Tepelné čerpadlo - prý je hlučné, domlouvali nám sousedé

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21346
4.11.25 16:42

V USA je tepelný čerpadlo u každýho baráku a nikomu to nevadí. V zimě topí, v létě chladí.

To máte v Čechách jen podřadný čínský značky nebo co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
4.11.25 16:51

@KalamityJohn ano, u nás sousedi mají nějaké prehistorické, minimálně 20 let tu je a revizi nikdy nikdo nedělal… bohužel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21346
4.11.25 16:54
@suzukimel1 píše: Více

Abych nekecal, tak když startuje tak je slyšet víc, ale šroubový kompresor v běhu skoro není slyšet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
4.11.25 17:07

@KalamityJohn Já se v TČ nevyznám… ano, když startuje je hlasitější, pak hučí a v noci rachotí v různých intenzitách, dost hlasitě i přes zavřené okno a když „dobíhá“, tak je to šílené, jako kdyby okolo projel někdo s harampádím na kotouči

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21346
4.11.25 17:10

Tipnul bych si, že jsou volný ty plechy kolem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
4.11.25 17:15

@KalamityJohn Je to možné, zní to jako „kovový“ rachot. Uvidíme, jak se s tím sousedí poperou. Jen doufám, že se něco bude dít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
4.11.25 17:19

Měli jste si nainstalovat tepelné čerpadlo země-voda, ne voda vzduch

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.11.25 17:47
@KalamityJohn píše: Více

Jak daleko máte domy od sebe? Tady je takový nešvar, že se to strčí devět metrů k sousedovým oknům a koupí se něco levného a repasovaného. Viděla jsem pět čerpadel v sérii, stála jsem vedle nich a slyšela lehký šum. A byla jsem na stížnosti, jedno tepelko a řvalo to jako vrtulník.

• Citovat
  • Upravit
21346
4.11.25 17:55
@Anonymní píše: Více

Jakkoliv. Mrkni na mapu USA: Někde pár metrů, jinde pár mil a jinde pár desítek mil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
4.11.25 17:55
@KalamityJohn
@Anonymní píše: Více

Nebyla jste zrovna u nás? TČ cca 8 metrů od našich oken do ložnice, je to výživný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
543
5.12.25 15:57

Takhle blízko mít tepelné čerpadlo je důvod k odstěhování. To se nedá přežít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80474
5.12.25 16:04
@Zumpa píše: Více

Vždycky když jsme dělali TC, museli jsme k tomu dodat i řešení šíření hluku. Stejně jako se dělá posouzení třeba požární bezpečnosti. Takže nevím, že by s tím byly potíže. Předpokládám, že to musel soused doložit taky. Pokud ne, měl by majitel udělat opatření. Pokud má všechno v pořádku, musí udělat opatření soused.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí