Tepelné čerpadlo - prý je hlučné, domlouvali nám sousedé
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
V USA je tepelný čerpadlo u každýho baráku a nikomu to nevadí. V zimě topí, v létě chladí.
To máte v Čechách jen podřadný čínský značky nebo co?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KalamityJohn ano, u nás sousedi mají nějaké prehistorické, minimálně 20 let tu je a revizi nikdy nikdo nedělal… bohužel
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@suzukimel1 píše: Více
Abych nekecal, tak když startuje tak je slyšet víc, ale šroubový kompresor v běhu skoro není slyšet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KalamityJohn Já se v TČ nevyznám… ano, když startuje je hlasitější, pak hučí a v noci rachotí v různých intenzitách, dost hlasitě i přes zavřené okno a když „dobíhá“, tak je to šílené, jako kdyby okolo projel někdo s harampádím na kotouči
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tipnul bych si, že jsou volný ty plechy kolem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KalamityJohn Je to možné, zní to jako „kovový“ rachot. Uvidíme, jak se s tím sousedí poperou. Jen doufám, že se něco bude dít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Měli jste si nainstalovat tepelné čerpadlo země-voda, ne voda vzduch
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KalamityJohn píše: Více
Jak daleko máte domy od sebe? Tady je takový nešvar, že se to strčí devět metrů k sousedovým oknům a koupí se něco levného a repasovaného. Viděla jsem pět čerpadel v sérii, stála jsem vedle nich a slyšela lehký šum. A byla jsem na stížnosti, jedno tepelko a řvalo to jako vrtulník.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Jakkoliv. Mrkni na mapu USA: Někde pár metrů, jinde pár mil a jinde pár desítek mil.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Nebyla jste zrovna u nás? TČ cca 8 metrů od našich oken do ložnice, je to výživný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takhle blízko mít tepelné čerpadlo je důvod k odstěhování. To se nedá přežít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zumpa píše: Více
Vždycky když jsme dělali TC, museli jsme k tomu dodat i řešení šíření hluku. Stejně jako se dělá posouzení třeba požární bezpečnosti. Takže nevím, že by s tím byly potíže. Předpokládám, že to musel soused doložit taky. Pokud ne, měl by majitel udělat opatření. Pokud má všechno v pořádku, musí udělat opatření soused.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit