Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
A co se vykašlat na přesměrování teploty u zdravého dítěte? Píšeš, že jí nic není, tak proč jí tu teplotu vůbec měříš a řešíš půl stupňový rozdíl? To navíc může být i odchylkou teploměru, teplotou v místnosti, rozrušením a za chvíli to bude zase jinak.
Ne, fakt se nemusí kvůli teplotě o 3 desetiny jinak než je průměr hned letět k doktorovi.
Ani u mimina, ani u nikoho jiného. Vždycky než se vypravím k lékaři si mnohokrát položím otázku „co s tím asi tak doktor zmůže“ - kéž by to udělal každý. ![]()
Příspěvek upraven 29.01.20 v 20:04
Digitálním teploměrem? To je generátor náhodných čísel, tak bych si z toho nic nedělala. V zadečku má kolik?
Pokud je OK tak ji nikam neber, všude rádi chřipka ještě něco chytne.
@Russet máme digitální teploměr na celo už snad 5 let a nedám na něj dopustit.
Buď s ní doma nebo něco chytne a to pak teprve bude měření.
Když je zdravá a nic ji není, proč ji chceš někam tahat? Drobeček maličký…
A tobě se zdála nějaká studená, když píšeš že má čelo teplý? Taky nějak nerozumím důvodu měření. ![]()
Dcera měla v porodnici 36,1 a musela na vyhrivane lůžko. Termoregulace ji zlobila ještě celé sestinedeli. Dr říkala, že pokud by ji spadla teplota pod 35,5, tak máme přijít. Co by s ni dělala, to netuším. Každopádně pokud je zdravá a normálně teplá a s teplotou nikdy problémy neměla, tak bych to neřešila. Max se můžeš zmínit u dr na další prohlídce.
Pokud má teploměr kovový konec, který měří, může to být i tím, prostě se tomu nestihne předat dost tepla z těla. Řešila jsem s dr jednou (v rámci plánované prohlídky), protože se mi taky párkrát stalo, že jsem naměřila nízké hodnoty, a řekla mi, že nejspolehlivější je klasicky rtuťový teploměr, který měří aspoň 5 minut, tak se to stihne předat. Každopádně bych nic neřešila, když je dítě v pohodě
a přesně jak píšou nahoře, ještě ti v čekárně něco chytne, zbytečné riziko.
Ja zakladatelku chapem, tiez by som z toho bola nesvoja. tak sa spytala, no. mam doma dvojmesacne, ja uzkostliva matka prveho dietata. v nemocnici hovorili, ze normalna teplota je od 36,5, takze z tak nizkej teploty by som bola vyplasena tiez. aj ked to urcite nic nie je, len vravim, chapem zakladatelku…
ja by som v prvom rade skusila zmerat znova (ci to nebola chyba teplomeru alebo merania) a v druhom sa snazila mimco zohriat - male do plienky a zamuchlat sa hola s nim do perinky ![]()
Dobrý večer, dcera má normálně teplotu 36,5. Nyní večer sem namerila 35,7 celicko má teplé. Máte někdo zkušenost co s tím mám udělat? Zítra se máme stěhovat a k doktorovi bych nejlépe mohla až v pátek.. Odkládat stěhování se mi moc nechce. Dcera normálne papa kouká zkoumá ???? cila jako normálně.
Namerit to ráno už jsem udoktora ale když je večer doktor už zavřený tak pokud někdo zkušenost co by mohlo zabrat že by ji bylo třeba zítra lépe budu vděčná. Samozřejmě když ráno ji bude zle k doktorovi zajdu.