Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@loka píše:
@Janča1212 tak za zeptání nic nedášjá mám od drhé poloviny ledna zavedenou mirenu a zatím totální spokojenostb
Tak ja ji mam od poloviny listopadu a totalni nespokojenost ![]()
@loka
uz jsem v podstate rozhodnuta pro. ale akorat ted zacinam mit strach z bolesti pri zavedeni
dalo se to?
@budla píše:
Tak ja ji mam od poloviny listopadu a totalni nespokojenost
a v cem?
@zuzka1629 píše:
No, právě mě taky nepřijde moc normální 5 let nemít menstruaci. A pravda je s těma penězma, kdyžtak vyhodím „jen“ 1000,–.
Tak to by mi vadilo nejmene. Slysela jsem nazor lekaru, ze naopak neni vubec prirozene skoro cely zivot menstruovat. Driv, kdyz nebyla HA, zeny velkou cast reprodukcniho veku byly tehotne nebo kojily, takze opravdu bezne skoro nemenstruovaly treba 6-10 let ![]()
@Ali-Ali píše:
a v cem?
Nechala jsem si ji, na doporuceni lekare, zavest hned po 6ti nedeli. Ty „lokalni“ hormony mi 2 dny po zavedeni dite vpodstate odstavily
Delam psi kusy pro udrzeni laktace…myslim, ze tak brzy po porodu by ji doporucovat nemeli.
A jinak: krvaceni/ spineni 2 mesice, pres mesic silne bolesti v bedrech, 5 kg nahore, masti se mi vlasy ( misto 2× tydne mohu myt denne), zacaly mi neprijemne bolesti hlavy (nikdy jsem na ne netrpela), libido na nule (takze ANO, je to spolehliva antikoncepce
) a celkove se mi zmenila figura…prijdu si jak nadula, zda se mi, ze telo zadrzuje vodu. Vypadam hur, nez v tehotenstvi!!
Kamaradky otec (gynekolog) rika, ze s Mirenou je to 50×50…bud extremni spokojenost nebo presny opak.
Za me tedy dost velke riziko. Uz nikdy bych nedala 6tis, abych zkusila, do jake skupiny zen asi patrim ![]()
@budla
a nechala sis ji vytahnout nebo cekas, jestli to prejde?
no jo, ja mam pocit, ze idealniho neni nic a jisteho uz vubec ne ![]()
@Ali-Ali cekam…bedra bolet prestala a uz ani nespinim. Vse si ma sednout cca za pul roku. Kdyz se nezmeni i zbytek, pujde ven. Je desne po porodu misto hubnuti kynout ![]()
V diskuzich jsem narazila i na holky, co po Mirene nabraly i 10kg ![]()
Tak já taky přispěju svojí troškou do mlýna na téma Mirena do zavedení jsem ji považovala za něco naprosto geniálního, klasickou HA nesnesu bo libido s jakýmkoliv patrnerem či přípravkem na bodu 0, o migrenách a křečových žilách nemluvě ![]()
takže jako jasná volba se po porodu zdála právě ona zázračná Mirena neotěhotnět, nemenstruovat co víc si přát
jenže ouha, 3× znovuzavedení, neb místo v děloze ji mám v hrdle ačkoliv po zavedení krásně inzeruje na správném místě, cca při 1,5 roce používání a pravidelné 8-10 denní krvácení každý měsíc mě vyléčilo, bohužel tedy zatím bojuji vnitřní boj zda definitivně vyndat nebo naposled podstoupit znovuzavedení
MMch žádné vracení peněz se nekoná to možná firma dělaal v začátcích pro dobrou reklamu, ale asi to není tak bezchybné jak se praktikuje a tak od této možnosti nakonec firma odstoupila
toť má zkušenost s Mirenou :/
@bodlinka34 no bezchybna rozhodne nebude…uz nevim, kde jsem na to narazila, ale v USA uz ji zakazali! Krome toho, ze docela casto cestuje muze pri „vylete“ stenu delohy poskodit.
Me sice Mudra na kontrole tvrdila, jak tam krasne sedi, ale fousy mi zastrihla o dost velky kus a to po zavedeni nebyly skoro citit…musela mi tedy o hodne klesnou…sama jsem ten rozdil citila.
A take me rovnou napsala na kontrolu za 4 mesice, tak asi vse tak idealni neni. Nebo se snad chodi na kontroly tak casto celych 5 let?? ![]()
Jeste jsem presne nezkoumala jak to funguje a rada se necham poucit…sama si Mirenu predstavuji jako takove hormonalni lizatko, ktere se v tele dotykem se sliznici postupne rozpousti.
Ma byt setrna, lokalni, atd. Predstava, ze mam ale v tele zasobu hormonu na 5 let mi uplne prijemna neni ![]()
Je to jenom vec, muze se nejak „zblaznit“. Co kdyz mi do tela pousti vetsi davky, nez by mela?? Jde to nejak overit/zmerit??
Mozna zlata klasicka HA…co spolknu to vim, ze mam v tele! A 60 platicek si v sobe opravdu predstavit nedovedu.
@Ali-Ali píše:
@loka
uz jsem v podstate rozhodnuta pro. ale akorat ted zacinam mit strach z bolesti pri zavedenidalo se to?
no kadá máme jiný práh a co bolí mě nemusí tebe a naopak, ale jako přišlo mi to stejný jako když se dělá stěr na cytologii, jen to trvalo chvilku déle samozřejmě, ale jako bolest jsem necítila žádnou, jen prostě jak tam něco šuchral, a takový tahání, ale bolest to pro mě nebyla, a kamarádka ho má taky říkala totéž ![]()
@budla píše:
@bodlinka34 no bezchybna rozhodne nebude…uz nevim, kde jsem na to narazila, ale v USA uz ji zakazali! Krome toho, ze docela casto cestuje muze pri „vylete“ stenu delohy poskodit.
Me sice Mudra na kontrole tvrdila, jak tam krasne sedi, ale fousy mi zastrihla o dost velky kus a to po zavedeni nebyly skoro citit…musela mi tedy o hodne klesnou…sama jsem ten rozdil citila.
A take me rovnou napsala na kontrolu za 4 mesice, tak asi vse tak idealni neni. Nebo se snad chodi na kontroly tak casto celych 5 let??
já jdu na kontrolu půl roku po zavedení, kamarádka který ji má též a má jiného gyndr jde taky po půl roce od zavaedení na kontrolu ![]()
@loka píše:
já jdu na kontrolu půl roku po zavedení, kamarádka který ji má též a má jiného gyndr jde taky po půl roce od zavaedení na kontrolu
Tak ja byla po 2 a pujdu po dalsich 4. Koukam, ze mas doma prcka. Zavadelas taky po 6ti nedeli?… ovlivnila Ti nejak kojeni???
@Janča1212 Oni ho gyndaři nenabízí, jelikož z něj nemají ten správný vejvar, jako z Mireny.
![]()
Gynefix je pro tebe, coby rodičku taky zbytečně drahý.
multiload mám už poněkolikáté, stojí mě asi 700/5 let a spokojenost ![]()
Před 2 týdny jsem vyměnila starou Mirenu za novou a pohoda. Za těch minulých 5 let jsem MS téměř neznala
První jsem si nechala dát 4 měsíce po porodu a trvalo to 3 měsíce, než si sedla. Teď to bylo jednodušší, stará šla ven a hned se vložila nová. S nehormonálním tělískem se to moc srovnávat nedá, funkce je jiná. A v USA zakázaná není, stále se tam používá
Jen republikánům se nelíbí žádné tělísko, ty klasické ještě míň, protože jsou abortivní
V Evropě se používá dokonce už od roku 1991 ![]()