Tělísko Mirena nebo Multiload

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6661
14.1.14 14:40

@Katerina38 Cysty jsou potvory. A HA by je mohla zlikvidovat. Tak máš teď aspoň dvojitou ochranu :D Já měla nepravidelné krvácení tak ten první půlrok po zavedení Mireny, pak se to ustálilo a postupně se MS omezila jen na občasné špinění (fakt jeden den jednou za 4 - 7 týdnů). A nepravidelnost mohla být způsobena i tím, že jsem ji zaváděla 4 měsíce po porodu a hormony ještě „dojížděly“ :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katerina38
14.1.14 19:51

@bartsch NO TO MÁM, SŽ NA TO, ŽE SEX MI NIC NEŘÍKÁ :nevim:

• Citovat
  • Upravit
6661
15.1.14 01:13
@Katerina38 píše:
@bartsch NO TO MÁM, SŽ NA TO, ŽE SEX MI NIC NEŘÍKÁ :nevim:

Tak to je blbé :(, ale se samotnou Mirenou je to lepší, ne? Já před prvním těhotenstvím brala HA skoro 10 let a chuť na sex jsem měla slušnou :oops: :D S Mirenou mám taky :oops: :mrgreen: Asi ty hormony celkově snáším dobře :nevim: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katerina38
15.1.14 08:25

@bartsch no jo u mně je to spíš, že máme s manželem problémy, víš, tak když se denně hádáme tak není chut ani žít :roll:

• Citovat
  • Upravit
6661
15.1.14 08:31

@Katerina38 To jo :( Tak ať se problémy vyřeší a je lépe :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katerina38
15.1.14 11:48

@bartsch děkuju,snad to zvládnem. pa :*

• Citovat
  • Upravit
5957
7.3.14 21:13

Ptala jsem se sveho gyndare na teliska. Nabidnul mi mirenu za cca 6000Kc a gynefix za cca 3500Kc.
Teprve ted, pri procitani diskuzi a clanku jsem narazila na multiload…
Tak nevim, zda ma cenu se ho na toto telisko vubec ptat, kdyz mi ho vubec nenabizel… Co myslite?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18551
7.3.14 21:20

@Janča1212 tak za zeptání nic nedáš ;) já mám od drhé poloviny ledna zavedenou mirenu a zatím totální spokojenostb ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
7.3.14 21:20
@Janča1212 píše:
Ptala jsem se sveho gyndare na teliska. Nabidnul mi mirenu za cca 6000Kc a gynefix za cca 3500Kc.
Teprve ted, pri procitani diskuzi a clanku jsem narazila na multiload…
Tak nevim, zda ma cenu se ho na toto telisko vubec ptat, kdyz mi ho vubec nenabizel… Co myslite?

Já byla shodou okolností dnes taky na gyndě, mám 16ti měs. syna a chtěla jsem tělísko, nechtěla jsem moc investovat, i kydž vím, když se to propočítá na 5 let je to levnější, chtěla jsem nějaké nehormonální a dr. mě tlačila do Mireny, tak vůbec nevím jaké zvolit… :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18551
7.3.14 21:24

@Eva 13 do nehormonálního bych nešla, nehormonální způsobuje dost často záněty a srůsty, neb je to rpostě kus „obyčejnýho“ plastu který se tělu nelíbí. Mirena má malé množství lokálně působících hormonů, akže je spolehlivější, většina žen ji toleruje dobře, právě díky těm hormonům nezpůsobuje výše zmíněné komplikace, je jistější proti otěhotnění, s obyč tělískem to není zrovna nečasté že otěhotní žena i přes tělísko, a není pro organismus zdaleka tak zatěžující jako HAK, mám ji dva měsíce a jsem totálně spokojená zatím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
7.3.14 21:30
@loka píše:
@Eva 13 do nehormonálního bych nešla, nehormonální způsobuje dost často záněty a srůsty, neb je to rpostě kus „obyčejnýho“ plastu který se tělu nelíbí. Mirena má malé množství lokálně působících hormonů, akže je spolehlivější, většina žen ji toleruje dobře, právě díky těm hormonům nezpůsobuje výše zmíněné komplikace, je jistější proti otěhotnění, s obyč tělískem to není zrovna nečasté že otěhotní žena i přes tělísko, a není pro organismus zdaleka tak zatěžující jako HAK, mám ji dva měsíce a jsem totálně spokojená zatím

díky, byla jsem přesvědčená, že do ní nepůjdu, ale asi si jí dám, teď budu čekat 14 dní na výsledky z cytologie a pak se na ní objednám, přeci jen mi bude 40 a tak chci pro svý tělo to nej :pankac: díky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8389
7.3.14 21:38

Ahojky, tak já mám mirenu už podruhé a naprosto bez problémů. A moje mamka ji měla třikrát po sobě a i díky ní ani nevěděla o přechodu. Fakt se vyplatí, dokonce při ní ani nemenstruuji. To byl šok, když jsme se rozhodli pro další a já dostávala červenou 8o. No už je to za mnou a mám opět klid, ikdyž bych si občas ráda střihla týdení klid od manžílka :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18551
7.3.14 21:41

@Eva 13 není zač, ono když člověk i spočítá kolik vyjde na rok tak se to ani nedá s HAK srovnat. jen jde o to že je to velký balík najednou no :nevim:
ale mudra jsem se ptala na případný vytáhnutí nechtěný, vypadnutí apod, a říkal že když se po zavedení zkontrolue že je dost daleko, je to ok a stalo se mu jen jednou že si to ženská sama vytáhla při nějakých praktikách :mrgreen: ale jinak že se s vypadnutím atd nesetkal, že s emůže stát že trochu sleze dolů výjimečně, ale to začne žena krvácet a dá se když přijede na vyšetření zasunout zase zpět. Takže mě tím uklidnil, a trochu mě to vyplašilo tady s tou délkou špinění po zavedení a mám ho zavedený od 20. ledna cca a už dávno ani nešpiním. zavádený během začátku ms, ms trvala teda o pár dní déle, asi dva týdny, pak spinění chvilku, ale do tří týdnů od zavedení jsem měla v podstatě pokoj a cítím se dobře :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
7.3.14 21:50
@loka píše:
@Eva 13 není zač, ono když člověk i spočítá kolik vyjde na rok tak se to ani nedá s HAK srovnat. jen jde o to že je to velký balík najednou no :nevim:
ale mudra jsem se ptala na případný vytáhnutí nechtěný, vypadnutí apod, a říkal že když se po zavedení zkontrolue že je dost daleko, je to ok a stalo se mu jen jednou že si to ženská sama vytáhla při nějakých praktikách :mrgreen: ale jinak že se s vypadnutím atd nesetkal, že s emůže stát že trochu sleze dolů výjimečně, ale to začne žena krvácet a dá se když přijede na vyšetření zasunout zase zpět. Takže mě tím uklidnil, a trochu mě to vyplašilo tady s tou délkou špinění po zavedení a mám ho zavedený od 20. ledna cca a už dávno ani nešpiním. zavádený během začátku ms, ms trvala teda o pár dní déle, asi dva týdny, pak spinění chvilku, ale do tří týdnů od zavedení jsem měla v podstatě pokoj a cítím se dobře :palec:

tak to je super, díky ještě jednou :hug: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1314
7.3.14 22:09

Já měla hormonální mirenu a byla jsem velmi spokojená, tedy první půlp rok jsem docela trpěla, protože jsem krvácela, špinila skoro pořád, vše se to upravilo až po půl roce a pak to byla pohodička, malinké špinění max. 2 dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí