Povedlo se Vám naučit mimčo spát v postýlce?

14.7.24 13:35

Povedlo se Vam naucit mimco spat v postylce?

Ahoj,

mimco 7 mesicu. Pres noc spi postylka/u nas. Pres den je to primarne kocarkovy dite - spi dele a asi i kvalitneji v jezdicim kocarku. Je to prirozene unavujici s nim chodit 2× denne, celkem cca 3 hodiny. Krome unavy nic neudelam, ten cas bych mohla krasne zabit necim jinym - domacnosti, praci, zabavou, cvicenim, odpocinkem, spankem. To by chtela asi kazda :lol: no, v postylce mi vydrzi spat nejcasteji 5-10 minut, pak se probudi. Vyjimecne to protahne na 30 minut a snad 1× za poslednich 6 mesicu se stalo, ze tam pres den spat pres hodinu. I bych s nim lezela, ze by usnul pri kojeni a ja si aspon odpocinula, ale to fungovalo driv, ted to funguje jen zcela vyjimecne. Mela to nekdo podobne a zvladla naucit mimco na postylku? Zkousim to furt. Kazdy den to zkousim a kazdy den to stejny. Tak jestli to ma smysl vytrvat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
179
14.7.24 14:29
@Budumitotazky píše: Více

Dcera byla stejná, spala jenom v jezdícím kočárku 🙈 přes léto a začátek podzimu mi to nevadilo vůbec. Uvařila jsem si vždycky kafe, vzala si něco dobrého a chodila s ní hodiny po parku. Buď sem si u toho četla knížku a nebo sem měla jen sluchátka a poslouchala různé podcasty.

Začalo mi to vadit později, jak už byla venku zima nebo furt chcalo 🤦 nakonec se naučila spinkat doma ale to zase jenom v nositku a to sem nemohla ani sedět 🙈 😀 takže sem si ji dala do nosítka a stala jsem a koukala na tv a ona si na dvě, tři hodinky schrupla 😀 v postýlce se naučila spát až teď v 15 měsícich.

Ten spánek u dětí se fakt mění, takže bych to klidně jednou za čas zkusila a prostě počkala. Mezitím si to zkus nějak zpříjemnit 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
14.7.24 14:39

Dcera také spala přes den v kočáru, byla to pohoda, hodně chůze, stále venku. V zimě to bylo horší, ale zvládlo se to. Taky tohle obdobi netrvá věčně, za chvíli bude spát jednou za den a pak třeba usne jen v postýlce. Zkusila bych postýlku s kolečky, a prostě jezdit s postylkou tam a zpět, to zase měl rád syn. A věř, že fakt nuže být hůř, protože syn neusnul několik měsíců jinde než v kočáru, a jezdila jsem doma po bytě s kočárem. :mrgreen: :mrgreen: pak se jen přendal. Je mu 11m a už spí asi 2-3mesice vedle mě v postýlce. Ale taky jsme měli s kolečky, teď není potřeba. Holt prostě pár měsíců/let se člověk musí občas v něčem opravdu podřídit dítěti, a zrovna spánek je pro ně fakt důležitý. Nebo prostě jet ven a čekat až usne a pak jet domů a nechat spát doma v kočáru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
14.7.24 15:12

@Budumitotazky vidíš jak sis to pěkně :) zkomplikovala a pokud vytrváš určitě to půjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
14.7.24 15:23

Dle mého to má každé dítě nějak nastavené a s tím jede. :kytka:
Moje poslední dítě raději spánek zrušilo přes den, než aby spalo v kočáre ( jako miminko v něm řvalo). Jediné kde spalo byla postel ( naše ) v kontaktu. Pokud jsem se zvedla bylo do 3 minut vzhůru, ve dne v noci asi do 2 let. Nepomohlo nic.

• Citovat
  • Upravit
Eva2610
14.7.24 16:41

Mám v obýváku postýlku na kolečkách a uspavam v ní přes den. Mladší spala v hojdavaku nebo jsem s ní taky jezdila venku. S druhým to už tolik nejde, takže ta postýlka, no.

• Citovat
  • Upravit
11039
14.7.24 21:42

U nás se ta období tak nějak stridala. Jeden čas jsem taky musela hodne chodit venku s kocarem, pokud jsem chtela, aby se vyspal lip. Mne to tedy nevadilo. Od malinka je mizerny spáč, takže procházky s kocarkem mi delaly dobře psychicky. Pak i v kocare spal treba jen 15 minut. Přišlo obdobi, kdy zase naopak se mu nejlip spalo doma v naší posteli (postylku nemame, ta je u nás zbytečná) a v kočáře spat nechtel. Ted je mu rok a už zase ten spánek v kocarku nekdy akceptuje a dokonce se v něm občas necha udrncat jen na zahradě a ja mužu udělat něco doma nebo si venku vypít kafe. A určitě se to zase změní :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.7.24 22:24

