Tělísko Mirena nebo Multiload

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1314
14.1.14 08:05

Mirena nehormonální přece nestojí tolik tisíc, ale cca 1500,– Co se týče nemenstruování, tak to je podle mě normální. Tenkrát, když jsem měla mirenu, tak jsem měla možnost, kdyby mi neseděla, tak do několika měsíců vyndat a ze 6000,–by mi vrátili polovinu, ja to je nyní, netuším. Po druhém porodu mám antikoncepci a menses nemám už půl roku a taky mi řekli, že je to normální, že někdo ji má ě někdo ne.
V tv jsem viděla pořad, kde gynekolog říkal, že menses není důležitý a vlastně až zbytečné trápení pro ženu. Zda to je pravda či nikoli je zřejmě o názoru a každý doktor tvrdí něco jiného…a to nejen v gynekologii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katerina38
14.1.14 08:08

Za mne Mirenu ne, trápí mně už 8měsíců… :zed:

• Citovat
  • Upravit
11439
14.1.14 08:50

@jitkabokule To už je ale samozřejmě věc jiná. Nemenstruování jako takové je přirozené, umělé hormony ok nejsou, ať by u toho byla nebo nebyla menstuace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
14.1.14 09:40
@Niqitka píše:
@Fjodorka Ja se rada nechám silnými argumenty prsevedcit. Ja třeba když jsem to praskama posunula MS o dva měsíce tak jsem se cítila divně, byla jsem protivna napjata.,nafouklé břicho pak to přišlo a po 4 dnech zase juchu

Ale prášky fungují zcela jinak než Mirena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3270
14.1.14 13:24
@bartsch píše:
Ale prášky fungují zcela jinak než Mirena.

ale jo, to je pravda. jenže holt tam ty hormony jsou a pokud dokážou působit tak že žena nemenstruuje tak na tom nic dobrého nevidím. Zajímalo by mě, jestli i to že se hormony nepolykají, že působí jen lokálně, způsobí ženám něco jako přechod. Protože pokud není ms, tak to znamená že není proces - uvolnění vajíčka…zrání…a zánik. No a dle mého laického rozumu když tento proces není tak je to pro ženu přechod - nebo ne? :think: :think: :think: Takže v tom případě nevidím rozdíl mezi antiko a horm. tělískem. Jen ten, že ji nepolykám každý den. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
387
14.1.14 13:34

@BLAŇUL89 Vrácení poloviny peněz nebo tedy uměrné části je možné pokud k vyndání dojde snad do půl roku a ještě ze závažných důvodů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342
14.1.14 13:43

Ptala jsem se doktora, jeslti mi někdo vrátí penize když mi nesedne, řikal že je to HLOUPOST :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
14.1.14 13:46

@jitkabokule Ne, při Mireně není potlačená ovulace a k ovulaci dochází. Primárně Mirena způsobí (díky lokálnímu působení v děloze) zhuštění hlenu na čípku, takže se spermie nedostanou do dělohy. A stejně tak lokální působení způsobí, že jen minimálně naroste sliznice v děloze, proto není co krví odplavovat. Jak už jsem psala, mechanizmus působení Mireny je zcela odlišný od prášků HA. Jak vidím, spousta lidí o Mireně moc neví, ale rovnou ji zatracují, protože si něco myslí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katerina38
14.1.14 13:48

@bartsch máš ve všem pravdu :potlesk: jen se může stát, že někomu nesedne, tak jako mě :nevim:

• Citovat
  • Upravit
925
14.1.14 13:59

Já mám od listopadu zavedené tělísko Goldlily, je to podobné jako Multiload, akorát že to je s mědi a Goldlily je se zlatem ;) Mudr mě nejdřív taky trochu tlačila do Mireny (to je jasné když je dražší že :mrgreen:) ale já nechtěla už nic s hormonama, i když u Mireny hormony působí jen v děloze a taky mi přišlo nepřirozené nemít menstruaci :roll: Takže jsem šla do toho nehormonálního a Mudr mi dala na výběr mezi Multiload, Silverlily a Goldlily (měděné, stříbrné, zlaté) dala jsem si teda to se zlatem a jsem zatím spokojená, až teda na téměř stálé špinění :zed: ale to mi Mudr říkala že může trvat až 3měsíce, že se tělo musí sžít s tím cizím tělesem a že to holt může nějakou dobu trvat :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
14.1.14 14:00
@Katerina38 píše:
@bartsch máš ve všem pravdu :potlesk: jen se může stát, že někomu nesedne, tak jako mě :nevim:

To je pravda, je to riziko, dopředu to nezjistíš - ale asi jako s každou antikoncepcí :think: A ta cena samozřejmě odrazuje. Na druhou stranu, když se tělo s Mirenou sžije a její cena se rozpočítá na 5 let, vychází to velmi pozitivně. Já jsem spíš teď zvědavá, jak bude probíhat výměna :think: MS už skoro neznám, ale gyndr mi říkal, že je jedno, který den cyklu přijdu. Bral to tak v pohodě, starou vyndá a „mladou“ hned šoupne na místo :D Když zaváděl tu „starou“, bylo to úplně v pohodě, vůbec žádná bolest, tak doufám, že to bude teď taky tak :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katerina38
14.1.14 14:04

@bartsch myslím,že výměna bude v poho, já taky u zavádění neměla problém, ale ted mně to už fakt štve dostávám ms co 14 dnů a mám ji 10 dnů a zas znova, ale zjistili mi cystu, tak prý to dělá asi ona, dostala jsem na 3 měsíce antiko, takže další 1000vyhozený a mělo by se to prý upravit i cysta by prý měla prasknout, no uvidíme :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1342
14.1.14 14:08

Ja se chystam na multiload a chci se zeptat boli to zavádění? k čemu byste to přirovnali, tu bolest? Doufam, že přes to neotěhotnim :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
925
14.1.14 14:26

@Niqitka zavádění je vcelku v pohodě ;) já jsem děsný posera, když jsem šla na zavádění tak se mi dlaně potily jako prase jak jsem byla nervózní :mrgreen: sestřička mě při tom držela za ruku, když viděla že se brzo asi vyvrátim, ale nakonec jsem byla překvapená že to bylo fakt v pohodě. Nejdřív to trochu štiplo a zároveň zabolelo, taková podobná bolest jako když chlap při sexu blbě narazí (nevím jak to říct :lol:) a k tomu ještě to štípnutí. No a v ten moment jsem se začala bát, že určitě bude muset přijít něco horšího, protože Mudr říkala že ta bolest co jsem cítila bylo jen to jak mi musela scvaknout čípek, aby ho dostala rovně do správné polohy. A pak začala zavádět tělísko a to opravdu vůbec nebolelo, jen to nepříjemně tlačilo, podobně jako při MS a to mi Mudr ještě říkala že mě to bolelo trochu víc než jiné ženy, protože mam zakloněnou dělohu ;). Takže si myslím že se nemáš čeho bát, když jsem to zvládla já posera :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342
14.1.14 14:31

@Denie uff děkuji hemilton mě taky nebolel a pry boli, tak snad to dám, nejdřív musi přijit ale ms :nevim: :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí