaceji reklamy a hlavne upoutavky na vselijake detektivky, CSI Miami, Kosti a ja nevim co. Je jako porad, na ktery by se mohla koukat cela rodina a najednou tam soupnou tuhle desivou upoutavku a je tam rozctvcena nebo rozkladajici se mrtvola. To me ted konkretne dojima na Prime a je to hned po zkonceni poradu Prostreno… tzn. nekdy v 18.50. Jako je to uvedene jen jako jeden konkretni priklad…
Prostě, dá se vysvětlit to, že máme telku v PC
nemáme telku jako takovou ale zabudovanou ![]()
@Nikynka86 Tak ale chapes, ze ja to vidim presne z ty druhy strany? Jako proc mit doma dalsi kram, na ktery se prasi, kdyz mi staci PC? ![]()
@kokomo píše:
Ja se tu nechci dohadovat, jen zkratka nechapu, co je tak spatneho, mit tv. Zkratka nenecham deti koukat porad a na blbosti… My si s manzelem radi sedneme vecer k tv a pustime si pekny film na bluray..mame domaci kino, je to manzeluv konicekNa blbosti typu ordinace, ulice nekoukam… ale pustim si treba zpravy nebo particku.. a pokud ma nekdo pc misto tv, tak je na tom defacto jako my…
jj asi tak ![]()
pokud by slo o to,nemit tc jako takovou a dite nenechat koukat na nic,jen cist a povidat atd-tak to chapu.
Ale pokud mam doma pc-notebook a jak tady padlo ne jen jeden v domacnosti,tak tu pointu nechapu vubec… ![]()
A kazit si oci koukanim na film na pc nebo notas
nevim nevim,ja si zalezu s notbookem do poslete rada a ze mam uhlopricku poradnou,ale abych to delala denne a na vsechno ![]()
No myslím si,že problémy mít bude, pokud narazí na děti, které mají všechno..
Ale prostě člověk neodhane přátele své natož dětí…
Jinak si mylsím, že je to každého věc.. osobně ho nechápu, asi člověk je už prostě zvyklý
Ale určitě bych nikoho neřešila, že ji nemá…