Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den, maminky bydlíme v garsonce. Máme tu přes den 30 stupňů
Přesně noc 28
Máme doma týdenní miminko, mám stále strach aby se nepřehřálo, nějaký tipy
pořídit klimatizaci co dělat ![]()
Nepřehřeje, pokud ho nebudeš navlíkat. Moje se narodila v srpnu ve španělsku kde bylo stabilně přes 40 venku ![]()
Nějakou tu přenosnou klimu pořídit.
Ale nepřehřeje se. Prostě ho teď nech spát jen v plence. Nenavlékat.
U nás je tak, stále peklo. Nemáme sice malé miminko, ale tyhle hice nesnášíme. Nenaděláme nic, nezbyde, než se modlit, ať je brzo líp, ale déšť je tu jednou za uherak a stejně to nepomůže ![]()
Jjj, naprosto tě chápu… my máme podkrovní byt, dobře zateplený a teď létě je tady pekelné horko, donesla jsem si do obyváku digitální teploměr a měli jsme tady dneska v podvečer 31°C! ![]()
Možná to bylo taky tím, že se nám již odpoledne do oken opřelo slunce a taky jsme na kontaktním grilu připravovali cuketové placky, takže jsme ještě navíc topili grilem ![]()
Máme doma dva větráky, klimatizaci nechci, abychom se nenachladili…
Děcka jsou oblečená co nejmíň a večer se sprchujeme vlažnou/spíše studenou vodou. Nic moc jiného se asi dělat nedá ![]()
Nechat jen plínku a hodně pít. Vždyť ještě před týdnem byl ve 37 stupních.
@Lenka381 píše: Více
Větrat jenom v noci, přes den zavřít okna, zatáhnout žaluzie.
Teda, pro mímo snad raději teplo, než klimu.
@ZinaJudita1 psala: .. a měli jsme tady dneska v podvečer 31°C! Možná to bylo taky tím, že se nám již odpoledne do oken opřelo slunce a taky jsme na kontaktním grilu připravovali cuketové placky, takže jsme ještě navíc topili grilem
A je tak problematické zastínit okna? I kdybych měl nouzově přehodit zvenku přes okno třeba prostěradlo…a řešit třeba žaluzie…
V garsonce toho moc nevyvětrá. Kolik tam může být oken v tak malém prostoru? Jedno nebo maximálně dvě.