Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Holky akutne potrebuju poradit jak mam ochladit byt.mame tu 37 stupnu a vazne se v tom neda zit.jen v obyvaku mame 4 vetraky a stejne se to neda. klimatizavi nam maji nainstalovat prsti tyden ale tenhle nevimnejak zvladneme.diky za kazdej napad
„Kolik je dneska stupňů?“
„Všechny.“
Taky máme doma tropy. Nápady nemám, utekla jsem do práce. Kde je ještě víc, protože jsem prakticky venku. ![]()
Nechej puštěné větráky, zavři okna v celém bytě. Já to tak nechávám po celý den a v paneláku mám 24stupňů max. Větrám až večer a spím při otevřeném okně. Ráno zase zavřu. Funguje to jako klimoška.
Nebýt doma? ![]()
Zatáhnout žaluzie/závěsy, přes den nevětrat. Někde jsem četla radu: dát před ty větráky led, aby rozfoukávaly studený vzduch. Zatím jsem nemusela zkoušet.
V noci pořádně větrat průvanem a přes den zatáhnout žaluzie a hlavně mít zavřená všechna okna. Víc mě bohužel nenapadá ![]()
@lolla.jones máme doma aktuálně 33,2 st. Jediné co dělám - namočím deky, frknu je na balkon, to se trochu ochladí vzduch. Ale žijem v posledním patře, takže víc možností není - pořád otevřeno a sušim, co se dá - tady zabírá větrák a před něj dát flašku s ledem - co jsem měl na mrazáku.. to trochu ochladí. Jinak já mám otevřené ventilačky, ale zatažené žaluzky.. bez otevřených oken to v posledním patře nejde..
Příspěvek upraven 07.08.15 v 13:48
@lolla.jones píše:
Jsme primo pod strechou:(
nejhorší bydlení ![]()
Zavřít okna, zátahni žaluzie, na topení můžeš dát mokrá prostěradla.
Otevři lednici
. Ne blba sranda, nevím, pokud je venku přes 30, tak se to bez klimatizace asi moc zchladit nedá
Vetrakama se akorat honi ten teply vzduch po mistnosti. 37 už si teda nedovedou představit, máme tu 32 a je do des. Když pomyslim, že to má být celý týden ![]()
Rozvesit mokre rucniky a prosteradla. A pres noc vetrat a pres den zavrit vsechno, aby teplo neslo dovnitr. Nevarit, nepouzivat troubu.
No a pokud uz tam mate takhle, tak bych se sbalila a sla se nalozit do vody nekam na koupaliste a vratila bych se az vecer.
Nemuzu bejt celej den s prckem venku.uz mne napadlo jet ke tchyni ta ma doma chladek ale to je na diazepam
Jedna věc tedy - ty podkrovní byty a poslední patra se ohřívají od střechy, né od vzduchu.. takže zavřít okna fakt nejde, to tu bude klidně 50 st
- vyzkoušeno.. venku je lépe jak v bytě.
Příspěvek upraven 07.08.15 v 13:57
@lolla.jones píše:
Nemuzu bejt celej den s prckem venku.uz mne napadlo jet ke tchyni ta ma doma chladek ale to je na diazepam
možná lepší ten, jak takové vedro… kor pro prcka..