Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Zdravim, nema nekdo zkusenost s vytahnutim trisky pod nehtem? Vyhnisa sama? Dcerka ma tri roky a bohuzel triska je tak tenka a nestastne zalomena (viz foto), ze ani kousek nekouka ven. Pizlani jehlou pod nehtem u ni moc nepripada v uvahu…
Ouuu. Zkušenost nemám, vím jak bolí i malá tříska pod nehtem, vzala bych jí k doktorovi.
@Renaaa a bolí ji to? rozhodně bych do toho nerýpala, buď počkat, jestli to trochu vyjede samo, jak poroste nehet nebo k doktorce
Boli ji to? Jestli ano, tak doktorka. Jinak bych pockala zda trosku nepovoli.
Chuderka dej vedet
Černou mast - Ichtoxyl. Napatlat pod ten nehet, obalit náplastí, nechat přes noc minimálně. Mohlo by ji to aspoň pošoupnout aby šla vyndat pinzetou.
Dneska jsem si vzpomněla na tuhle diskuzi, páč jsem si podobně zapíchla dnes třísku takhle blbě pod nehet. No měla jsem to tam asi hodinu a docela to bolelo. Vypižlala jsem to jehlou, jinak to nešlo, a úplně bych nespoléhala, že to vyhnisá. Když jsem to zkoumala, nemělo to kudy vylezt. a opravdu to docela bolelo.
Tak nakonec vyreseno. Sikovny lekar trisku opravdu nezne odstranil. Neukapla ani jedna slzicka ![]()
@adenikanik Mužů se zeptat, jak přesně to odstranil? Nám pediatrička vypsala žádanku na chirurgii a docela mám strach, jestli ji to nebudou řezat. Má to podobně, jen na malíčku a taky nekouká nic ven. Už je tak vyplašená, že jakmile ji chytím ruku, okamžitě sebou začne házet a spustí pláč. Děkuji
Tak nasi male poodhrnul luzko pod nehtem, trisku uchopil do pinzety a na prvni dobrou odstranil. Ani se nehla! A kdyz jsem to zkousela ja, hazela sebou…
@adenikanik děkuji moc za odpověď. Včera jsme absolvovali to stejné. Akorát nám tam dali ještě nějaký chladící znecitlivující gel. Naštěstí, k překvapení lékaře i sestřiček, to šlo prý líp než čekali.
Jinak by tedy museli zvolit radikálněji metodu. Ale taky držela a byla úplně v klidu ![]()