Houbičky a hadr na utírání linky

Petunye
6.8.15 18:30

Houbicky a hadr na utirani linky

Ahoj, chci se zeptat, jak casto menite houbicky na nadobi a hadr, kterym utirate drez a linku. A hlavne kam davate tento hadrik, kdyz jej nepouzivate.Ja kdyz dam novy a pozivam jej 2 dny, tak uz mi 3 den proste smrdi.Ten jsem tehotna a na tento pach jsem uplne precitlivela a jak stojim u drezu a ucitim to, uplne me to nadavuje.Nebo ho davate do koupelny na snuru? podotykam, ze s tim utiram jen vodu kolem drezu a na lince po vareni.Jak to delate vy?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3380
6.8.15 18:34

Taky ten smrad nesnáším :lol: Po použití hned vymáchám, vyždímu a suším. Cca po dvou dnech hodím do prádla a vyperu s čímkoliv na 60st. Takhle jich „točím“ několik. Houbičku měním až se mi nelíbí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
6.8.15 18:35

Hadr nepoužívám. Kupuju vlčený ubrousky. Jinak mám takový tenoučký hadříky (těma ale neutírám kuchyň). Ty použiju třeba 4× a vyhodim je.
Houbičky nevim, jak často. Někdy ji vemu, umeju s ní cifem dřez nebo desku a rovnou letí do koše. Máme myčku, nádobí myjeme rukama minimálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
289
6.8.15 18:48
@Ainy píše:
Taky ten smrad nesnáším :lol: Po použití hned vymáchám, vyždímu a suším. Cca po dvou dnech hodím do prádla a vyperu s čímkoliv na 60st. Takhle jich „točím“ několik. Houbičku měním až se mi nelíbí :nevim:

Taky to tak dělám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Luca10
6.8.15 19:07

Taky nemam hadr, ale vlhcene ubrousky na ruzne povrchy z Lidlu. Houbicku menim cca po trech, ctyrech dnech, a to mame mycku, ale jakmile jednou umeju cifem nebo dezinfekci drez, umyvadlo nebo vanu, tak hubku vyhodim. A tyhle veci prave myju tak jednou za tri dny.

• Citovat
  • Upravit
verulicek
6.8.15 19:14

@Petunye na linku používám klasickou houbičku na nádobí..míváme ji normoš ve dřezu jen je prostě odlišná od té houby na nádobí - tu odkládám do takové nerez misky na dřezu. Hadry nepoužívám, připadá mi to poněkud nechutné…smrdí a jsou slizké :nevim:

• Citovat
  • Upravit
verulicek
6.8.15 19:15

Jinak u nás má hubka z nádobí, když je už trochu jetá, přesun do koupelny a na záchod..pak do koše…

• Citovat
  • Upravit
877
6.8.15 19:19

Já to beru starší utěrkou, dám uschnout a normálně vyperu. Teď jsem koukala na máte doma uklizeno a tam namáčeli houbičku do vody se savem nebo se prý dá hodit do myčky s nádobím. Zkusila jsem jednou a myslím, že jediné co na ní bylo vidět, že se pěkně v myčce nasákla vodou. Takže asi zůstávám u toho, že jí vyhodím, jakmile se mi přestane líbit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2522
6.8.15 19:27

Houbičku taky měním, až se mi nelíbí a na okolí používám vlhčené ubrousky - setřu a vyhodím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
6.8.15 19:30

@Petunye
Vodu kolem dřezu a linku utírám kuchyňskými utěrkami, utřu a vyhodím… (myslím ty papírové v roli)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
6.8.15 19:34

Houbičku (takovou tu čtvercovou) na utírání okolí dřezu vždy když mi smrdí vyperu (peru vždy jen jednou, pak vyhazuji), na utírání linky používám vlhčené ubrousky (Lidl nebo DM). Nádobí myji v myčce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
6.8.15 19:40

@Petunye houbičku měním co 2 dny, tu pro kluka na flašku každý den, hadříky nepoužívám, nesnáším je. Papírové utěrky to jistí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
6.8.15 19:43

Taky používám papírové kuchyňské utěrky, utřu a vyhodím. Houbičku měním co pár dní, tak co tři čtyři dny. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1045
6.8.15 19:53

Houbičku měním, když se mi nelíbí (myjeme všechno v myčce, takže s ní opravdu myju jen linku), na utírání mám papírovky. Takový ty čtvercový houby mám ani nevím na co :-D ale když je použiju, tak nechávám schnout na baterii a teda nikdy jsem neměla pocit, že by smrděla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
6.8.15 20:08

Používám houbičku a takovou tu univerzální utěrku. Vydrží mi docela dlouho. Umývám dřez octem, kvůli tvrdé vodě, takže se houbička i vydezinfikuje a zároveň není závadná pro používání na nádobí. Když čtu vaše příspěvky, je mi líto, že už takhle zaneřáděná planeta bude pro naše děti už jen smetištěm. Taková spotřeba houbiček, vlhčených ubrousků a já nevím čeho. :,( Staré vyřazené věci rozstřihám a používám na hadříky, když je potřeba. Jeden mám permanentně na topení, ten mám pouze na jídelní stůl, pak mám jednu „ponožku“ na leštěnku na stůl. Pokud ty hadříky nejsou permanentně mokré, tak ani nezesmrádnou. Ony ty bakterie potřebují k životu vlhké prostředí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný