Tenka triska pod nehtem

161
17.4.22 20:35

Tenka triska pod nehtem

Zdravim, nema nekdo zkusenost s vytahnutim trisky pod nehtem? Vyhnisa sama? Dcerka ma tri roky a bohuzel triska je tak tenka a nestastne zalomena (viz foto), ze ani kousek nekouka ven. Pizlani jehlou pod nehtem u ni moc nepripada v uvahu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7188
17.4.22 21:07

Ouuu. Zkušenost nemám, vím jak bolí i malá tříska pod nehtem, vzala bych jí k doktorovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79982
17.4.22 21:21

@Renaaa a bolí ji to? rozhodně bych do toho nerýpala, buď počkat, jestli to trochu vyjede samo, jak poroste nehet nebo k doktorce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2168
17.4.22 21:35

Boli ji to? Jestli ano, tak doktorka. Jinak bych pockala zda trosku nepovoli.
Chuderka dej vedet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
18.4.22 10:22

Černou mast - Ichtoxyl. Napatlat pod ten nehet, obalit náplastí, nechat přes noc minimálně. Mohlo by ji to aspoň pošoupnout aby šla vyndat pinzetou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
18.4.22 20:26

Dneska jsem si vzpomněla na tuhle diskuzi, páč jsem si podobně zapíchla dnes třísku takhle blbě pod nehet. No měla jsem to tam asi hodinu a docela to bolelo. Vypižlala jsem to jehlou, jinak to nešlo, a úplně bych nespoléhala, že to vyhnisá. Když jsem to zkoumala, nemělo to kudy vylezt. a opravdu to docela bolelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
20.4.22 13:16

Tak nakonec vyreseno. Sikovny lekar trisku opravdu nezne odstranil. Neukapla ani jedna slzicka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
568
17.4.23 17:47

@adenikanik Mužů se zeptat, jak přesně to odstranil? Nám pediatrička vypsala žádanku na chirurgii a docela mám strach, jestli ji to nebudou řezat. Má to podobně, jen na malíčku a taky nekouká nic ven. Už je tak vyplašená, že jakmile ji chytím ruku, okamžitě sebou začne házet a spustí pláč. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
18.4.23 12:23

Tak nasi male poodhrnul luzko pod nehtem, trisku uchopil do pinzety a na prvni dobrou odstranil. Ani se nehla! A kdyz jsem to zkousela ja, hazela sebou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
568
19.4.23 13:51

@adenikanik děkuji moc za odpověď. Včera jsme absolvovali to stejné. Akorát nám tam dali ještě nějaký chladící znecitlivující gel. Naštěstí, k překvapení lékaře i sestřiček, to šlo prý líp než čekali. :) Jinak by tedy museli zvolit radikálněji metodu. Ale taky držela a byla úplně v klidu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák