Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Když o tom tak mluvíte, tak jsem taky začala přemýšlet nad tím nehormonálním.. ale tak v té mireně taky nemůže být tolik ovlivňujících hormonů ne? já mám tělísko jako jedinou antiko. prášky nemůžu, kvůli mutaci krve. právě kvůli hormonům, ale hormonální tělísko prý můžu, to mě také vrtá hlavou
![]()
@araw píše:
Hlavně tomu věř, že ti sedne, fakt, ty jo, když jsem ji měla, tak mělo tohle tělísko okolo mě spousta holek, švagrová, kamarádky, fakt nikdy nikdo žádný problém, jak píšu, že je s ní problém jsem zjistila fakt až když jsem čekala kluka a to tadyjá si ji koupila znovu, ale nakonec jsem ji prodala, nějak nám ta plodnost s mužem stoupá a fakt se bojím mimoděložního, takže teď řeším sterilku
u tělíska může dojít k mimoděložnímu? přijde mi, že jsme s chlapem taky dost plodný
momentálně čekáme třetí a nikdy nebyl problém počít. ovulaci jsem nesledovali, měli jsme chudý měsíc a měli to jen jednou týdně a je to tam ![]()
@araw já bych šla taky na zavedení jinam, ale bojím se že se pak dr na.sere, když k ní přijdu a ona uvidí že mám tělísko ( které mi nezavedla ona )..
chtěla jsem mirenu, dr ji nabízí u sebe za určitou částku, já si obvolala lékárny a zjistila že je levnější u nich, tak jsem se ptala jestli mi nenapší recept že si ji koupím sama a ona mi ji pak jen zavede no a ona řekla že za zavedení si učtuje litr..takže by mi to finančně vyšlo nastejno s tou cenou co má v ordinaci..( ale kamarádka třeba za zavedení platila u svého jen 50,–, tak proto jsem na. sraná, kdybych našla doktora který to zavádí takhle levně tak jdu klidně do mireny, ale pak bych se bála reakce té svojí dr no )
@Marilyn.M
k mimoděložnímu muže dojit jak u mireny tak u nehormonálního..
@Marilyn.M píše:
Když o tom tak mluvíte, tak jsem taky začala přemýšlet nad tím nehormonálním.. ale tak v té mireně taky nemůže být tolik ovlivňujících hormonů ne? já mám tělísko jako jedinou antiko. prášky nemůžu, kvůli mutaci krve. právě kvůli hormonům, ale hormonální tělísko prý můžu, to mě také vrtá hlavou![]()
protože u hormonálních prášků jdou hormony celkově do krve a těla, ale u mireny jdou hormony jen jakoby do dělohy a dál se nedostanou do těla..ani do krve..jsou jen prostě v místě toho tělíska kde ničí ty spermošky
@Marilyn.M píše:
@smurfka co se přihlásit ke kamarádky doktorovi?
ona ho má 150km daleko..ona si za ním dojíždí..
@smurfka píše:
ona ho má 150km daleko..ona si za ním dojíždí..
tak to by se mi nechtělo dojíždět ![]()
@Marilyn.M píše:
u tělíska může dojít k mimoděložnímu? přijde mi, že jsme s chlapem taky dost plodnýmomentálně čekáme třetí a nikdy nebyl problém počít. ovulaci jsem nesledovali, měli jsme chudý měsíc a měli to jen jednou týdně a je to tam
No právě že jo, u mireny stejně jako u toho nehormonálního, mirenu ale doktor víc doporučuje, že by větší provize? Ale nevím, ale srovnání je úplně stejné, před vánoci jsem to opět probírala se svým doktorem, celkem kapacita, primář, tak asi nekecá ![]()
Tak to pak asi taky půjdu do toho nehormonálního.. no je to pro mě jediná antiko.. tak doufám, že pak nebude čtvrté a ještě mimo.. to by nás švihlo..
@Marilyn.M píše:
Tak to pak asi taky půjdu do toho nehormonálního.. no je to pro mě jediná antiko.. tak doufám, že pak nebude čtvrté a ještě mimo.. to by nás švihlo..
ono jediný asi podstatný rozdíl je ten že u mireny není ms, u nehormonální ho je ms ( ale muže se stát že i u mireny mají holky ms, takže potom vyplaznout tolik peněz a ještě mít ms je teda na nic )
@smurfka
pokud ti někdo tvrdí že u Mireny není MS tak kecá, mám jí 2 rok a celý rok s probléma, nyní cca 3/4 roku bez potíží, ale krvácím stále. Jo a pokud jsou je děloha zásobena krví, což je tak mi přijde divné, že se nic nevstřebá do krve, on totiý i výrobce uvádí procenta, kdy se hormony do krve vstřebají. Takže primář kapacita, asi chce taky provizi ![]()