Temu aplikace - bezpečí?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1087
16.9.23 14:23

Temu aplikace - bezpeci ?

Ahoj, vyskakuje na me Temu aplikace (neco jako Shein ci Aliexpress). Pry je to cinska aplikace co sbira data. To me asi je fuk. Zajima me jak to je s bezpecim s platbou kartou? Zkousel uz nekdo? Nestrhne si to vice?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
32
22.9.23 20:55

Taky jsem na nej narazila. Kamarádka bude kupovat tak možná počkám na ni co to udělá 😂 je tam hodně podobných věci jako na SHEIN, ale musím říct, ze o dost levnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1087
27.9.23 19:37

Nekdo zkusenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
3.11.23 18:18

TEMU Nedoporučuji!!!
Cca dva dny zpět jsem se mrkla přes Facebook, jak vybíhá reklama na jeden výrobek… Přemýšlela jsem ho koupit, ale najednou mi tam skočila hláška jestli zaplatit mojí kartou…že stránky jsem odešla, nic neodklikla, nevyplnila ani email, telefon..
Dnes mi přišla notifikace z mého bankovnictvi na platbu částky nad 500 Kč od společnosti TEMU, dala jsem odmítnout… Šla jsem do banky a tam strženo dnes 5 plateb v rozmezí 88-500 Kč!!!

Nikde jsem si nic neobjednávala… takže okamžitá blokace v bance a mají se mi ozvat ohledně vrácení plateb!!! Kdyby mi nepřišla notifikace, vůbec jsem nevěděla že mi někdo krade peníze z účtu!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3506
5.11.23 01:48

Ahoj, kupujeme z temu dost často, je super, můžu doporučit. Bydlíme v zahraničí a kartou vždy nikdy nebyl problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3506
5.11.23 01:50

Ještě, bych ale rád dodal, že u některých položek musíme platit daň (do UK) ale jsou to fakt směšné částky okolo 0.5-1 libry za položku. Ale zase když tam je poštovné zdarma tak co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tajemnadama
7.2.24 13:04

Máte někdo novou zkušenost? :kytka:

• Citovat
  • Upravit
220
7.2.24 13:06

Nakupuji často a žádný problém. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15740
7.2.24 13:11
@Tajemnadama píše:
Máte někdo novou zkušenost? :kytka:

Temu chce tolik pověření, že si to fakt instalovat nebudu. Je to regulérní fízl apka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12882
7.2.24 13:12

Nepoužívám že zásady :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
7.2.24 13:20
@Zumpa píše:
Temu chce tolik pověření, že si to fakt instalovat nebudu. Je to regulérní fízl apka.

já ti nevím, co tam bylo u tebe, ale já tam mám povolení jen k oznámení a nepovolila jsem polohu, nic víc to nechtělo a nechce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.24 13:36

@V anda Hmm ja teda aplikaci Temu mám a zrovna včera jsem si vyzvedla zásilku, kterou jsem objednala cca před 3 týdny. Žádné platby na víc se mi nestrhávají, aplikaci jsem nepovolila téměř žádný souhlas a vše je ok.

• Citovat
  • Upravit
11559
7.2.24 13:45

Absolutně není pod kontrolou, co ta app dělá a co „provozovatel“ provede s daty, která získá. Platební karta, osobní údaje, data z počítače/ mobilu… Při těch cenách, za které se tam prodává je skoro jisté, že tyhle data oni zmonetizují. A příběhy o tom, jak „pár lidem“ se z karty strhávají malé a nenápadné částky- to běhá po celém světě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15413
7.2.24 14:40

Kdo tam objednáváte, stojí ty věci za to? Zaujaly mě tam nějaké doplňky do domácnosti a teda při těch cenách jsem to vyhodnotila, že to budou nejspíš šmejdy a nakonec jsem nic neobjednala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
7.2.24 14:50
@Adaneli píše:
Kdo tam objednáváte, stojí ty věci za to? Zaujaly mě tam nějaké doplňky do domácnosti a teda při těch cenách jsem to vyhodnotila, že to budou nejspíš šmejdy a nakonec jsem nic neobjednala.

A dobře jsi udělala. Nějak nechápu, proč objednávat umělohmotné šunty bez záruky a jakékoliv atestace, které sem pojedou přes půlku světa. Ono to v té nabídce vypadá všechno nádherně, ale skutečnost je většinou jiná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák