Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj,
ráda bych se vas zeptala na zkušenostia rady.
Jsem ted v 11+6 a chytla jsem nějakou virozu. Snad ne chřipku.Bolí v krku a ucpaný nos. To nějak přežiju
Na to mám zábal krku a konvičku na rymu.Ale jde mi o to, že mi ted vyskočila teplota na 37,5.
Nevím zda si vzít paralen nebo ne.
doktor říkal, že když bude vysoká teplota…je to už vysoká teplota nebo ne?Léky nechci brát pokud to není bezpodmínečně nutné.
Moc děkuji za radu.
Co by jste dělaly vy?
Lepší léky než teplota..ani nevím kdy jsme brala paralen ale kolem 38
Paralen se má brát v těhu až kolem 38. Já teda brala už kolem 37,5, ale protože jsem měla zimnice, rýmu a kašel, kdybych měla jen zvýšenou teplotu bez ostatních symptomů, tak bych nebrala, mírně zvýšená teplota v těhu je normální.
Normálně se sráží teplota až kolem 38. Ale v prvním trimestru bych srážela už takhle. Zkus třeba jen půl paralenu. Kombinovat se dá se studenými zábaly na kotníky a zápěstí. Rozhodně lepší Paralen než teplota, je nebezpečná pro plod dost.
Ahoj jsem na tom podobně akorát jsem 24_25tt..vcera po extrakci 8cky dole a dnes mám 37.7teplotu… Beru půl paralenu co 6h.ale nevím zda to stačí víc mi doktor nedovolil včera.. Je to už na cestu na pohotovost nebo mám ještě počkat? Nemám s teplotou v těhotenství zkušenosti vůbec
nerada bych něco zapinkala ale zas nechci zbytečně hystercit..
@kamilka 23
Jak jsi dopadla? Mě to nakonec stouplo na 37,8, tak už jsem dostala strach a dala jsem cely paralen. A zkusila octové zábaly na nohy. do to jo chladila krk a zápěstí.
Nakonec se mi to podařilo snižit na 37,3.
Musím říct, že jsem už dlouho nebyla tak nemocná.
Mám divný pocit a prsa mi trochu splaskla, tak doufám, že jsem o malé nepřišla.
Jsem z toho na nervy.
@Anonymní píše:
@kamilka 23
Jak jsi dopadla? Mě to nakonec stouplo na 37,8, tak už jsem dostala strach a dala jsem cely paralen. A zkusila octové zábaly na nohy. do to jo chladila krk a zápěstí.
Musím říct, že jsem už dlouho nebyla tak nemocná.Mám divný pocit a prsa mi trochu splaskla, tak doufám, že jsem o malé nepřišla.
Jsem z toho na nervy.
Ahoj no vzala jsem si na spaní paralen půlku a jak jsem se vzbudila 01.00h tak jeden celý.. Teplotu jsem neměla ale bolest té rány hrozná.. Teď zatím bez teploty.. Ale pravda je ze jsem včera volala na pohotovost pro jistotu a ujistila se zdá mám dojet nebo ne. Říkala že by počkala do rána.. Tak snad bude vše ok.. Rána pořád bolí.. Divné je ze při té extrakci malá kopala jak divá do včerejška a od včera odpoledne mám dojem že se dost pohyby sklidnily až podezřele moc.. Jen občas cítím sem tam. Asi je z toho mého stavu vysilena taky. Snad už to bude jen lepší..
@kamilka 23
Máš dobré že už to mužeš cítit.
Ja jsem ted na přelomu trimestru a některé „příznaky“ mi přišlo že postupně odeznívají a k tomu toto tak mám hrozný strach.
Mám tu takový ten angel sound na poslech srdíčka, moc ho nepouživam kvuli bezpečnosti ale tentokrat to asi udělam.
Na tu 8 si kup hromadu zmrzliny a chlaď to tak zevnitř a z venku pytlík se zeleninou z mražaku do nějaké utěrky třeba a chladit zvenku.
Mě trhali postupně před lety osmičky všechny a vím, že to mi pomahalo.
Pokud ti vadi jidlo tak si kup Nutridrinky na piti v lekarně. Dokaže to nutričně dočasně nahradit jídla.
@Anonymní píše:
@kamilka 23
Musím říct, že jsem už dlouho nebyla tak nemocná.Mám divný pocit a prsa mi trochu splaskla, tak doufám, že jsem o malé nepřišla.
Jsem z toho na nervy.
Hele ž horečky 37.5 o dítě fakt nepřijdeš.. rizikové jsou vysoké teploty a dlouhodobe. Já jsme měla pres 48 pak 39 nepodařilo š emi to srazit tak jsme pak jeli na pohotovost.. a to jsme byla nemocná od 5-12 týdne á 3× ATB
@Anonymní píše:
@kamilka 23
Máš dobré že už to mužeš cítit.
