jméno pro miminko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
879
2.6.06 14:31

No,tu Sofinku bych brala hned :lol: taky! Ještě přemluvit taťku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
2.6.06 14:39

Holky,
hlavně vybírejte vhodně k příjmení. Moje sestřenice se jmenuje Patricia Kleinbauerová. Nejen, ža neuměla vyslovovat R, ale vždycky byla nešťastná z toho, že se jí to jméno nevejde do kolonky v sešitě :lol:
 c.

• Citovat
  • Upravit
6153
2.6.06 14:40

Tak já jsem pro jakékoliv jméno, každé se totiž dá vyslovit krásně nebo škaredě. Jen se přikláním k tomu, aby to šlo dohromady s příjmením. Učila jsem Ráchel Procházkovou a Rockyho Štěpánka a neměli to mezi dětma zrovna jednoduchý… Jsou to sice cizí jména, ale kolikrát ani ty český k příjmení nejdou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6927
2.6.06 14:41

A co Čenda, Čenek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1098
2.6.06 14:43

Jen jsem chtěla dodat k těm Viktoriím, jak PETUNA psala , že Victorie není povolena, tak nějak to asi musí jít, neboť kamarádka má Victorii a ještě je náhoda, po porodu jsem byla s Davídkem na JIP a vedle v inkubátorech byly zrovna Viktorie a hned vedle Victorie. Tak předpokládám, že to asi jde !!!!!
No ale podle toho soudím, že to bude zřejmě teď hodně oblíbené jméno!!!!
 Danny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2793
2.6.06 14:46

Tobiáš i Matyáš jsou moc pěkná jména,ale jsou opravdu hodně podobná a já bych měla strach,že si je všichni kolem budou plést.A nevím,jak by se to klukům líbilo,kdyby se jich pořád někdo ptal:„Ty jsi Tobiáš nebo Matyáš“?
Ovšem to je jen můj pocit,já si totiž špatně pamatuju jména,vůbec to tak samozřejmě nemusí být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1352
2.6.06 14:52

Zjímavý já chcu taky Viktorku. Určo jde i jiný jméno, pokud není zapsaný v našem seznamu jmen, stačí aby bylo v nějakým jiným, třeba v anglickým, takže předpokládám, že Victorie někde bude, ale je potřeba to dohoknout s matrikářkoua něco zaplatit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4258
2.6.06 21:40

ju prominte vy co mate klarku,ale u nas je to takova jakoby nadavka-kdyz jsem byla malaprababicka na me ty klaro co to delas,a na kluky zase matej a tak.jakoze vse poplete.
no jinak to vyslovovani se urcite nauci.mne osobne se libi vic kristyna nez klara,ale ja prave nemam rada kdyz jde nekdo po ulici zavola jmeno a otoci se 5 deti se setjnym jmenem.takze je az budu mit holcicku tak mam vymysleny JAsmínka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
3.6.06 12:25

Andys, Tobiáš a Matyáš jsou krásná jména, nevidím nikde tu podobu, jako tu někdo přede mnou…prostě obě končí na áš, no a co, aspoň k sobě pasují! pro mě by byl problém ten, že Matyýšů a Matějů je všude plno… Ještě se mi líbí Jonáš a Tadeáš, ale těch už je dost taky (těch Tadeášů). Btw. když jsme vymýšleli jméno, v okolí nikdo neměl vítka a ted jich znám asi 5:(

Sofie a Julie jsou moc krásné, byly u nás obě v užším výběru ještě spolu se stellou a Emmou, nakonec jsme měli pro holku napsáno emma. Ale je jich taky poslední dobou dost.

Já su blázen, zdaleka nejsem ani těhotná, ani se ještě nesnažíme o druhé mimi, ale stejně pořád vymýšlím jména. Na holku se mi to nezdá problém, ale na kluka ano. taky nám začíná příjmení na Ž, takže Tobiáš, Jonáš, tadeáš u nás nepřicházejí v úvahu:(

K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2238
5.6.06 12:31

Koukám, že zase nejsem až tak originální, jak jsem si myslela :?

Všichni teď mají Terezie, Nikolky a Natálky, my bychom chtěli buď Kláru, Lindu nebo Danielu, já ještě Viktorku… hm, taky jich bude hodně :-)

A kluk je skoro jasný, Daniel.

K Tobiášovi bych rovnou šoupla Tadeáše, ať se to NEplete :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1477
5.6.06 12:35

tak ja taky prihodim moje jmena pro mimi - ESTER, TEREZA, MICHAL, TOMAS, ALEXANDRA :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
5.6.06 12:43

Kristain - já jsem taky blázen :lol: :lol: - taky nejsem ani těhotná a snažit se začnem až na podzim a už mám vymyšleného Mojmíra ( Věra nám zbyla, prvního máme chlapečka :wink: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
5.6.06 13:12

to je pěkné že se vám jméno Klára líbí, mě tedy vůbec - vždycky mě tam štvalo to R - ne proto že jsem to neuměla vyslovit, ale proto že je to takové tvrdé..Oslovení Kláro jsem nesnášela a nesnáším dodnes, blízcí mi samozřejmě říkají Klárko nebo Klári, leč po cizích to samozřejmě chtít nemůžu - přece mám v rodném listě Klára, tak co a nejsem tak náhodou infantilní , když bych chtěla aby mi všichni říkali Klárko:-)?
možná tu nechuť do mě zasila moje prateta která vždycky říkali ostatním sestřenicím a bratrancům Lucko, Lucinko, Filípku, Petříku - jen já byla prostě Klára..ani nevíte jak mě to tenkrát štvalo..
z toho důvodu bych svému dítěti tohle jméno nedala a navíc nemám ráda když po světě běhá milión lidí se stejným jménem a tak mám méně tradiční Bianku. Co se mě týče tak bych jména pro děti nejraději vymýšlela sama, leč naše blbé zákony to neumožňují (aby náhodou někdo nepojmenoval dítko Půlnoční bouře :-))) a co není v knize madam Knappové tak jako by nebylo..

Klaris (jo a tahle přezdívka mi nevadí - koneckonců jsem si ji dala sama a snáším ji líp než Kláru :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1200
5.6.06 13:21

Sice ještě mám na vymýšlení jména čas, ale už dávno vím, že pokud budu mít někdy syna, bude to Jakub.
Jako na budoucí matky na Vás zkusím apelovat, abyste fakt nevymýšlely „blbosti“ - snad se žádná z Vás neurazí, nemyslím tím nikoho konkrétního - nebo ano - mého tatínka.
Ten si navzdory zákonům, že se nesmějí (a nikdy údajně ani nesměly) používat zdrobněliny, pro:,–(il mé jméno Vendulka. Holky, co já si s tím užila trápení. Zní to krásně, hezky to vypadá u roztomilé holčičky, ale teď je mi 30 a všude, kdy hlásím jméno po mně chtějí občanku, protože mi nikdo nevěří, že to tam fakt mám. Odmalička mi tak všichni říkali, takže když mi teď někdo řekne Vendulo, mám pocit, že mi nadává. Muselo se to vyřešit neutrálním Vendy - což snad snesou všichni.
Takže vím jedno, svým dětem dám „normální“ jména, ale jde o to, co normální je, že… :wink: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
5.6.06 13:38

Myslím, že ať se člověk jmenuje jak chce, v některé životní fázi se mu jméno prostě líbit nebude - já jsem Eva - krátké, hodí se ke všemu, žádné logopedické lahůdky, a přesto se mi nijak moc nelíbí:
a) je nás moc - pořád se otáčím a volají někoho jiného
b) jako holce mi vadilo, že všichni sourozenci se jmenují „po někom“ a já „po nikom“ - jakoby mě rodiče ošidili :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová