jméno pro miminko

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
135
2.6.06 07:57

jméno pro miminko

Ahoj holky,
mám trochu netradiční dotaz. Máte někdo doma holčičku jménem Klárka? Manžel na tomto jméně trvá. Už se " dohadujeme" 3 měsíce. Sice má v záloze ještě Kristýnu, ale když když po ulici, tak je Kristýnka každá durhá holčička. Já proti Klárce nic nemám, ale přijde mi docela složité na vyslovování pro malé dítě. Často slyším malé děti jak to pletou na Králka…Máte někdo zkušenost.
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2319
2.6.06 08:04

my sice v rodině žádnou Klárku nemáme, ale nebála bych se toho že své jméno nebude umět vyslovit. My chceme Viktorii a to taky není zrovna lehké na vyslovení. Záleží na tom která písmenka budou malé dělat problém vyslovit. Já jsem třeba neuměla l,r,ř,v a jmenuju se Linda a příjmení jsem měla Vávrová takže si umíš představit jak směšně jsem se představovala :D naštěstí jsem se brzo všechna písmenka naučila vyslovovat správně akorát ráčkování mi zůstalo :)
A musím říct že všechny děti u nás v rodině měli problém vyslovit Linda asi tak do 5-6let mi říkali Tinda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
2.6.06 08:16

Klarka je me oblibene jmeno.....

Jinak kamaradka kdyz se mela narodit, tak jeji maninka chtela aby se jmenovala Romana, ale tatinek rekl, ze ne, ze se to bude blbe vyslovovat. je v tom R
takze se jmenuje Radka :-DDDD

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
2.6.06 08:19

Ahoj,
Klárka je krásné jméno. Já jsem taky chtěla Klárku.....ale narodil se mi kluk :lol:
A neboj, ona se to naučí.

přeji pohodové těhu a krásné zdravé miminko,
carsa

• Citovat
  • Upravit
371
2.6.06 08:21

Ahoj,
my to stejné, co Carsa. Chtěli jsme Kláru, ale je to taky kluk a kamarádka má Kláru a je to úplně v pohodě :lol: . Klár je poslední dobou hodně. Je to celkem oblíbené jméno v poslední době.

Neboj se toho :wink:

i.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
2.6.06 08:24

Já mám Aničku po babičkách. Dohodli jsme se s manželem hned. Druhá holčička co se narodí, bude Silvie. Uvažovali jsme o Marcele, Pavlíně a Janě. Nakonec vyhrála Silvie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
2.6.06 08:27

To se holčička naučí, a je to moc hezké jméno. Podle výslovnosti nevybereš: moje sestra je LIBUŠE, aby tam nebylo R, protože mi jako starší nešlo, ona R uměla už ve třech letech, ale pro změnu sykavky jí nešly :lol: . Ale už jsme se obě spravily. E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
2.6.06 08:31

cha,Carso,u nás to samé-měla to být Klárka a je to Martin:-)

vybírat jména podle toho,jestli se dají dětem dobře vyslovit,je hloupost.vždyť to jméno nosí celej život a jak dlouho z toho života neumí říkat R?.-)

M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2793
2.6.06 08:46

Hihi,tak koukám,že jsem zatím první,kdo má doma Klárku :D .
Já chtěla Aničku,už poprvé,ale manža vymyslel Kláru a mně se to jméno moc zalíbilo.Mno,Anička není ani napodruhé(a žádné třetí už nejspíš nebude).
Jasně,malá říká,že se jmenuje „Kláka“,ale každý to hned pochopí,že je Klárka a časem se to určitě naučí pěkně vyslovovat.
Já jsem s volbou tohoto jména moc spokojená.Jen teda kolem nás je Klárek nějak víc,jen ve školce jsou ve stejné třídě hned tři :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
2.6.06 09:20

My jsme dali jméno Viktorka, psáno Victoria a všichni jsou dost zmateni z toho jak se to píše. Ale jméno se každému líbí. Říkíme jí Viki.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
2.6.06 09:28

já bych se toho nebála, je to pěkné jméno:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2319
2.6.06 09:33

Petuno my chceme taky Victorii, ale právě že mám strach že jí všichni budou psát po česku. Jak se na tvou volbu dívali v porodnici? Vím že si vyslechnem, že se poangličťujem, ale ono je to anglicky fakt hezčí a vyslovuje se to stejně tak přece o nic nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
751
2.6.06 09:38

Koukám, že Klára je velice oblíbené jméno. Švagrová ho měla připravené taky pro holčičku, ale narodil se kluk. Já osobně bych to jméno nedala, hodně špatně se dětem vyslovuje. Nemyslím tím samotné Klárce, tu to můžeš třeba naučit, ale ostatním dětem v kolektivu. S malými dětmi často pracuji a oni to jméno komolí na Krála, Kvála apod. :roll: Mám taky dospělou kamarádku Kláru, a když jsme se jednou bavily o jménech, tak řekla, že Klára by nikdy nedala, že jí nejmíň do 10 let oslovovali všichni Králo, a že z toho rostla. :? Je to ale samozřejmě vaše věc, jak pojmenujete vaší holčičku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
2.6.06 09:47

To máš těžké, Maartiku, já taky dělám s dětma a vím, že zkomolit kvůli vadě řeči se dá kde co - měli jsme Josika, Matinku, Venatku, Kavolinku, A-hu, sestra si říkala do pěti let Libuska… A zkomolit jen tak z legrace či zlomyslnosti se dá už úúúplně cokoli. :wink:
S naším Daliborem bojovala čtyřletá neteř asi měsíc, a teď jak když bičem mrská :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
2.6.06 10:01

Olliva: v porodnici to komolili psali Victorie ( to ale není povolené, je jen Viktorie) Ale jinak v pohodě, píšou všude jak se má a nikdo neměl řeči. mi se to taky hodně líbí„poanglicku“!

Přeji hodně štěstí a hodnou holčičku jménem Victoria. i když té mé říkám Viktorka u splavu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová