Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, chtěla bych se zeptat, kdo máte zkušenosti s takovou tou samolepicí páskou na kterou se nalepí síť proti hmyzu. Bydlíme ve starém baráku a máme hodně stará okna (na nová zatím není
), jsou dřevěná, nátěr se z nich odlupuje. Myslíte, že by na nich držela ta páska? Obávám se, že se to bude odlepovat, tak nevím, jestli není lepší udělat klasické rámy… Manžel má truhlárnu, takže by je mohl vyrobit - ale nemá na to absolutně čas, proto přemýšlíme nad nějakým náhradním řešení, kdyby to šlo… Much tady máme neskutečné množství, ještě jak tady chováme zvířata (ovce, kozy, drůbež, králíky atd.) tak je to tady šílené a všechno nám to lítá do baráku. Už mě to přímo vytáčí a teď ještě za necelý měsíc čekám miminko, nemůže tady být mezi tolika muchama…
![]()
@sao mám je doma v oknech kde nejsou sítě na míru, kupujeme za 30kč v Baumarktu na jedno okno…drží to skvěle
jedině když se ta síť příliš napne tak se to odlepuje
Lepila jsem to nekolikrat, vzdycky na plast (peclive odmasteny), nektere se odlupujou hned (jsem koupila „v akci“ v Obi za par kacek
), nektere drzi jednu sezonu, ale po zime to „jde“ taky, akorat tam zustavaj hnusny pruhy po tom lepidlu. Jak s drevem nevim, ale pokud i to samo se loupe, asi to moc nevydrzi.
Ramy by byly urcite lepsi… Ale zas pokud treba planujete casem novy okna, tak ty ramy uz nemusi rozmerama sedet.
Měli jsme ve starých dřevěných oknech a vydrželi celé léto no a když se na jednom místě odloupli tak jsem vzala špendlík a bylo to ![]()
Díky za rady
Manžel by časem určitě vyrobil rámy, a když by byla okna nová, no tak udělá rámy nové, to není problém. Problém je čas - prostě momentálně nestíhá, takže silně pochybuju, že do porodu by byly rámy hotové (není schopen mi ani složit postýlku pro miminko), a já to chci mít do porodu rozhodně vyřešené, prostě tady nemůžou lítat miliony much, když mi tady bude ležet novorozenec. Některé ty svině i koušou. O komárech ani nemluvím.
@sao jestli máš stará okna, tak síťku z hobymarketu, pro otrlé starou záclonu a špendlíky.. pokud se Ti odlupuje lak, páska držet nebude.
Taky bych se bála, že se to oloupe. Zkus nejdřív tu síťku přidělat jak to jde, když na okna nemusíš brát ohled, a pak si udělejte na míru.
Hm, to máte pravdu, takhle jsem si to myslela. S manželem jsme se před chvílí dohodli, že na výrobu rámů čas asi nebude, páska by asi nedržela, a tak to uděláme úplně jednoduše - síť natáhneme do okna, k rámům přiložíme lišty a natvrdo přitlučeme. Uděláme to společně tento víkend. A bude vyřešeno ![]()
@sao píše:
Hm, to máte pravdu, takhle jsem si to myslela. S manželem jsme se před chvílí dohodli, že na výrobu rámů čas asi nebude, páska by asi nedržela, a tak to uděláme úplně jednoduše - síť natáhneme do okna, k rámům přiložíme lišty a natvrdo přitlučeme. Uděláme to společně tento víkend. A bude vyřešeno
rychlé, jednoduché, účinné.. hele, my tuhle improvizaci udělali na domě před 9 lety a drží a funguje to pořád
![]()
@ka2ka Že jo
Bude to rychlé a jednoduché, a máme jistotu že to bude držet.
@sao píše:
@martina.seTak ještě aby to nedrželo
@martina.se Provizorium
U nás musí takové věci vydržet navždy! Ta páska by byla provizorium, ale co se přitluče, to musí držet! ![]()