Jej, ja na ten spanek doma zkusila vsechno :lol: meli jsme 2 mesice hojdavak - obdobne jako s postylkou, spal tam cca 5-30 minut (to byl mensi a potreboval spat vic). I me napdlo ho vozit s tou postylkou - taky na to nezabral😀 spis to delalo strasne brajgl, chudak sousedi. Kocar doma z nouze jednou mamka musela, protoze venku prselo a nikdo jiny ho neumi poradne uspat. Kocar musi jezdit, nesmi stat, takze nepomuze uspat a dojet zase domu, to se sam hned probudi. Stejny efekt ma i hladky povrch. Takze opravdu klasika - lehce drncani, ale hlavne furt pochodovat. Samozrejme si to snazim zprijemnit koukam na serialy nebo podcasty, ale ta unava je proste znat a samozrejme bych radsi vyuzila ten cas jinak. Uz od mala je kocarkove dite, to se nezmenilo. Ted pres leto mega vedro, ze ho tam ani brat nechci, takze se fakt snazim, aby aspon odpoledne nejak spal doma nez v tom vedru venku (samozrejme se snazim jezdit co nejvic ve stinu, uz mam vytipovana mista :lol: ), ale opet se desim te zimy no, to byl fakt opruz, oblect sebe a jeho - pul hodina, venku x hodin, atd. Trochu neumim videt to svetlo na konci tunelu no😀 a nevim, jak ho presvedcit, ze tam muze spinkat dele. Pritom vecer ho uspim a dam do postylky, kde spi x hodin sam. Takze to umi. Uz jsem i zkousela xkrat vedle postylky na sve posteli lezet a mit tam aspon ruku, aby me citil, ale proste nic nepomaha a ja nemam napad, jak to udelat jinak-vybraceni ani korigovane vybreceni neni pro me. A samozrejme vim, ze mi prinejhorsim nic nezbyva, nez drandit, chci aby spal a furt je to pohodlnejsi, nez aby mi ten cas a vlastne cely den prorval z nevyspani, ale logicky mne i zajimaji dalsi moznosti. Trochu se upinam k tomu, az mu bude rok, ze by mohl mit 1 spanek po obede treba na 2 hodky a doma, to by bylo baaaajo😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11039
14.7.24 22:46

@Budumitotazky A když si ho vezmeš vyloženě k sobe do postele, neusne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.7.24 07:20

@citlivaduse bohuzel ne, dozaduje se prsa, nebo řádí. Klidne mu ho dam, jenze on na tom prse doslova taky řádí, furt se hybe jak zizala, kope, ruzne se krouti, no to kojeni taky s nim neni zadny med😀 no a kdyz mu ho nedam a jen ho mazlim, hladim, zpivam, tak proste breci, ze chce. Obcas u toho prsa usne, ale neni to pravidlem, drive ano. Uspim ho na mici - to jde zpravidla rychle, dam spiciho do postylky a on se behem chvilky zase probudi. Jako nerikam, ze jsem si ho nerozmazlila, proste delam to, co na nej fungovalo a funguje :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11039
15.7.24 08:28

@Budumitotazky miminko se rozmazlit nedá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24327
15.7.24 08:35

U nás pomohl hojdavak ;) ale syn mi nespal ani moc v tom kočárku, ale v šátku a musela jsem skákat na míči. Hojdavak byl super. Před prvním rokem mi začal usínat v nosítku a jak zabere, tak ho dám do ložnice do naší postele. Tam si v klidu spí. Postýlku jsme zrušili. Má vedle nás normálně jednolůžko, ale stejně spí co nejblíž u mě. Chlap spí raději jinde a dalšími dětmi ;) první dítě raději nedošlo skoro vůbec přes den. Tam jsem udělala chybu, že jsem dřív nenosila a snažila se ho učit na postýlku. Druhý byl pohodář. S ním to nebyl problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24327
15.7.24 08:36

@Budumitotazky miminko rozmazlit nejde. Jsme toho příkladem ;) u starších dětí se vždy ta potřeba kontaktu snížila v roce a půl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KerrisKate
15.7.24 08:52

Co nositko, satek? Malej zezacatku spal jen v kocarku, jinak byl doma furt akcni a se spankem bojoval. Presla jsem k tomu, ze jsem ho doma uspavala v satku, pote odlozila do nasi postele, kde chrnel dal (zezacatku se budil pri prendani do postylky). Pak jsem zacala odkladat do jeho postylky. Musel byt „zabaleny“ v tom satku, aby se neprobudil. Ted v 5 mesicich spi v podstate jen ve sve postylce, v kocaru je naopak hrozne zvedavej a zabere tam max na par minut.

• Citovat
  • Upravit
15.7.24 17:52

@anavi13 U nas hojdavak moc nepomohl no. @KerrisKate v nositku se venku i vyspi - podobne je to jak s kocarkem, ale doma ho to v nositku nebavi, prijde mi, ze mu vadi ta stisnenost, on v tom nositku se prohyba a tak. Venku to dela az po tom, co se vyspi, pred spankem kouka kolem sebe. Nejakou dobu jsem to doma nezkousela, muzu to oprasit, zda stale nejevi doma zajem, ale vzhledem k jeho akcnosti si nemyslim, ze ho vezme doma na milost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí