Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
potrebovala bych poradit. Honzik uz 2dny po ranu mel teplotu 37.4, ale dneska vecer mel uz 38.5. Dala jsem mu paralen100, ale je mi divne, ze nema ani rymu, kasel. Nikdy nemel jen horecky, vzdycky to bylo s necim. Normalne beha… zkratka mu horecka nebrani v jeho cinnostech. Ani si nepostezoval, ze by ho neco zabolelo.
Je to normalni? Je pred vikendem a moc se mi nechce s mozna trivialni zalezitosti volat v sestricce.
Jeste mu dam v noci sirup Brufen, nad 38 se dava Paralen davkovani vim. Zkratka mam z toho tezkou hlavu.
DIky za odpovedi
Kac
Ahojky,
já myslím, že to může být nějaká viroza. Je jich teď diky počasí všude plno. Naše holky ji taky někde chytly,přes den normálně běhaly a na nic si nestěžovaly a včera k večeru jsem zjistila, že mají zvýšenou teplotu a tak jsem jim dala sirup Panadol. Kolem 21 hodiny už měly obě dvě 39,5 !!! Ta vysoká teplota se jich držela celou noc, po podání sirupu na chvili klesla, ale za chvili byla zpatky.
Rano jsme šly k dr. a ta mi poradila, že na teplotu u viroz většinou líp zabírá sirup Brufen. Tak jsem ho na:,–(ila a je to fakt lepší, už maji jenom kolem 38. Ale je třeba to vyzkoušet, který je účinnější.
Taky se dají v případě vysokých horeček po 4 hodinách kombinovat. Ale to určitě víš. Tak ať jste brzy zdraví. Peggi
Ahoj,
taky jsem nedávno posílala stejný dotaz do „Batole“. Ale můj syn měl teploty bez ničeho dalšího delší dobu… Nakonec mu dr. na počkání udělala rozbor krve (píchla ho do prstu a strčila krev do nějaké mašinky
) a našla jakousi bakterii, na:,–(ila antibiotika. Teď už je OK.
Tutu
Teplota v těle značí nějakou infekci. Raději zajdi k doktorovi. ať udělá rozbor krve.
Anička měla teploty týden. Kolem 37,5-38. Nic jí nebylo, doktorka mi říkala, že to může být viroza. No nakonec se z toho vyklubal ošklivý zánět ledvin s 10-ti denní hospitací. Od té doby nevysvětlitelné teploty nepodceňujem.
Ahojte,
tak to jste me teda neuklidnily:-)(.
V pondeli mame jet na vylet, v utery na plavani…
Takze misto na vylet pujdeme teda k doktorce.Jen doufam, ze ho to prejde samo a nikam nebudeme muset jit.
Tak diky za odpovedi.
Kac
AHOJ Kac,
mohla bys pls zitra napsat,jak jste dopadli u dr.?
Nas momentalne trapi horecka druhy den,bez kasle a rymy.Pockam jeste treti den co se z toho vyklube.(tak trochu pocitam s dalsim zubem-17.v poradi).Jen tak pro informovanost by me ale zajimalo,jak to vypada s vami,ano?
JInak u nas je to to same,do 38C je naprosto cily,dnes pres den mel prave takhle kleslou a byl velmi pookraly,vecer uz to bohuzel zas lezlo pres 39…
Diky
Any
Tak my jsme na tom podobně. Malá má již asi potřetí v tomto měsíci zvýšenou teplotu. Vždy 2 dny pak týden OK a zase.Krev prý má OK, moč taky.Prý viróza stále.Moc nejí a tak to pokračuje dále.Znáte to?
Ahoj, obnovuji diskuzi s dotazem - jak dlouho trvá viróza s horečkou bez dalších příznaků? Vím že teď řádí všechno možné, kdo má prosím zkušenost jen s teplotami?
Malá má od včera teploty 38-39 a nic k tomu. Naposled když měla teploty (to ale měla 40) bez dalších příznaků, tak z toho byl zánět močových cest a to bylo ani ne 2 měsíce zpátky, tak se toho bojím..
@Jaaanča píše:
Ahoj, obnovuji diskuzi s dotazem - jak dlouho trvá viróza s horečkou bez dalších příznaků? Vím že teď řádí všechno možné, kdo má prosím zkušenost jen s teplotami?
Malá má od včera teploty 38-39 a nic k tomu. Naposled když měla teploty (to ale měla 40) bez dalších příznaků, tak z toho byl zánět močových cest a to bylo ani ne 2 měsíce zpátky, tak se toho bojím..
Syn měl před 14 dny, horečka bez dalších příznaků, trvalo to 5 dnů. Ať je brzy lépe!
@mag12 @lelulanda děkuji za odpovědi. U nás to nakonec bylo jen 3 dny teplota, pak den zvýšená a konec. Uff ![]()