Houbičky a hadr na utírání linky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Luca10
8.8.15 11:10
@tiffany píše:
@Luca10 Došly ti argumenty, tak jsi se uchýlila k osobním invektivám. Co nadělám. :zed: Chytrému napověz…Tedy to je zajímavý fígl. Asi jediná věc, na kterou by se mohla mikrovlnka hodit. A to už jsem jí chtěla zrušit. :mrgreen: ;)

Argumenty k čemu? Já tvrdím, že to dělám z hygienických důvodů, ne abych měla, jak říkáš, naklizeno. Ty zas neustále dokola omíláš, že mým jediným zájmem je uklizená kuchyň. Myslím, že své vlastní pohnutky posoudím nejlíp já, co myslíš? :think: Takže další debata je prostě zbytečná.

• Citovat
  • Upravit
12272
8.8.15 11:26
@Luca10 píše:
Argumenty k čemu? Já tvrdím, že to dělám z hygienických důvodů, ne abych měla, jak říkáš, naklizeno. Ty zas neustále dokola omíláš, že mým jediným zájmem je uklizená kuchyň. Myslím, že své vlastní pohnutky posoudím nejlíp já, co myslíš? :think: Takže další debata je prostě zbytečná.

Psala jsem ti, jak to dělám já. Dle tvého je to tak nehygienické, život ohrožující a my přesto celá rodina žijeme a neumřeli jsme na smrtelnou nákazu z delší dobu používaných houbiček. Myslela jsem, že to je argument dostačující, ale ty jsi tento, dle mého nejdůležitější a nejhmatatelnější argument absolutně zazdila. Dle mého vidíš jen to, co se ti hodí. Co se ti nehodí, tak jako by neexistovalo. Ať už se jedná o hory odpadků, nebo o bezproblémový zdravý život s „kontaminovanými“ houbičkami v naší domácnosti. No taky řešení. Ale já pokrytectví prostě nemám ráda. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Luca10
8.8.15 11:47
@tiffany píše:
Psala jsem ti, jak to dělám já. Dle tvého je to tak nehygienické, život ohrožující a my přesto celá rodina žijeme a neumřeli jsme na smrtelnou nákazu z delší dobu používaných houbiček. Myslela jsem, že to je argument dostačující, ale ty jsi tento, dle mého nejdůležitější a nejhmatatelnější argument absolutně zazdila. Dle mého vidíš jen to, co se ti hodí. Co se ti nehodí, tak jako by neexistovalo. Ať už se jedná o hory odpadků, nebo o bezproblémový zdravý život s „kontaminovanými“ houbičkami v naší domácnosti. No taky řešení. Ale já pokrytectví prostě nemám ráda. :nevim:

Aha, tak toto se tě dotklo, že jsem zapomněla na tento tvůj argument. Nu, co na to říct, pro mě tedy to, že zrovna u vás dlouho používané hubky nijak neškodí, není vůbec podstatné. ;-) Můžete mít jinou imunitu, jste odolnější, co já vím. Nebo jsi čekala, že protože to tak dělá nějaká cizí pani na emiminu, začnu to hned dělat taky…? :think: A co se týká té hory odpadků, je to samozřejmě znepokojující, ale ne natolik, abych se začala hrdě angažovat jako bojovník za ekologii. Podívej, mě zase štve, že je tolik Čechů, kteří se správně česky sotva podepíšou, neznají svou rodnou řeč, ignorují různá pravidla. Taky myslím, že za pár desítek let, pokud to bude pokračovat stejným stylem, nám z našeho jazyka nic nezbude. Takže co? Mám tady napomínat různé uživatelky, když udělají chybu? Myslíš, že to k něčemu bude? Holt pro někoho je prioritou čistá domácnost, pro někoho správné vyjadřování, pro někoho životní prostředí. Pro mě prostě životní prostředí prioritou není, ale to ze mě nedělá o nic horšího člověka, než jsi ty. Asi se s tím budeš muset smířit… :nevim: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
12272
8.8.15 12:04
@Luca10 píše:
Aha, tak toto se tě dotklo, že jsem zapomněla na tento tvůj argument. Nu, co na to říct, pro mě tedy to, že zrovna u vás dlouho používané hubky nijak neškodí, není vůbec podstatné. ;-) Můžete mít jinou imunitu, jste odolnější, co já vím. Nebo jsi čekala, že protože to tak dělá nějaká cizí pani na emiminu, začnu to hned dělat taky…? :think: A co se týká té hory odpadků, je to samozřejmě znepokojující, ale ne natolik, abych se začala hrdě angažovat jako bojovník za ekologii. Podívej, mě zase štve, že je tolik Čechů, kteří se správně česky sotva podepíšou, neznají svou rodnou řeč, ignorují různá pravidla. Taky myslím, že za pár desítek let, pokud to bude pokračovat stejným stylem, nám z našeho jazyka nic nezbude. Takže co? Mám tady napomínat různé uživatelky, když udělají chybu? Myslíš, že to k něčemu bude? Holt pro někoho je prioritou čistá domácnost, pro někoho správné vyjadřování, pro někoho životní prostředí. Pro mě prostě životní prostředí prioritou není, ale to ze mě nedělá o nic horšího člověka, než jsi ty. Asi se s tím budeš muset smířit… :nevim: :kytka:

Pro tebe není priorita prostředí, ve kterém žiješ ty a tvoje děti? Tak to si asi opravdu nemáme o čem povídat. :? Mě jen znepokojují ty odpadky, prostě nemusíš za tím hledat nic jiného. :nevim: Původně jsem se děsila toho, v jakém prostředí bude moje dítě žít, teď už si říkám, že při tomhle tempu ničení planety tu stejně za chvíli žádný život nebude. Možná přežijí ty bakterie na houbičkách. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Luca10
8.8.15 12:20
@tiffany píše:
Možná přežijí ty bakterie na houbičkách. :think:
;-)

Pro mě je důležité prostředí, kde žijeme, proto se taky snažím, abychom tu měli dobré hygienické podmínky k životu. To, že se někde válí halda odpadků, je, jak už jsem napsala, znepokojující, ale zkrátka mě to až tolik nedostává. :nevim: Je to asi sobecký přístup, to už jsem taky někde zmiňovala, ale prostě to tak mám. Jak říkám, pro každého je důležité něco jiného. A mám-li být stoprocentně upřímná, pak musím říct, že mi tristní stav znalosti ČJ u dnešních dětí připadá ještě o kapku horší, než celkový stav životního prostředí na planetě. Nebudeš to chápat, to je jasné, stejně jako já nechápu tvou potřebu vlézt do diskuze o uklízení a napomínat diskutující, že ničí planetu. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
688
8.8.15 12:27

Já používám na nádobí většinou staré bavlněné hadříky nebo takové ty drátěnkové hadříky. Houbičky většinou dělají potíže, když jsou molitanové. :nevim: Poslední dobou jsem kupovala viskózové a v těch se tak rychle bakterie nemnoží.
Mě vydrží docela dlouho. Vyhazuju, když přestane plnit funkci nebo páchne. Kontroluju nosem. :mrgreen:

Ale já poctivě po každém použití vypláchnu a vyždímu. Nenechám ležet nasáklé vodou. Praní houbičky alespoň jednou denně je pro mě samozřejmostí. Když se během dne zašpiní, peru hned. Buď klasickým mýdlem na praní (Jelen a spol.) nebo teď mám poslední dobou desinfekční mýdlo z Rossmanna. Žádné bakterie se tam nemají šanci namnožit. Jar je slabota. :nevim:

Vyhozovat po pár dnech je pro mě stejně nepochopitelné jako kdybych měla vyhazovat po pár nošeních prádlo. Taky se vypere a nikdo na to neumírá. :nevim:

Jen se musí používat mozek a nedělat základní chyby.
Mastné nádobí odmočit se šlupkami z brambor nebo vytřít mastnotu papírovým ubrouskem.
Krev od masa neutírat do hadříku :zed:, ale do papírové kuchyňské utěrky a vyhodit.
Zbytky v hrncích a na talířích seškrábat umělým kartáčem a vypláchnout ještě před umytím a použitím houbičky.
Pak nemám houbičku jako prase a nemusím ji každou chvíli vyhazovat. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
8.8.15 12:48
@Luca10 píše: ;-)Pro mě je důležité prostředí, kde žijeme, proto se taky snažím, abychom tu měli dobré hygienické podmínky k životu. To, že se někde válí halda odpadků, je, jak už jsem napsala, znepokojující, ale zkrátka mě to až tolik nedostává. :nevim: Je to asi sobecký přístup, to už jsem taky někde zmiňovala, ale prostě to tak mám. Jak říkám, pro každého je důležité něco jiného. A mám-li být stoprocentně upřímná, pak musím říct, že mi tristní stav znalosti ČJ u dnešních dětí připadá ještě o kapku horší, než celkový stav životního prostředí na planetě. Nebudeš to chápat, to je jasné, stejně jako já nechápu tvou potřebu vlézt do diskuze o uklízení a napomínat diskutující, že ničí planetu. :nevim:

Jestli si připadáš „napomínaná“, máš patrně nějaký problém. Napsala jsem pouze svůj pohled na věc. Nic víc, nic míň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
8.8.15 12:49
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Luca10
8.8.15 12:53
@tiffany píše:
Jestli si připadáš „napomínaná“, máš patrně nějaký problém. Napsala jsem pouze svůj pohled na věc. Nic víc, nic míň.

Tak teď se ti za tu poznámku o napomínání musím omluvit. Já původně reagovala na uživatelku s modrým Avatarem na profilovce, na to ses mi ozvala ty s podobně modrou fotkou, no a já myslela, že diskutuji s tou, které jsem psala původně a jejíž příspěvek působil jako napomínání. :oops: Samozřejmě to beru zpět, pardon. :oops:

• Citovat
  • Upravit
12272
8.8.15 12:54
@Luca10 píše:
Tak teď se ti za tu poznámku o napomínání musím omluvit. Já původně reagovala na uživatelku s modrým Avatarem na profilovce, na to ses mi ozvala ty s podobně modrou fotkou, no a já myslela, že diskutuji s tou, které jsem psala původně a jejíž příspěvek působil jakonapomínání. :oops: Samozřejmě to beru zpět, pardon. :oops:
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný