Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojte, chci se jen ze zvědavosti zeptat na zkušenosti…s přítelem telinu nemáme několik let a vůbec nám nechybí, říkáme si ale, do jaké míry bude náš synek v budoucnu díky tomu „mimo“
, už to vidíme, ve školce, ve škole, kámoši budou plní toho co včera viděli a Hugo bude říkat „my televizi nemáme“…no, nejsme žádní ultra alternativci, ale my zkrátka telinu oželíme v pohodě…máte zkušenosti asi spíš se staršíma dětma jak moc tyhle věci pak mezi vrstevníkama prožívají ? nemusí jít jenom o to, že někdo nemá telinu, může jít o jakoukoliv odlišnost…i když vlastně, hlavně si říkáme že co, když ho kvůli tomu bude někdo prudit, od toho jsme tu my, abysme se za něj postavili a pomohli mu tyhle situace zvládat, že? ![]()
To jsme na tom stejně ![]()
Já už se rozhodla, že ji časem pořídíme. Co si pamatuju ze svého dětství, řešili jsme tv pořady s děckama docela dost.
Závidím kolik asi ušetříte na elektrice
My ji využíváme řekla bych dost… Hlavně když potřebuju něco dělat, je to jednodušší než dávat pozor co se mi zas asi válí pod nohou (mladý má tendence hrát si tam kde se „něco děje“, jako asi každý děcko
) Bych řekla že budoucí generace se nebudou ani tak bavit o TV jako o PC… Dneska už je to skoro to samý…
Já mám zkušenost z dob, kdy jsem byla jako au-pair v Rakousku. Měli tam 3 děti, kluky 10 a 8 let a holčičku 5 let. TV měli, ale byla zavřená ve skříni v místnosti, kde jsme moc nebyli. Když v televizi bylo něco zajímavého (film, pohádka), tak se telka pustila. Ale musím říct, že za ten půlrok, co jsem tam byla, jsem TV viděla asi 5×. A vůbec mi nechyběla
To si myslím, že je dobrý kompromis, když člověk není zrovna TV závislák a nekouká každý den či večer. A nebo prostě pořídit na to vybavený PC, který by se čas od času dal použít jako TV. ![]()
Hanule píše:
Závidím kolik asi ušetříte na elektriceMy ji využíváme řekla bych dost…
Houby, neustále nám jede aspoň jedno PC ![]()
No tak my TV taky nemame a zatim ani neplanuju porizovat(je to moc velkej kram, akorat by tu zavazela)… Na pohadky mame pocitac a na Vecernicky chodi k babicce (ale obesli by se klidne bez nich, dokud jsme nebydleli v jednom baraku s babi, tak proste nebyly a prezili to).
Nejak zatim nepozoruju, ze by s tim mel syn problem (zatim jen ve skolce, od zari se ukaze jak moc velkej problem to bude ve skole). Myslim, ze hlavne zalezi na tom jak mu to vysvetlis ze zrovna vy TV nemate. Kdyz mu to nebude pripadat divny, tak si to i jako male ditko uhaji pred kamarady v pohode ![]()
chuanitka píše:Hanule píše:Houby, neustále nám jede aspoň jedno PC
Závidím kolik asi ušetříte na elektriceMy ji využíváme řekla bych dost…
Jak pravdive ![]()
Hezká diskuze
Taky tu šerednou bednu nemáme, i když televizi jako takovou vlastně ano - tedy set top box a projektor, když dávají jó pěkný film, máme malé domácí kino:) Jinak u nás běží celodenně dva notebooky
A přítel už taky přemýšlí nad tím, že tu telku asi jednou pořídíme, hadovi na pohádky a tak, aby mládě nemuselo zapínat celou tu naši soustavu ![]()
Ahoj, my jsme dospěli ke kompromisu - máme notebook a „stolní“ PC, kam jsme dali televizní kartu, k tomu velký LCD monitor. Slouží jako běžná televize, když je třeba.
Tak my jsme také beztelevizní a nevím nevím, zda ji pořídíme, spíš asi kvalitní monitor k PC, aby prtě mohlo občas kouknout na pohádku. Jinak zprávy apod. řeším přes internet. A televize mi vůbec nechybí.
Ahoj, my jsme byli beztelevizni spoustu let. Nejsme cerstve od vanoc, koupili jsme ji hlavne kvuli Wii a diteti na pohadky, zijeme v UK, tak aby se ucil anglicky. Do te doby jsme uspesne fungovali s PC a TV nam vubec nechybela. Ja rovnou vedela, ze kdyz koupime TV, tak me bude rozcilovat a taky to tak je. Kazdy vecer, kdyz uspim dite a vratim se do obyvaku, tak tu bezi Star Trek. Grrr
.
Ale jinak jsem spokojena, ja na ni koukam jen s Tobikem
a nebo kdyz je manzel vecer pryc. Kdyz bysme zili v CR, asi bysme ji nekoupili. Ale jeden nikdy nevi, vlastne vsichni nasi beztelevizni znami ji poridili nejpozdeji, kdyz jim deti trochu odrostli, takze neco na tom bude.
Já myslím že zas tak out nebude kvůli TV, starší dcera byla chvíli mimo kvůli tomu že nemá mobil, je ve 4tř. a od 2. tř. už ho všichni mají
ale je to o tom jak to dítěti vysvětlí rodiče. TV bych ve Vašem případě nepořizovala.
nu já jsem byla dítě beztelevizní a vadit mi to začalo kolem deseti let - zrovna začali vysílat Disney seriály (gumídci a pod), děti na sebe dělaly Gedžitku a Zippa - a já nestíhala. No a pak všichni začali sjíždět Beverly Hills, probíral se každý díl - a to už jsem malou černobílou vydyndala.
Týý jo, já teda koukám, že se vůbec najde někdo, kdo v dnešní době nemá tv
Já se před rokem nastěhovala k příteli a taky tv nemáme, ale ted v červnu se budeme stěhovat a budem si ji kupovat. Občas mi vadí, když se spolužáci baví, co bylo včera v tom či onom seriálu atd. - ale upřímně, když ty seriály (myslím tím Ordinaci a spol.) vidím ted, tak se musím smát, jak mi to přijde trapný
Na druhou stranu trávíme večery bud u pc a nebo tím, že hrajeme karty a různý hry. Když bude ale dítko, pořídila bych ji právě z toho důvodu, aby dítě nebylo „out“
![]()
Holky, ach, jak vám „beztelevizním“ závidím.
U nás kvůli ní proběhla celkem slušná hádka, já chtěla televizi z domu, ale můj drahý byl zásadně proti.
Mě ten krám neskutečně vytáčí ![]()