Ja jsem ted na přelomu trimestru a některé „příznaky“ mi přišlo že postupně odeznívají a k tomu toto tak mám hrozný strach.
Mám tu takový ten angel sound na poslech srdíčka, moc ho nepouživam kvuli bezpečnosti ale tentokrat to asi udělam.Na tu 8 si kup hromadu zmrzliny a chlaď to tak zevnitř a z venku pytlík se zeleninou z mražaku do nějaké utěrky třeba a chladit zvenku.
Mě trhali postupně před lety osmičky všechny a vím, že to mi pomahalo.
Pokud ti vadi jidlo tak si kup Nutridrinky na piti v lekarně. Dokaže to nutričně dočasně nahradit jídla.
Ahoj tak co už je ti líp? Já konečně spala celou noc bez vstávání na prášek
ještě trochu rána bolí ale už se cítím podstatně líp. Tak snad už to bude jen lepší ![]()
@kamilka 23
Ahojky,
jsem ráda, že ti je lepe. Ono trhání osmiček je mazec a v těhotenství obzvlášť
Vubec ti to nezávidím. To byl nějaký zánět, že musela ven?
je mi lepe už ale poslední dva dny to bylo fakt peklo.
Už dlouho jsem nebyla tak nemocna.
Byla to fajn bojovka bez léků.
Ted už je to lepší jen mi to ted leze na prudušky a hodně kýchám a začíná mě z toho pobolívat podbřišek.
Nakonec jsem to zvládla s 1 paralenem a na noc pinio-nasal kapky.
Jinak same přirodni věci? konvička na rymu asi 15 denně, studené sprchy, chlazení krku, kotníků a zápěstí, 4 l. čajů denně, octové ponožky atd. ![]()
Ted jsem začala jitrocelový sirup a inhalaci a nahřívání heřmánkem.
Ještě x dní asi proležím.
Jsme trochu úzkostnější pač my to máme po 3 IVF, a že všech nám přežilo jen jedno embryo a to má ted v břichu. Je možné, že je to moje jedine ditě co bych mohla mít tak jsem trochu na nervy z toho…Už mi tvrdili, že jediná šance je darovaná vajička. Je to zázrak tak dělám vše proto aby vše dopadlo dobře. I kdy jsem asi trochu šilena ![]()
@Anonymní píše:
Jj rozjel se mi zánět začali mi dásně krvácet a bolet zuby i při čištění total. Precitlivele a prý to šlo z té 8cky… Pořád ještě bolí a bez paralenu se nehnu ale už mám jeden na den zatím… To věřím že máš obavy a kdy jdeš na gyndu na kontrolu? Taky než jsem cítila pohyby tak jsem zmatkovala při každé viroze zda je vše ok… Takže chápu že jsi nervozní ale mysli na to že už tím že se uchytlo tak je to bojovník a určitě to bude dobré 🙂
@kamilka 23
Moc děkuji, ty jsi hodná.
Držím palečky aby to bylo lepší.
Co nějaké bylinky na zánět? Heřmánek na proplachování nebo něco takového?
Doufám, že budeš brzo v pořádku. Ženy musí vydržet hodně…to chlapy ani netuší… ![]()
Dneska jsem ho poslechla přes ten Angelsound a srdíčko bylo slyšet tak snad dneska klidněji usnu.
Kontrolu máme ted v pátek 21.2 a pak na první screening 25.2.
Snad bude bojovník v pořádku.
Automaticky tu mám koukám zaškrtnuto anonymní, tak to hned napravím ![]()
Já měla týden horečky přes 38,5 nešli srazit ani paralenem, dlouho antibiotika v té době jsem končila 13. týden… Bylo mi řečeno, že 38 a výš je pro mimco nebezpečné takže hned paralen, ale do 37,5 se mu nic stát nemůže. Jinak porodila v pořádku v termínu.
@Lenka1985 je fajn vědět jméno s kým si píšu super
to já měla jen klasický stetoskop kterým jsem neslyšela vůbec nic v té době takže jsem měla smůlu no. A který že jsi to týden vlastně? Já jdu až 27.2.tak jsem vždycky natesena jak malé dítě na hracku
a 21.2.jdu na cukrovku
fujky to nesnáším ten sladký hnus..
Ahoj,
ráda bych se vas zeptala na zkušenostia rady.
Jsem ted v 11+6 a chytla jsem nějakou virozu. Snad ne chřipku.
Bolí v krku a ucpaný nos. To nějak přežiju
Na to mám zábal krku a konvičku na rymu.
Ale jde mi o to, že mi ted vyskočila teplota na 37,5.
Nevím zda si vzít paralen nebo ne.
doktor říkal, že když bude vysoká teplota…je to už vysoká teplota nebo ne?
Léky nechci brát pokud to není bezpodmínečně nutné.
Co by jste dělaly vy?
Moc děkuji za radu.